Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Některé HDMI výstupy obsahují analogový signál ... takže nejspíš je to jen redukce. Jen mne mate to… nový
dsa 29.09.2020 14:36
dsa
Proč to zhaním ,neprozíravě nebo s blbosti jsem koupil APEBOX C2 4K Combo - DVB-S2X/T2/C UHD, CA pro… nový
Víťa 29.09.2020 15:32
Víťa
352984802466 1.This cable functions as a signal transmitter, but NOT a signal converter. 2.Unidire… nový
jirka44 29.09.2020 16:14
jirka44
Co si to přeložit ??? Je to jen redukce ... nový
dsa 29.09.2020 16:44
dsa
To si nepřeložíte, protože to záleží na tom, co chápeme pod pojmem redukce. V tomto kontextu bych to… nový
ml1 29.09.2020 17:04
ml1
Není to převodník, je to redukce ... pro HDMI, které obsahuje analog. nový
dsa 29.09.2020 16:45
dsa
No právě-která specifikace HDMI obsahuje analog? nový
jirka44 29.09.2020 17:29
jirka44
Nejde o specifikaci HDMI ... je to vlastnost té konkrétní grafiky apod. poslední
dsa 29.09.2020 21:37
dsa
To si ještě užijete. 4 pinové 3,5 jacky existují ve dvou délkách, jednak jako "normální" s tím, že p… nový
ml1 29.09.2020 17:18
ml1
Já jsem hledal na netu a tomto přijímači není skoro nic.Napsal jsem dovozci a ten mi doporučil tento… nový
Víťa 29.09.2020 17:49
Víťa
To je docela pálka, a z toho obrázku neni ani poznat, jestli je tam kratší nebo delší varianta konek… nový
ml1 29.09.2020 19:00
ml1
Toto neni převodník, to je jen redukce. Je to pro přístroje, které podporují analogový výstup, ale j… nový
ml1 29.09.2020 16:58
ml1

Proč to zhaním ,neprozíravě nebo s blbosti jsem koupil APEBOX C2 4K Combo - DVB-S2X/T2/C UHD, CA protože mi odešel sat.přijimač a do budoucna kdy přestane fungovat Šlágr na pozemáku RS7 chci to pro rodiče aby se koukali na tento kanál přes satelit,(analog proženu modulátorem který mám na videorecordéru a koaxiálem svedu do TV ), on má sice AV výstup v podobě zásuvky pro jack 3,5 4 pol ale asi jako atrapu protože marně zkouším který pin je video ? tak mě napadlo to vyřešit tímto převodníkem:-|

352984802466

1.This cable functions as a signal transmitter, but NOT a signal converter.

2.Unidirectional HDMI in to 3 RCA output

3.Does not support to connect with X-Box 360/PS3/PC/Laptop to HDTV directly

4.No chip set to convert digital signals to analog signals, just fits for devices with chip which can convert digital signals to analog signals.

5.Please make sure both input and output devices are off when plug and unplug this cable.

jak to mám chápat netuším...

To si nepřeložíte, protože to záleží na tom, co chápeme pod pojmem redukce. V tomto kontextu bych to definoval tak, že redukce je jenom propojení, teda jako kabel, ale s tím, že na každém konci je jiný konektor. Funkce redukce nijak nezávisí na tom, jaký signál se přenáší, předává ho nezměněný. Převodník naprotitomu obsahuje nějakou elektroniku, která zasahuje do přenášeného signálu. Jeho funkce tedy záleží na přenášeném signálu.
Ale je to slovíčkaření a v běžné řeči jsou ty pojmy zaměnitelné (a i odbornými obchody často zaměňované), rozdíl je ale v takovýchto případech dost podstatný.

To si ještě užijete. 4 pinové 3,5 jacky existují ve dvou délkách, jednak jako "normální" s tím, že první kroužek (kde u audia bývala země) je rozdělený ve dví. Takový seženete lehko třeba v GME např. https://www.gme.cz/konektor-jack-scp-2004-4p (nedávno jsem prověřoval jejich nabídku, všechny jsou takové) nebo hotový kabel (je ale potřeba vědět, jak má být zapojený). Druhý typ je jako ten audio, ale má o jednu bublinku víc a na této bublince navíc je video (alespoň to tak měl stb možná se používají i jiné kombinace, i když by mi to přišlo nelogické). Jak sehnat tento delší nemám potuchy, ale nikdy jsem po tom nešel, třeba by tme nebo farnel měly. Nedalo mi to spát a ten cca 17 mm se zdá, že je tohle https://www.tme.eu/cz/details/fc68122c/konektory-jack/cliff/ asi si jeden koupim, abych byl posychrovasnej, on ten stb už slouží sice jenom jako přehrávač (neumí T2), ale poslední co bych chtěl, by bylo to, že bych ho nemohl použít, protože ho nemám čím připojit.
U těch kratších se ale používají snad všechny myslitelné permutace. Pro shánění kabelu je důležité vědět, kde má mít zemi, ostatní je jedno, to maximálně nebudou souhlasit barvy. U raspberry je třeba země na druhé půlce toho rozděleného, na první (u kraje) je video, ale jak jsem viděl, zapojení různých přístrojů je prakticky libovolné a země může být na kterémkoliv kontaktu (ono to totiž dá na tom rpí docela fušku rozchodit, takže jsem si o tom musel docela dost přečíst). Zajímalo by mě, proč v tom vzniknul takový s prominutím bordel.

Zkuste poptat přímo příslušný kabel k tomuto přístroji, jestli ho je obchod schopný zajistit (a za rozumnou cenu), protože jinak asi neni jiná cesta, než pokus-omyl (případně ještě by se dalo nahlédnout pod pokličku, ale po zkušenosti s raspberry (což je holý tišťák) vím, že ani to k rozluštrění nemusí vést). Pokud teda neni zapojení konektoru zobrazené v manuálu (to by v dnešní době bylo sice výjimečné, ale občas se výrobce splete a zařadí do manuálu i takové věci).

To je docela pálka, a z toho obrázku neni ani poznat, jestli je tam kratší nebo delší varianta konektoru (přitom se zdá, jakože tam nějaké kóty byly, jen jsou nečitelné). Ta poznámka o tom povytažení je ale ještě vtipnější, připomíná mi to odemykání jednoho zámku (už je léta vyměněný, ale taky takto fungoval) a ne popis něčeho, co se prodává.
To už ten konvertor z HDMI dává větší smysl, to je aspoň univerzální zařízení, byť o poznání dražší (taky jsme tehdy bědovali, že stojí jako půlka přehrávače, ale pořád míň jak nová televize, která by hdmi měla).

Toto neni převodník, to je jen redukce. Je to pro přístroje, které podporují analogový výstup, ale jejich konstruktéři chtěli ušetřit 6 korun za tři konektory po dvou korunách (nebo se jim prostě nevešly). Nic nepřevádí, je to jen elektrické propojení.
Opravdový převodník stával kolem litru, ale nedávno jsem viděl někde za pětikilo https://www.alza.cz/vention-hdmi-to-rca-converter-black-metal-type-d5858219.htm?o=2 tak nevim. Alza poslední dobou patří k nejdražším, takže by se dalo podívat i jinam. Já třeba mám tento https://www.suntech.cz/produkt/350485-premiumcord-prevodnik-z-hdmi-na-kompozitni-signal-a-stereo-zvuk/ dokonce dvakrát (první jsem nemohl nikde sehnat, všichni měli jen opačný směr (AV na HDMI), tak putoval od německého konráda, který se tváří česky), tehdy kolem 999 korun, druhý jsem kupoval právě v suntechu, nikdo jiný to neměl, teď vypadá, že je to běžné zboží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru