Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem TV + sondbar = zvuk ma omeskanie

Zdravim, mam problem so spravnym nastavenim soundbaru s TV. TV je TCL 75ep660 - android OS, soundbar od rovnakej znacky, konkretne TCL RAY-DANZ TS9030, zapojene cez optiku. Problem je, ze zvuk zo soundbaru meska za obrazom o cca 100 - 150 ms, cize vznika ozvena ked ide zaroven aj TV repro a strasne neprijemny efekt ked sa napr. usta hercom otvaraju skor ako pocut hlas. ako toto poriesit? deje sa to vsade, ci uz ide signal zo settopboxu, z youtube, netflixu atd... TV ani soundbar nemaju dostatocne nastavenia latencie, max co viem v TV posunut je -50 ms. vdaka za akukolvek radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Už jsi to vyřešil ? O víkendu jsem měl na prozkoušení dvě TCL (C71 & P660) a u obou ten zvuk posunut…
HPET 26.10.2020 11:08
HPET
dakujem za odpoved, ciastocne som to vyriesil, prepojeny soundbar s TV pomocou HDMI ARC. settopbox p…
fallon 26.10.2020 11:23
fallon
Jako verzi alespoň máš? Na té 660 byla tuším 36*, ještě s tím starým zobrazení nastavení. Z update n…
HPET 26.10.2020 11:34
HPET
mam TCL 75EP660 - mozes hodit priamo link na update? resp. je niekde changelog co konkretne riesi up…
fallon 26.10.2020 11:39
fallon
Verzi systému najdes v menu nastaveni → info o zarizeni. Musi to byt neco jako V8-R851T02-LF1*** Pos…
HPET 26.10.2020 11:45
HPET
vdaka, vecer nato pozriem. este som myslel, ze ci by to neriesil update soundbaru. ale soundbar som…
fallon 26.10.2020 11:51
fallon
Třeba ti to taky nevyřeší vůbec nic že jo :) Né, neboj. Myslím že ti to pomůže (tedy podle toho jako…
HPET 26.10.2020 12:04
HPET
OK takze moja verzia je V8-R851T02-LF1V252.011680. Myslis, ze update sa oplati?
fallon 27.10.2020 08:44
fallon
No asi tak, po vytahnutí těch televizi z kartonů nebyly obzvlášť na firmware 2.** svyžné, některé vi…
HPET 27.10.2020 11:00
HPET
jo , vdaka za rady, vecer aktualizujem. este raz vdaka. nový
fallon 27.10.2020 11:04
fallon
Ahojte potrebujem poradiť, kúpil som si soundbar, pripojil k TV, výstup nastavil na pcm,všetko ide o… poslední
eriks 23.08.2021 13:16
eriks

Už jsi to vyřešil ?
O víkendu jsem měl na prozkoušení dvě TCL (C71 & P660) a u obou ten zvuk posunutý byl a stáhnutí šlo opravdu dozadu jen o 50ms, co se týče nejasností na straně CEC už u TCL vypadá spíš jako vlastnost jak problém.
U obou to vyřešil Update, u C71 az poslední co vyšel před pár týdny ktery zaroven opravuje i HDR.

Jestli máš tedy stále problém s posunutým zvukem na soundbaru, budeš pravděpodobně muset provést update OS. Nastavení ani káble nic nevyřeší.
V menu → info o systému → aktualizace po síti ti možná zadné nevyhledá a napíše že máš poslední (nevím update po síti na nějaké TCL vůbec funguje tak ), ale musíš jít na stránku výrobce, zvolit tvůj model, stáhnout poslední aktualizační balíček (RT51_Android_P_V378, úplně posledni je tuším 386 ale ta není pro evropsky trh), ten dat na klíč USB FAT32, a v aktualizacích jen zvolíš "místní aktualizace/update local". Aktualizace je OTA.

dakujem za odpoved, ciastocne som to vyriesil, prepojeny soundbar s TV pomocou HDMI ARC. settopbox pre prijem TV vysielania prepojeny cez HDMI. PC prepojeny cez HDMI. zvuk zo settopboxu ma omeskanie, zvuk priamo napr. z NETFLIX alebo YOUTUBE aplikacie ide bez problemov, takisto zvuk z PC ide bez omeskania. cize jedine kde pozorujem omeskanie je prave settobox. aktualizaciu radsej neinstalujem, velmi nerad by som skoncil s nefunkcnou telkou. jedine co sa mi zatial nijakym sposobom nedari rozbehat je DOLBY ATMOS, stale mam len PCM AUDIO.

Jako verzi alespoň máš? Na té 660 byla tuším 36*, ještě s tím starým zobrazení nastavení.
Z update nemusíš mít strach, není důvod aby ti to udělalo z TV tzv brick, cihlu.

Opravdu v tom nejhorším scénáři, se u těch TV da použít záchranný system obnovení, přes USB klíč a přidržení tlačítka power na TV.
Na těch TCL jsem instaloval všechny updaty od vydání za účelem testu což je okolo 6 aktualizací na každé TV a žádný náznak problémů nenastal.
(ale jestli ti to funguje uspokojive, tak to vylozene delat nemusis a chapu ze mas obavy prece jen nejde o TV za par korun. Nevim jestli mas jeste ten prvni FM ktery se prodava s TV, ale po poslednich aktualizacich slo docela videt zrychleni. U té C71 na té inicialnim verzi firmware koktalo i 4K video na Youtube, spatne zobrazoval barvy HDR, prepalené barvy a jasem, coz opravila prave ta aktualizace )

Verzi systému najdes v menu nastaveni → info o zarizeni. Musi to byt neco jako V8-R851T02-LF1***
Posledni je uvedena : RT51_Android_P_V378, na strankach TCL https://www.tcl.com/

resp. je niekde changelog co konkretne riesi update?

To bohuzel TCL neuvadi u zadného modelu.
(ta dosavdani verze OS je dulezita kvuli tomu, kdyby jsi nahodou nebyl s Update spokojen, aby ses mohl vratit na verzi na které jsi byl. TCL umoznuje "Downgrade" systému na nizsi, coz pro tebe znamena, ze se muzes vratit z vysi verze na nizsi.).

Třeba ti to taky nevyřeší vůbec nic že jo :)
Né, neboj. Myslím že ti to pomůže (tedy podle toho jakou verzi máš teď). U té samé 660 TCL jen s měnší obrazovkou tam bylo zpoždění i na HDMI (tak jsem si vzpomel na tvuj prispevek) bez ohledu na připojené zarizeni 'Nvida Shield, Apple TV tak Firesticku' a ten posunutý zvuk i když šlo jen o zlomek sekundy, tak to není moc příjemné, zvuky ve filmu třeba cinknutí, zavření dveří, výstřel i s tak malým opožděním pak působí néreálně.
Což pak na TV o velikosti balkonich dveří jako v tvém případě ztrácí na požitku.

Odkaz na TCL SK : https://www.tcl.com/sk/sk/novy-zoznam-produktov/rad-ep66/75--4k-hdr-tv-powered-by-android-tv51.html

No asi tak, po vytahnutí těch televizi z kartonů nebyly obzvlášť na firmware 2.** svyžné, některé videa na YouTube třeba ten med v 4K se docela posekaval, menu byly taky pomalé, no a u té poslední aktualizace (které už má nové a přehlednější menu pro nastavení obrazu a zvuku) jde cítit zlepšení.

Pri použití toho prvotního firmware mimo 288 je HDR jakoby "fosforesentní"? nevím jestli to slovo vůbec existuje, ale u některých snímků jsou barvy jak nakreslené zvyraznovačkou, nebo mají žlutý nádech.

Hlavni problém této řady TV od CTL je to, že osadili poměrně slabý HW, CPU realtek jede na 1.1Ghz a GPU je Mali-470 ktere podporuje maximálně OpenGL 2.0.
Android TV ma rádo procesory s výší frekvenci a GPU s podporu OpenGL 3.0, TCL to řeší softwérovou emulaci což užívání televize docela spomaluje.

V těch posledních aktualizací 36* a výše je trochu poopravovali a jde tam cítit zlepšení (aplikovali poslední bezpečnostní záplaty Google) , za sebe bych tó aktualizací provedl bez odkládání. U HDR10 a Dolby Vision jde také vidět zlepšení.
Ovšem záleží jen na tobě, často se uvádí neaktualizuj dokud nemáš problém, ale všechny problémy nejdou vidět. Když nebudeš aktualizovat tak to budeš mít tak jak to máš, když budeš, tak to IMHO může být jen lepší.

Poslednuti aktualizace je na sytrankach TCL kde jen klines na policko "na stahnuti" → "software" : https://www.tcl.com/sk/sk/novy-zoznam-produktov/rad-ep66/75--4k-hdr-tv-powered-by-android-tv51.html

Kdyby jsi se chtel vratit na : V8-R851T02-LF1V252.011680

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru