Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nenacita mi Windows z M2 disku

Caute. Pri inštalácii Windows 10 som mal v PC vložené 3 disky, 2x m2 /250 a 1000GB/a 1x sata. Pri inštalácii som zvolil inštaláciu na M2 /250GB/všetko bolo ok.. Po čase som z PC kvoli reklamácii disku sata z dôvodu cvakania odpojil a odoslal do obchodu. No ked som potom zapol PC nahodilo mi iba nastavenie BIOSU. Aj ked som stalacal F11 na výber bootovacieho média na výber je tam iba enter bios setup. V storage casti biosu vidím oba m2 disky len mi proste z neho nenabootuje windows ani nieje moznost ich nastavit ako bootovacie disky. U biose mam nastavené UEFI. Veľmi ma poteší každý dobrý nápad.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pri inštalácii Windows 10 som mal v PC vložené 3 disky, 2x m2 /250 a 1000GB/a 1x sata. A to byla ch…
MM_tank 14.10.2020 23:34
MM_tank
tou sebemenší příležitostí typicky bývá to, že disk starého systému je vybraný v biosu (win manageru…
lední brtník 15.10.2020 00:36
lední brtník
Inšatlátor Windows nie je tupý, inteligentný inštalátor sa vždy spýta, priam zodpovedne ukáže voľbu…
Nuda 15.10.2020 01:39
Nuda
instalátor windows je tupé hovado. co se mi vybavují instalačky w7, neptá se ten kripl nikdy, kam na…
lední brtník 15.10.2020 21:32
lední brtník
No já si dával pozor na pořadí bootu ale instalátor to ignoruje. Nvme disky - aspoň na některých des… poslední
MM_tank 15.10.2020 23:43
MM_tank

Pri inštalácii Windows 10 som mal v PC vložené 3 disky, 2x m2 /250 a 1000GB/a 1x sata.

A to byla chyba. Instalátor windows dělá cca 3 oddíly a pokud dostane sebemenší příležitost možnost nacpe jeden tam kde ho nechceš. Tedy nejspíš na ten odpojený disk.
Pokud máš udělanou zálohu dat nainstaloval bych to znovu tentokrát jen s jedním připojeným diskem. Jo jeden ten nvme odpojit,je to opruz, vím.

tou sebemenší příležitostí typicky bývá to, že disk starého systému je vybraný v biosu (win manageru) jako bootovací a má aktivní oddíl.

vytoužený nový prázdný nvme nic takového nemá, takže tupý instalátor windows nacpe bootloader na starý disk, i když systém instaluje jinam.
pak někdo starý disk vytáhne a diví se, že to nestartuje.

Inšatlátor Windows nie je tupý, inteligentný inštalátor sa vždy spýta, priam zodpovedne ukáže voľbu aktívneho, primárneho logického oddielu, ako aj voľného fyzického disku, kam je nutné manuálne vybrať vzdeľaným, inteligentným užívateľom priestor pre spoločného bootmanažéra (tj. aktívny oddiel) a tiež sa inteligentne vopred spýta (dotáže), kde si následne nacpe samotný systém (primárny oddiel) do rootu C:\.

...robí sa táto voľba s miestom budúceho úložiska obvykle šipkami na klávesnici s nutnou dávkou inteligencie sľušného občana, ktorý ovláda a chápe text písaného jazyka zobrazeného na monitore.

Tupec je vždy a výhradne snaživý všeumelec, majiteľ ščotá.

Multiboot aktívneho oddielu s jeho prepísaním/zachovaním/zničením nultého sektora predošlými, inými systémami neberiem v potaz v prípade OS Windows 10.

instalátor windows je tupé hovado.
co se mi vybavují instalačky w7, neptá se ten kripl nikdy, kam nacpat 100mb oddílek s bootloaderem.
w10 na tom budou stejně, ale tento xindl jsem instaloval jen párkrát a to mu vždycky umetám cestičku: předvolím disk (první v pořadí), obvykle mu zformátuju oddíl aby ho nenapadlo vytvářet vlastní rozdělení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru