Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno agregácia jak to funguje zhruba

Poskytovatel ma nejakou pripojku a podle toho, jak je postavena, tak ma nejakou kapacitu, cili kolik je toho po ni mozno maximalne posilat (jak siroka je dalnice). Mnohonasobne vetsi, nez tvych 35.
To vede do nejakeho mista ve vasi vesnici, kde se to vetvi na jednotlive uzivatele. Tyhle pripojky k uzivatelum maji kazda mensi kapacitu, nez ta hlavni, ale porad vic, nez tvych 35. (A dohromady asi vic, nez ta, co vede do vesnice.)
Ty mas nejakou smlouvu s poskytovatelem a na jejim zaklade on omezuje, kolik maximalne muzes pouzit (to je tech 35). Kdyz si tu smlouvu zmenis, tak on nejspis jen nekde neco prenastavi a razem budes mit omezeni jine (treba 50, nebo 25, podle dohody).
Pokud dost lidi v okoli zacne zurive stahovat, tak se ty pripojky zaplni a tvoje maximalni pouzitelna rychlost klesne (poskytovatel ti rika, ze by nemela klesnou na min nez 60%, aspon ne dlouhodobe) - coz je aktualni limit, kolik toho muzes stahnout.
Pokud ovsem budes stahovat z rychleho serveru, tak ti to pojede maximalne tou posledni rychlosti. Pokud z nejakeho lineho (nebo zahlceneho) serveru, tak ti ta data muze posilat klidne mnohem pomaleji.
No a rychlost konkretniho downloadu je, jak rychle ta data k tobe skutecne docestujou. (Cili kdyz stahujes velky soubor, treba film, tak jak rychle ti na disku roste)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny