Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kaspersky Internet Security

Ahoj, jsem holka a moc tomu nerozumím, tak jsem tu pro radu. Mám nový NTB a chci si do něj pořídit Kaspersky Internet Security. Chápu, že na antivir má každý jiný názor, tak jen předesílám, že se nechci spokojit jen s defenderem a jsem rozhodnutá pro Kasperskeho. Nechci ho stahovat z jejich webu kvůli platbě kartou a automatické obnově předplatného, takže chci koupit buď box nebo el. licenci na nějakém eshopu. Všimla jsem si, že eshopy nabízí edice i z roku 2018, 2019 nebo rok u toho produktu ani neuvádějí. Můžete mi někdo prosím vysvětlit, jestli je to jedno, když pořídím třeba tu z roku 2019? Mám obavy, aby ten SW nebyl nějak zastaralý, když už je skoro rok 2021... Antivir by přece měl být co nejaktuálnější. Nebo jak to s těmi edicemi/licencemi vlastně funguje?

A ještě něco - předtím, než nainstaluju Kasperskeho, budu muset ten defender nějak odinstalovat/vypnout nebo to zařídí Kaspersky při instalaci? Moc děkuju!!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
antivir si pořiď libovolný, ale před edicemi typu "internet security" varuju. kaspersky je důvěryhod…
lední brtník 29.12.2020 13:52
lední brtník
Děkujuuu! No, ne že bych byla do kis zamilovaná, ale pro normálního smrtelníka je strašně těžký se v…
Penny v nesnázích 29.12.2020 15:11
Penny v nesnázích
No já už asi 15 roků používám Eset Antivirus placený a žádný problém.Letos mě nabídli Eset internet…
Rakip 29.12.2020 16:20
Rakip
A já už přes dvacet roků nepoužívám nic. Občas projedu systém na malware (MBAM), toť vše. Nejlepší a…
mif 29.12.2020 16:31
mif
A mě po ukončení podpory Windows jednou na pár dní přestal fungovat Microsoft Security Essentials, a…
jege 29.12.2020 18:20
jege
MSSE by tě od toho beztak neuchránil. Jen tvoje blbost. Bez urážky.
mif 29.12.2020 18:32
mif
Ale uchránil, stejně, jako mě chránil před vypnutím, a stejně, jako mě teď chrání Panda na XP/Vistác…
jege 02.01.2021 18:04
jege
v těch letech msse detekoval jen nejběžnější viry a spyware měsíce. žádný nový ransomware to nebylo…
lední brtník 03.01.2021 03:30
lední brtník
V jakých letech? To bylo v roce 2016, což není zas tak dávno, stalo se to jenom jednou a na 1 PC, u…
jege 03.01.2021 23:16
jege
support xp skončil 2014 a tvrdíš že tehdy se ti to stalo. vím, jejich msse ještě chvíli přesluhoval,…
lední brtník 03.01.2021 23:53
lední brtník
Medvědí klasika - elaborát na x-řádků, aby nakonec zkonstatoval, že veškeré doporučení a rady na mém…
jege 05.01.2021 15:07
jege
pokud nejsi zručný spisovatel, přirovnání nikdy nefungují, je lepší se jich zdržet. veškeré doporuč…
lední brtník 06.01.2021 01:34
lední brtník
Na Tvém PC s Windows XP Home? poslední
jege 06.01.2021 20:01
jege

antivir si pořiď libovolný, ale před edicemi typu "internet security" varuju.
kaspersky je důvěryhodnější než odpad avg/avast, to vybíráš dobře. ale když už, tak jen jednodušší av verzi vlevo.
číslo verze nemá nic společného se stahovanými definicemi malware, ale je to verze programu - toho co umí, jak se chová. s tím, že starší verze av časem přestávají podporovat a aktualizace pak nestáhneš.

jestli píšeš že tomu nerozumíš, ale přesto jsi do kis zamilovaná, nebude ti ani rady, ani pomoci.
podle popisu ještě nevíš jak se to chová, ale už chceš za to platit, fak dobrý.
konec konců mají zkušební verze zdarma, uvidíš jak se chová k defenderu (scanner má vypnout)

Děkujuuu! No, ne že bych byla do kis zamilovaná, ale pro normálního smrtelníka je strašně těžký se v tom vyznat, když každý doporučuje něco jinýho. Nemám nikoho, kdo by mi s tím pomohl. Vybírala jsem podle AVtestu a chtěla jsem i něco na podporu zabezpečení internetového bankovnictví a online nákupů (proto ten kis). Můžu se zeptat, proč je lepší ten základní placený av?

A mě po ukončení podpory Windows jednou na pár dní přestal fungovat Microsoft Security Essentials, a já jsem to nezaregistroval, resp. jsem si myslel, že jenom neprobíhá automatická aktualizace a za pár hodin jsem měl PC zašifrovaný ransomwarem. Nic jsem přitom neinstaloval, nic nespouštěl, na podezřelé stránky nelezl. Na Seznamu se mi otevřela reklama, která mě zaujala, tak jsem na ni klik, zjistil jsem, že je to podvod (tabletky na zázračné XYZ), tak jsem okno zase uzavřel, a zá pár hodin na mě vyskočila hláška, že program XYZ přestal fungovat. Začal jsem to zkoumat a zjistil jsem, že daný program byl v Tempu a zašifroval mi celý PC, kde jsem měl data za posledních pár let podnikání a který jsem neměl zazálohovaný (blbost na n-tou, vím). Naštěstí jsem jej dokázal rozšifrovat, ale trvalo to skoro měsíc, než byl PC zase provozuschopný. Naštěstí jsem měl zálohu fakturačních dat na flash disku, takže jsem ten měsíc mohl fungovat normálně.

Od té doby bez antiviru ani rány a žádný podobný problém jsem již nezaznamenal, byť každou chvíli vyskakuje upozornění, že příloha emailu nebo nějaká stránka obsahuje nějakou potvoru.

Ale uchránil, stejně, jako mě chránil před vypnutím, a stejně, jako mě teď chrání Panda na XP/Vistách a Defender na W10. O jaké blbosti to mluvíš, když ransomware pronikl do PC buďto přes reklamu ze Seznamu, na kterou jsem se chtěl podívat, nebo přes přílohu hodně sofistikovaně napsaného emailu (povědomý odesílatel i název přílohy, ovšem po zjištění přípony smazáno bez otevření přílohy). To nemohu kliknout na reklamu na seriózním serveru, která mě zajímá, nebo blíže prozkoumat emailu, který se tváří, že je od obchodního partnera?

v těch letech msse detekoval jen nejběžnější viry a spyware měsíce. žádný nový ransomware to nebylo schopno poznat a už vůbec skripty spouštěné prohlížečem.
že si viry v mailu berou adresy z tvého adresáře je taky trik dávno starý.
a otvírat jakékoli přílohy mailů bez stažení na disk dělá jen sebevrah nebo bfu.
tehdejší ochranu proti makrovirům museli uživatelé při přechodu na novou verzi office vždy vyřadit, protože se nedaly bez varování otevřít dokumenty starší verze.
konfigurovatelná instalačka office sice měla volbu bez zatržení nebezpečného vba, ale pak nikdy nešlo uzavřít word bez chybových hlášení.

takže tě msse vůbec nechránil a m$ office dělal při instalaci vše pro to, aby ses mohl nakazit, administrátore.
taky jsi tehdy psal, že sis nakazil postupně více pc. ani nechcu slyšet, že to třeba bylo přenesením souborů přes flashku - protože to bylo jen lamerství, za které si uživatel může sám.
když jsme u toho - k čemu potřebuješ jako office uživatel administrátorská práva?

V jakých letech? To bylo v roce 2016, což není zas tak dávno, stalo se to jenom jednou a na 1 PC, u které byl zrovna deaktivován antivir. Nikdy předtím a ani poté se mi to při funkční antiviru nestalo, a to dostávám zavirované emaily prakticky každý den. Přílohou byl ZIP, který po otevření ukázal ACE nebo JS, už si přesně nepamatuji, a ten jsem již dále nespouštěl. Přesto se daný ransomware zaktivoval: https://pc.poradna.net/questions/1617490-jak-nejlepe-odstranit-ransomware-sifrovaci-virus-z-infikovaneho-pc

PS: Už kdysi dávno jsme tady vedli debaty ohledně administrátorských a uživatelských účtů, a přišli jsme k závěru, že u Windows XP Home to byl prakticky nepoužitelná varianta, pokud uživatel potřeboval často něco instalovat a/nebo přístup do účtů jiných uživatelů!

support xp skončil 2014 a tvrdíš že tehdy se ti to stalo. vím, jejich msse ještě chvíli přesluhoval, ale to nebyl stejný antivir co mají ve win10. to co popisuješ neuměl detekovat nikdy.

Už kdysi dávno jsme tady vedli debaty ohledně administrátorských a uživatelských účtů, a přišli jsme k závěru, že u Windows XP Home to byl prakticky nepoužitelná varianta, pokud uživatel potřeboval často něco instalovat a/nebo přístup do účtů jiných uživatelů!

aha, takže jsi to nepochopil ani tehdy, ani teď.
- tak buď na tom pc pracuješ jako kancelářská krysa v office / na netu a tam admošský přístup celou šichtu k ničemu nepotřebuješ, naopak je pod xp nebezpečný.
- nebo místo práce potřebuješ trvale drbat do windows a trvale instaluješ pitomosti. to si ale stěžuješ na špatném hrobě.
takové kraviny jsou většinou řešitelné spuštěním správce souborů s extra červenou ikonou (vidíš v čem jsi), přes "runas" a to spouštíš v prostředí "administrátorský účet s heslem". z toho správce souborů nikdy nespouštíš internetový prohlížeč a sem pak nepíšeš, že tys s někým přišel k závěru.
- jestli máš nezvladatelné nutkání stahovat exáče nebo zipy z ruských stránek a klikáš na to, pak ti nepomůže ani svěcená. no msse rozhodně ne.
- s tím, že sis ten vir dotáhl tehdy domů na další pc, jsi přišel ty. (rok jsi vynalézal metodu zálohování). já to beru jen jako zábavnou historu.
- home edice windows kvůli omezenému nastavení práv nemá v kanclu co dělat.

Medvědí klasika - elaborát na x-řádků, aby nakonec zkonstatoval, že veškeré doporučení a rady na mém OS nefungují, takže mám vyměnit OS. Naprosto stejný případ, jak kdybych psal, jak jsem si při převážení pytle cementu na na nějaké menší opravy zasvinil kufr osobáku a jak jsem jej pracně vyčistil, a Ty mi napíšeš, že jsem to měl převážet na paletě a paletu zavařit do igelitu, ale nakonec připíšeš, že jsem si měl koupit dodávku, jelikož paletu s pytlem do osobáku nenarvu. :-D

Já si ten vir opravdu dotáhl domů, ale fyzicky i s PC, abych na něm mohl pracovat i po večerech a případně i v noci, kdyby bylo zapotřebí nechat běžet delší dobu nějaký program a dešifrování jsem testoval na domácím PC s live Windows a odpojeným HDD, ovšem co je na tom zábavného moc nechápu. 8-)

pokud nejsi zručný spisovatel, přirovnání nikdy nefungují, je lepší se jich zdržet.

veškeré doporučení a rady na mém OS nefungují

to je přesně o čem píšu: nechápal jsi to ani tehdy, ani teď.
na mém pc to funguje, nevím čím se až tak liší od tvého, ale je mi to jedno. u sebe dělám opatření, ať se mi to nestane, zatím to funguje.
já se v minulosti s viry a ostatním malwarem bavil, když jsem je likvidoval po druhých, případně je řešil na dálku v síti.
ale je pravda, že u nejnovějšího ransomware není o co stát.

pokud chceš i nadále psát, že ty a polovina pravidelně zavirované zeměkoule jste něčím vyjímeční, prosím pokračuj, nebudu tě rušit.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru