Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC z MČR(HAL3000) nebo Barbone?

Zdravim, bratr by chtel novy pc, bereme v teto cenove kategorii, nechceme skladany pc ale rovnou pc sestavu.
A ptam se ktery je lepsi? Me prijde ze kazdy ma neco ale mozna o trosku mi prijde lepsi HAL3000 ale nevim jak to je s pristupem vzduchu v case. Nekdo osobni zkusenost?
Diky moc

https://www.hal3000.cz/produkt/hal3000-online-gamer-pro-pchs2415

https://www.tsbohemia.cz/barbone-game-i3-1650_d365307.html?utm_source=google&utm_medium=srovnavac&gclid=CjwKCAiArbv_BRA8EiwAYGs23AgfTaU6vGhG2-IoKCh5c17b8JhKYoMslIv_-jGTOmEtdwfaB6K87BoCMEwQAvD_BwE

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jo a toho dementa co napsal že HAL je kvalita, toho neposlouchej.
jezekhifi 01.01.2021 19:21
jezekhifi
Ja napríklad Hal3000 mám vieš mi napísať z akého dôvodu tvrdíš ,že ten kto tvrdí ,že Hal3000 je kval…
Andreass 02.01.2021 15:39
Andreass
1. ten šmejd zdroj 2. nic dalšího tu nikdo nekritizoval Tak se ve vlastním zájmu podívej, co za zdro…
Karel04 02.01.2021 16:39
Karel04
Ja viem veľmi dobre čo tam mám,reagujem na výrok ,ktorý je vo všeobecnosti na Hall 300 pokiaľ si si…
Andreass 02.01.2021 17:32
Andreass
Tak co tam máš za komponenty? Co říkají, že Hal stavý kvalitní pc...schválně?? Já ti potom řeknu muj…
jezekhifi 02.01.2021 20:20
jezekhifi
Tvoje ego je veľmi veľké na to ,aby si priznal ,že píšeš nezmysli.V takom prípade ani nemá zmysel se…
Andreass 02.01.2021 20:48
Andreass
Reagoval jsem na Semprona, který zde akorát trolí a nic s toho. A navíc napsal Sestavy HAL ČR jsou s…
jezekhifi 02.01.2021 20:52
jezekhifi
konkretizuj,odkiaľ máš info ,že to neni pravda
Andreass 02.01.2021 20:58
Andreass
Asi vidím s čeho skladají komply, a co tam je špatně zde bylo již napsáno (stačí číst). Stručně doká…
jezekhifi 02.01.2021 21:01
jezekhifi
Veď konkretizuj čo je tam špatne,ako píšeš,zrejme nevieš.To je otázne ,ako kedy a aký PC.Za ďalšie p…
Andreass 02.01.2021 21:32
Andreass
Niekto tu spomenul ,že predávajú lacné diely za veľa peňazí.Tak aj blbec si zistí cenu zostavy ,keď…
sambilionk 02.01.2021 23:35
sambilionk
Dobrý den, ten jeden, co je "obhajoval a maká pro ně" jsem byl nejspíše já. Bohužel váš komentář je…
Makaan 05.01.2021 18:51
Makaan
Zdravím no k těm PSU,v první řadě co postnul tazatel je SilentiumPC Elementum E2 a jak kvalitní v os… nový
sambilionk 05.01.2021 22:52
sambilionk
Hele já bych to trochu sklidnil, moc to prožíváš, pitváš zdroje na kondíky ale většině lidí je to fu… nový
MM_tank 06.01.2021 01:17
MM_tank
Ale nic neprožívám něco kupuju tak chci za svoje prachy to nejlepší v případě PSU osazení,ochrany,zá… poslední
sambilionk 06.01.2021 22:07
sambilionk
koneckonců, tyto samé kondíky používají často i přední značky do mnohem dražších zdrojů a v některýc… nový
lední brtník 05.01.2021 23:03
lední brtník

Ja napríklad Hal3000 mám vieš mi napísať z akého dôvodu tvrdíš ,že ten kto tvrdí ,že Hal3000 je kvalita je dement. Tak mi napíš pár bodov ,ktoré tieto pc radia k šmejdom,ako si sa nepriamo vyjadril.Ja vlastním jeden už vyše 4 roky a ten počítač nezaváhal,takže?

Tvoje ego je veľmi veľké na to ,aby si priznal ,že píšeš nezmysli.V takom prípade ani nemá zmysel sem hádzať komponenty navyše 4 roky staré.Ty tu nadávaš do dementov tak sa ťa pýtam čo ťa oprávňuje sa takto vyjadrovať a konkretizuj v čom je HAL 3000 šmejd mám na mysli,ako firmu v čom sú zlý.

Veď konkretizuj čo je tam špatne,ako píšeš,zrejme nevieš.To je otázne ,ako kedy a aký PC.Za ďalšie prečo hizdíte túto firmu kde si prišiel na to ,že tam nie sú profíci.Počítače sú testované a skladané ľudmi z profi IT ,ako môžeťe takto zavádzať.Niekto tu spomenul ,že predávajú lacné diely za veľa peňazí.Tak aj blbec si zistí cenu zostavy ,keď si ju hodí na net a vyhľadá najlacnejšie dostupné diely.Logicky ,keď si to pozháňam sám tak je to lacnejšie,ale niekto preferuje ,že mu zostava sedí a prečo by špekuloval ,keď má vyladenú,otestovanú mašinu zo zárukou na 3 roky a servis ,že ,keď máš problém tak ti prídu preto domov ,vezmú opravia a privezú za to to stojí si aj priplatiť.Baviť sa o komponentoch snáď ani nemá zmysel veď tie komponenty ,ako procák,grafika disky zas nevyrába 30 firiem ,predsa procesor nekúpiš v Taiwane o polovicu lacnejší,keď to vyrábajú 2 firmy tak ,aké ošizenie tu vypisujete.Odpáliť pýtajúceho sa v prvej vete ,že to ani nerieš mojimi slovami napísané je sila.Táto firma robí kvalitné PC je ,len otázkou či chceš ušetriť pár korún a hrať sa s tým sám.

Niekto tu spomenul ,že predávajú lacné diely za veľa peňazí.Tak aj blbec si zistí cenu zostavy ,keď si ju hodí na net a vyhľadá najlacnejšie dostupné diely.

Tak každej blbec si to nedohledá když o HW nemá někdo ani šajn,že cpou do sestav 35 - 60 litrů nejlevnější Pl PSU s levnýma TEAPO kondíkama je ok ? Sem koukal na jejich sestavy na CZC a za ty prachy to je osraný jak svině,ano kdo si nezjišťuje a jak vůl koupí jeho chyba,tazatel se ovšem optal a dostal jasnou odpověď tyhle sestavy nekupovat.

Seš opravdu jak kdyby si pro ně makal,byl tady na poradně jednen co je obhajoval / dělal tam nějakej rok zpátky jenže ten měl alespoň i argument že Hal není co bejval a bylo to i vidět na sestavách.... Hal odrbával sestavy co začali jako všichni ostatní,pak jeden čas co se to tu probíralo začli dělat normální sestavy se slušným HW a hned to bylo něco jinýho než ty BARBONE apod,tam pak ok když si chtěl někdo připlatit za ty jejich služby.Jenže se to vrátilo tam kde to bylo na začátku , nakoupit za levno to je jedno co udělat pořádnou reklamu a pak natáhnout ty co o tom nic neví.(ta záruka super 3 roky když třeba na slušnější PSU máš 5 let + atd)

Dobrý den,
ten jeden, co je "obhajoval a maká pro ně" jsem byl nejspíše já. Bohužel váš komentář je jednoduše založený na mýtech, o kterých si lidé z nějakého důvodu stále myslí, že jsou pravdivé, i když zcela nedávají logiku. Např.: Jen proto, že nějaký zdroj nemá značku Seasonic to neznamená, že je nekvalitní. TEAPO kondíky se sice obecně neřadí mezi ty úplně nejlepší, nicméně jsou velmi dobré, tím spíše jejich 105 C verze, které SPC ve zdrojích Vero L3 používá - koneckonců, tyto samé kondíky používají často i přední značky do mnohem dražších zdrojů a v některých modelech, včetně nejnovější verze S12III je používá samotný Seasonic, dále je často používá Be Quiet a to i do platinových zdrojů ve své TOP nabídce. Sestavy, ve kterých tyto zdroje najdete potřebují spolehlivé zdroje, nekvalitní zdroje by jednoduše vypověděly službu dávno před uplynutím záruky. Pokud byste si o SPC Vero L3 něco zjistil, tak byste narazil na informaci, že se jedná o pouze mírně ořezané varianty zdrojů Supremo FM2, které jsou plnohodnotné kvalitní goldové zdroje. SPC zdroje obecně pak rádi používáme, protože nabízí dobrý poměr cena-výkon-kvalita a jsou od výrobce, který je známý tím, že velice dbá na zpětnou vazbu a můžeme také u nich zajistit stabilní dostupnost i cenu pro výrobu našich sestav, což je bohužel u některých jiných značek o něco komplikovanější, tím spíše v této době.

Stejně tak je jednoduše nesmysl, že bychom vyráběli "odrbané" sestavy, ty by nikdo nekoupil, jen by nám ležely skladem. Jsme v době internetu, nekvalitní produkt se provalí hned. Pokud to někdo z jiných výrobců dělá, je mi takového upřímně líto, ale s takovým přístupem se dneska nedá dostat daleko a pokud to náhodou někdo nějak udělá, většinou je to časovaná bomba, která se pak provalí a bývá pro danou společnost přinejmenším vážně poškozující, v některých případech i zcela fatální.

Berte nicméně na vědomí, že HAL3000 nevyrábí sestavy jen pro jednu skupinu uživatelů, ale pro mnoho zákazníků s mnoha prioritami a ač se vám to nemusí líbit, je jednoduše spousta lidí, která potřebuje jednoduchý, spolehlivý počítač a vůbec neřeší značku a další featury, z jejich pohledu to je pouhé plýtvání peněz a na spolehlivost mají nás a náš servis, nikoliv důvěru ve značku. Stejně tak jsou lidé, které zajímá jen a jen cena, nebo ti, co jsou podstatně náročnější. Nemůžeme vyhovět všem, ale snažíme se pokrýt populární oblasti. Že něco nevyhovuje vám nebo mne, neznamená, že to není dobré řešení pro jiného. Navíc, kdokoliv může kontaktovat naši podporu a nechat si udělat sestavu zcela na míru - sám jsem jeden z této kategorie, jelikož mám specifické požadavky, ale PC si sám složit jednak nemohu a vlastně ani nechci, protože stojím o servisní podporu, protože si nemohu dovolit dlouhodobý výpadek v případě poruchy.

S pozdravem Hlobil Filip, HAL3000

Zdravím no k těm PSU,v první řadě co postnul tazatel je SilentiumPC Elementum E2 a jak kvalitní v osazení je jeho předchůdce E1 (nefunkční ochrany nekvalitní kondenzátory) sem postnul,s ohledem co stojí nebude to onic moc lepšího a v sestavě za 21 to teda nic super není.

Že nejnovější verze S12III používá TEAPO to vím taky,jenže to je přeznačenej PSU postavený na zastaralé platformě kde ubrali akorát na kvalitě osazení žádná kvalita už to taky není ,je jedno že to je SS.Be Quiet pokud vím používal TEAPO u nejlevnějších řad v 11 už ne a o Platinum verzi už vůbec nevím (můžete postnout odkaz kterej?),pravda že je používal třeba i Corsair kterej od nich ale velmi rychle ustoupil.Na mýtech je založený co přesně všechny normální značky používaj dneska nejkvalitnější JPN kondíky,TEAPO jenom ty levný to je fakt i když se jejich kvalita krapek zlepšila,srovnatelný PSU co jste zmínil patří k tomu nejlevnějšímu takže to neomlouvá použití podobných v dražších sestavách.

Vy Vero L3 dáváte až do sestav za 36000 a to z mého pohledu odrb je když jsou o pár stovek vejš lepší PSU s JPN kondíkama.Testy u PSU už moc dneska nejsou a ty PL můžou bejt použitelný to nemá nic společnýho s nějakou kvalitou vs cenou odpovídající sestavě za kterou se komplet prodává ,Eurocase vám taky jede v řadu PC dodnes co se v "Herních " sestavách prodával .Můžete postnout někde kde ty PL PSU jsou otestovaný/co je komplet v nich za osazení ,ochrany atd to platí i o SilentiumPC Supremo FM2 když berete jenom ty PSU a ne od ověřených výrobců zdrojů,nebo jenom čerpáte ze specifikací SPC kde si můžou napsat co chtěj a recenze pak ukážou realitu ?

Poslední řádky co jste napsal,Hal sestavuje pro lidi co o tom nic neví a eventuelně chtěj ty služby s tím spojený,ovšem nemůžete čekat že když se pak někdo někde optá že se na to bude pět chvála a bude doporučovat když sestavíte za stejný peníze líp osazenej a i ty služby se daj k tomu připlatit v případě nefunkčnosti.(to že se daj komponenty změnit OK,tady se bavíme ale o hotovkách vs cena třeba na CZC.) To "odrbané" sestavy a nikdo by si je nekoupil,leželi by na skladech.Nahoře to máte napsané marketing udělá svoje,viděl sem jak se prodávaj ty sestavy v obchodech,potřebujem něco pro kluka na hraní v tý cenně super Gamming na letáku,neví ani co a koupí to takovejch lidí je pořád plno,kdo se alspoň někde trochu optá pak asi volí jinak.No pro koho Hal staví nebo ne tady se probíraj ty herní ,ne pracovní kde je to krapek něco jinýho i pak vs konkurence.

Hele já bych to trochu sklidnil, moc to prožíváš, pitváš zdroje na kondíky ale většině lidí je to fuk.

Víš kolik počítačů jsem složil se zdrojem Eurocase v letech 2000-2013 ? Málokdo si chtěl připlácet asi 600 za Fortron. Corsair tehdy začínal, Corsair HX byla špička sloužil mi 8let a ještě jede. No a ty levný Eurocase v ceně tehdy 600 měli relativně málo poruch v záruční době. A když už odešly tak zdechl zdroj pc bylo OK.
A kondíky (ve zdrojích ale i na deskách) plus topologie zdroje byla taky úplně jinde.

Jestli máš něaký zdroj který je podle tebe nej nebo víc zdrojů budeme rádi když k tomu napíšeš pár řádek. Já už to třeba nestíhám sledovat, navíc testy už v čr nevychází. (BTW na pctuningu neprošel bez výhrad skoro žádný rozpitvaný zdroj) Uvažuju o Corsair Rx850.

Ale nic neprožívám něco kupuju tak chci za svoje prachy to nejlepší v případě PSU osazení,ochrany,záruka,certifikace,přece nekupuješ jinak to platí i o ostatním HW.Však sem psal komu je to fuk co koupí nebude se pídit po ničem na netu a bude se řídit max tím co mu doporučí někde něco prodavač nebo reklama,nebo že to pěkně svítí.:-)

Dobu co zmiňuješ frčel ještě levnej krám Colorsit 550W těch sem viděl na hromadě asi 12 u známého odpálenejch teda nestihli to do konce záruky tyhle kusy.Super cena 550W ,měl sem ho taky tenkrát v kompu moc na výběr nebylo dřív za přijatelnou cenu a pěkně taky vyhořel s extra ránou na odchodu,naštěstí nevzal nic sebou jenže to je i o štěstí tohle.Nahradil sem Fortronem Blue Storm II 500W co byl razantně dražší,kondíky TEAPO 6 let nonstop provozu skoro a funguje taky dodnes kondíky kupodivu ja nový co sem ho rozebíral.Jenže to sem měl kliku protože ty chcípali ve velkým po záruce,EC záruka dva roky na to to je dělaný a zbytek bonus,něco jako zmíněnej Colorsit ten se začal vypínat těsně před koncem záruky až vyhořel.Netvrdím taky že konkrétně ten zmíněnej Vero L3 80Plus Bronze je nějakej šrot jenže v sestavě za 44 litrů když se tu probírali teda komplet sestavy Hal ? Naopak ten SilentiumPC Elementum E2 450W v postovaný sestavě je klump,rew 2 akorát nastříkáno na černo testy žádný a jednička je jasná,dál toto nemá cenu rozebírat,každej si na to může udělat svůj názor....

No recenze sem myslel zahraniční a dřív byl dost dobrej tuším Extrahardware na testy všeho druhu co ale skončilcož je škoda.PSU co za něco stojej jsou tu zmiňovaný dokola v sestavách,já kupoval po dlouhém výběru ca rok a půl zpátky semi-pasiv Seasonic Prime Ultra 650 WTitanium a max spokojenost,bylo to on nebo Corsair RM650x ,Seasonic Prime Ultra 550 W Gold .To chce posuzovat podle toho co je k mání dneska,volil bych opět SS nebo Corsair,Evga (i když ten sem vypustil kvůli tomu že musíš posílat do Německa na reklamaci pak takže složitější záruka),Be quiet! Pure Power 11 atd podle rozpočtu samozřejmě,jinak i na ty top najdeš nějaký mouchy,co si pamatuju tak tuším Corsair(2018) byli ok, ale ty nový už tak moc ne co byli,jenže to je zas nějaká doba a jsou nový PSU a všechno může bejt jinak teď.:-)

koneckonců, tyto samé kondíky používají často i přední značky do mnohem dražších zdrojů a v některých modelech, včetně nejnovější verze S12III je používá samotný Seasonic, dále je často používá Be Quiet a to i do platinových zdrojů ve své TOP nabídce

a proto se nabídka hemží zdroji silentium, šmejdy vyráběné pro polský trh.

ty sestavy obsahují nějaký procesor a nějakou grafiku, tím je daná kategorie a okruh zákazníků, kteří o to budou mít zájem.
a pak jsou tam položky, jejichž specifikace nebývá uvedena tak tučně, protože výrobce i distributor chtějí mít taky zisk: krámy od kingston řady a, v minulosti green disky (podle vašeho nadšení nemůžete pamatovat), podivné zdroje. ramky nevím jaké dáváte, nejsem váš zákazník.
ale nechcete být nejdražší na trhu, tudíž je všechno nějaký kompromis.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru