Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je Discord klon IRC?

Pred par dnami som tu radil ohladom Discordu (nie moc stastne) a momentalne prenikam do tychto novych technologii, kedze to pouziva aj synator.
Podla popisu to chapem tak, ze Discord je klon IRC s akoby jedinym serverom na svete(?), je tam moznost vytvorenia chatroomu, ktory oni nazyvaju serverom a moznost botov, ktory bezia na separatnych serveroch (linux, win)?
Ak ano ja tam teda nevidim velky rozdiel oproti IRC a nechapem potom preco dnesni frikulini vynachadzali znovu koleso a co je take popularne na Discorde?
Ci som nieco zle pochopil?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
- běží to dost dobře v prohlížeči i jako samostatná apka v PC (apka v mobilu samozřejmě taky), stabi…
TNT 28.03.2021 21:42
TNT
Len nechapem ten princip tych serverov. U Irc to bolo, ze si mal rozne siete (ja som chodil na IRCNE…
fleg 28.03.2021 22:08
fleg
Svuj vlastni server si zalozit nemuzes. Je to jen jakysi virtualni "server" v jejich cloudu. Ale muz… poslední
Dwane Dibbley 29.03.2021 16:04
Dwane Dibbley

- běží to dost dobře v prohlížeči i jako samostatná apka v PC (apka v mobilu samozřejmě taky), stabilní, nepamatuji, že by to někdy spadlo
- nepřeberné množství možností si tam něco naprogramovat, boti po příkazech udělají danou činnost, často to je na tlačítka jednoduché pro ovládání uživateli
- vedle textových kanálů jsou audio, video kanály, lze tam streamovat obrazovku, klidně hranou hru v kvalitě fullHD
- správce serveru si může definovat podmínky uživatelů na vstupu s pozvánkou, např. bude mít pravidlo, že nepustí uživatele, který už chodí na discord server X, a dokud uživatel nezruší přístup na server X tak se tam nedostane (proto se to řeší druhým discordem pod jiným účtem :-) nějaký servery se vzájemně nesnáší nebo si konkurují (kradou obsah, protože za vším lze hledat peníze) )
- aplikace zvládne velký počet serverů, do kterých je uživatel příhlášen a jednoduše se překlikává mezi servery, je to svižný, rychlý

Len nechapem ten princip tych serverov. U Irc to bolo, ze si mal rozne siete (ja som chodil na IRCNET), kde kazda siet zdruzovala desiatky/stovky serverov. Ty ako uzivatel si sa mohol prihlasit na hociktory a mal si pristup k rovnakym chatroomom ako zo servera z inej siete.
Ako to funguje na Discorde? Mozem si spravit vlastny privatny server na vlastnom fyzickom servri?

Svuj vlastni server si zalozit nemuzes. Je to jen jakysi virtualni "server" v jejich cloudu. Ale muzes si tam udelat treba skupinu kam se dostanes jen s "pozvankou" (ci heslem) aby ti tam kdekdo nelezl, to je asi nejblizsi k privatu. Vse ale jede na Discordich masinach a pokud vim nepouzivaji sifrovani, takze te zla CIA muze bez problemu odposlouchavat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru