Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem použití powerbanky jako UPS pro IP kameru

Dobrý den!
Potřeboval bych poradit, jestli je vůbec možné k tomu použit powerbanku.
Mám 5 IP kamer a potřeboval bych je nějak zálohovat pro případ výpadku napětí 220V. Mám sice UPS, ale to bych musel těch 5V táhnout od kamery ke kameře a ony jsou daleko od sebe , proto bych rád použil záložní zdroj (powerbanku) ke každé IP kameře samostatně. Měl jsem půjčenou od kolegy powerbanku a ta se k tomu nehodí. Nevím, jestli to byla její závada, nebo byla to její vlastnost. Jde o to, že pokud jsem tu powerbanku připojil ke kameře, tak to fungovalo OK, ale pouze pokud nebylo k powerbance připojených 220V. Jakmile jsem připojil 220V a powerbanka se začala dobíjet, na výstupu se napětí ztratí. Dále to popíšu v bodech, jestli by jste mi poradili, nebo vyjádřili svůj názor.
1. potřebuji, aby IP kamery byly stále připojené k powerbance a ty byly neustále dobíjené 220V. Jakmile by se ztratilo napětí 220V, tak by určitou dobu byly schopny jet z té baterie powerbanky. Nesmí totiž dojít ani ke krátkodobému výpadku při přepínání (výpadku napětí), protože kamery by se mi restartovaly, což by mi pak scházel záznam.
2. může být z principu powerbanka neustále připojena k napětí 220V - neníčí to ten Lion akumulátor přebíjením?
3. jsou ty akumulátory v powerbance chráněné proti podvybití? Jde o to, že kdyby vypli proud na delší dobu aby se nezničil akumulátor vysokým podvybitím. To ať raději odpojí IP kameru.

Níže vám posílám 2 powerbanky, které dávají dostatečný proud, kapacita akumulátory by mi taky stačila a je velice dobrá cena. Každopádně, pokud by nějaké dražší, byly v něčem lepší, klidně koupím dražší. Jde mi o to, aby to trvalé připojení k 220V neničilo akumulátor a rovněž aby akumulátor byl bezpečně chráněn před podvybitím.
https://www.exasoft.cz/…tml
https://www.exasoft.cz/…tml

děkuji moc za fundovanou radu a názor

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pane, vy jste resil kdysi prechod z analogu na IP ? https://pc.poradna.net/questions/1531680-rozdil-…
TakUrcite 05.04.2021 21:02
TakUrcite
Vdaka poklesu cien IP kamier nema zmysel v dnesnej dobe napriek zvyseniu kvality u analogu nad nim v… nový
fleg 05.04.2021 21:29
fleg
Děkuji všem, kteří měli něco k tématu. Přišlo mi vyjádření s toho Exasoftu. Jinak předně děkuji za o… nový
lupkovic 06.04.2021 17:28
lupkovic
No ta má akce už skončila a je to nebe a dudy. Ani nejde o ten obraz. Já tam nějak lepší kvalitu nev… poslední
lupkovic 06.04.2021 17:35
lupkovic

Děkuji všem, kteří měli něco k tématu. Přišlo mi vyjádření s toho Exasoftu. Jinak předně děkuji za odkaz "TakUrčitě". Toto aplikovat nebudu, to by se hodně prodražilo a toto není moje akce, ptám se za kolegu. Protože těch 400kč na kameru by dal, dávat 1000kč už se mu nevyplatí. Jinak děkuji! Tak trochu mě zviklala ta odpověď produktového managera Exasoftu. Posílám níže, pokud by to někoho zajímalo:

"Dobrý den,
níže zasíláme odpověď produktového manažera:
Nevíme ani o jedné powerbance, která by uměla napájet a zároveň se nabíjet. Bude potřeba hledat jiné zařízení k tomu určené.
Powerbankou tohle nejde řešit, hlavně i proto, že pokud bude vystavena každodenním výkyvům teplot, nevydrží ani půl roku.
S přáním hezkého dne"
_________________________________

Pavla Tomíčková
Asistentka e-shopu
tel: 773 362 000
info@exasoft.cz

ExaSoft Holding a.s.
Rudé armády 651/19a
733 01 Karviná – Hranice

www.exasoft.cz, www.facebook.com/exasoft, blog.exasoft.cz

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru