Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přepastování GPU a přehřívání

Zdravím, potřeboval bych poradit. Zjistil jsem že má RX 570 která se mi přehřívala až na 80°C a pak mi vypínala PC od výroby nebyla přepastovaná, takže jsem se rozhodl ji přepastovat a vyčistit. Čistil jsem jí jako obvykle všechny GPU. Nejdříve jsem sundal radiátor profouknul seškrábal kartou a vyčistil vatovými tampóny starou pastu. Dále to samé s GPU. Nahodil jsem tam pastu Artic MX-4 do křížku přikládám fotku kolik pasty tam bylo nastartoval a nyní mám teploty 90°C :D, takže se chci zeptat je tam moc pasty nebo dostatek či nedostatek. Něco podobného se mi stalo s jinou kartou, kde se mi taktéž přehřívala a po přepastování ještě víc a po týdnu byly teploty jak od výroby.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono se to nezda, ale teplovodiva pasta teplo moc nevede a dava se tam jenom proto, aby vytlacila vzd…
gilhad 18.04.2021 11:01
gilhad
Pasty je tam malá vrstva, ale teploty jsou stále vysoké, ale už to tomu trvá než se to zahřeje, což… poslední
Sanjago 18.04.2021 15:00
Sanjago

Ono se to nezda, ale teplovodiva pasta teplo moc nevede a dava se tam jenom proto, aby vytlacila vzduch, ktery ho nevede uz tuplem.

Vzduch je - co se vedeni tepla tyce - fakt dobry izolant - prave na tom principu fungujou periny, mikrovlaknove vetrovky a izolacni vyplne ve stenach - co nejmin materialu, co nejvic vzduchu v malych kouscich, kde nema sanci nejak moc cirkulovat, a teplo prenasi (no spis izoluje) jen vedenim.

Ofukovani vzduchem na chlazeni pouzivame, protoze je to jedine, ceho je pri ruce dost a nezkratuje to obvody - ale tam pouzivame ty vetraky, aby ohraty vzduch daly prych a nahradily ho studenym, protoze sam se do toho moc nehrne.

Takze tenci vrstva "teplovodive pasty" je mensi zlo nez tlustsi vrstva, ale tlusta vrstva te pasty je horsi zlo nez tenka vrstva vzduchu - umistit chladic par milimetru do vzduchu nad procesor je ocividna kravina, napatlat tam milimetr te pasty je o neco mene ocividle, ale furt kravina. Fakt tu o te paste plati cim min, tim lip.

Pasty je tam malá vrstva, ale teploty jsou stále vysoké, ale už to tomu trvá než se to zahřeje, což je super. Předtím se to zahřálo během 3 sekund, jako kdyby tam ten pasivní radiátor nebyl. Nyní to trvá pár minutu než teplota vystoupá, ale tak či tak je stále vysoko. Rozhodně je to nad limit a ještě je to podtaktovavé. Pravděpodobně je opravdu ten heatsink v háji. Nějaké řešení, které by nestálo majlant?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru