Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí kino, LCD televizor, stará VHSka a digitální vysílání - jak to rozchodit resp. co koupit?

Ahoj, chystáme se koupit si LCD televizi kvůli digitálnímu tuneru a potom ještě satelit nebo anténu na digi vysílání. Problém je v tom, že jsme za těžký prachy (12000,-Kč) koupili VHS recorder a má pouze SCART a anténní vstup se zesilovačem. Dále ještě k tomu DVD domácí kino. Nyní to máme zapojené tak, že anténa analog jde do VHS, z VHS jde anténa do televize a odtud je to propojeno SCARTy vzájemně mezi sebou. Když koupíme TV s tím digitálním tunerem, jakou máme volit (jaké konektory, jestli SCART nebo jiné), aby se mohly propojit tato zařízení mezi sebou a případně jak? Díky za odpovědi, moc jsem toho přímo na toto zapojení zařízení nenašel a jsem v tomto oboru lama. :-[ . Díky za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Možností zapojení je vždy více, ale budu-li vycházet z toho, že tak, jak to máte nyní, vám to vyhovu… nový
anarchist 27.09.2008 12:36
anarchist
Tak ČT2 jsme ještě nějak chytli, my tu televizi kupujeme hlavně kvůli tomu, že chceme být jakžtakž r… nový
marekdrtic 02.10.2008 17:51
marekdrtic
Antena pro DBV-T je stejná jako pro analogovou TV. V okolí Prahy a ve středočeském kraji nemá cenu t… nový
jirka44 29.09.2008 12:13
jirka44
je jasné, že teď už je pozdě "bycha honit", ale za 12000 jste mohli mít HDD rekorder Pionner,nebo Pa… nový
gambáč 29.09.2008 15:30
gambáč
Ten rekorder je už asi 5 let starej poslední
marekdrtic 02.10.2008 17:56
marekdrtic
Ja osobne pro nahravani pripravuju aplikaci ovadatelnou pres webove rozhrani. Vyrvorit ISO je pak je… nový
JR_Ewing 29.09.2008 15:37
JR_Ewing

Možností zapojení je vždy více, ale budu-li vycházet z toho, že tak, jak to máte nyní, vám to vyhovuje, tak se ničeho nebojte, pouze vyměníte TV kus za kus a je to. LCD televize mají i novější typy konektorů, ale ty u vás zatím pravděpodobně zůstanou nevyužity. No a scarty má (téměř) každá, takže žádné obavy. Co se týče antény, dost možná (v závislosti na tom, odkud berete signál nyní) nebudete muset nic měnit ani na té. Prostě zkuste zapojit stávající anténu, prosmyčkovanou přes video, do nové TV a uvidíte. Na digitální vysílání žádná speciální anténa není třeba. Nicméně instalované kanálové zádrže/propusti, zesilovače a nasměrování antény mohou příjem negativně ovlivnit až znemožnit.

Chci jen upozornit na to, že výměna TV za TV s digitálním tunerem vám neřeší nahrávaní z digitálu! Leda byste přes SCART nahrával na VCR to, co běží na TV. V opačném případě budete stejně potřebovat ještě set top box pro nezávislé nahrávání z digitálního vysílání. A nebo zatím vydržíte s analogem, i když možná chudší o ČT2, v závislosti na lokalitě. Případně zvažte, zda k LCD TV nepořídíte ještě něco takového: WISI OR 27.

Ještě prosím o vysvětlení vaší první věty. Pravděpodobně v tom máte trošku zmatek:

chystáme se koupit si LCD televizi kvůli digitálnímu tuneru a potom ještě satelit nebo anténu na digi vysílání

.

Antena pro DBV-T je stejná jako pro analogovou TV. V okolí Prahy a ve středočeském kraji nemá cenu teď v průběhu října cokoliv instalovat, všechno se bude několikrát měnit, včetně kanálů, výkonu a polarizace anten. Ve výsledném stavu bude Žižkov vysílat s vertikální polarizací, kdežto Cukrák (na stejném kanále) s polarizací horizontální.

Satelit něřeším, neb se musí platit za kartu, a za to ty programy nestojí...

je jasné, že teď už je pozdě "bycha honit", ale za 12000 jste mohli mít HDD rekorder Pionner,nebo Panasonic s DVB-T tunerem.
A musím si rejpnout - za ty prachy je pozlacenej ?
a jinak jirka44 a anarchist pravdu dí.

Ja osobne pro nahravani pripravuju aplikaci ovadatelnou pres webove rozhrani. Vyrvorit ISO je pak jen otazka chvilky ( pripadne dalsiho scriptu ). Veskera analogova zarizeni mam v planu z cesty digitalniho vysilani odstranit uplne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru