Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Monitor - Automaticky jas? (Far cry 5)

Dobry den, mam problem u monitora msi magcurv 321, ked hram na konzoli nejaku hru a vchadzam napr. Dnu do budovy, vsetko je cierne a postupne sa rozsvetluje, podobne je to aj ked sa pozriem vonku vsetko je biele ako ked vas oslepi granat a postupne sa zviditelnuje, cim to moze byt? Neviem uz co stym robit robi to aj s HDR aj bez. Aj ked sa pozriem na oblohu je biela a stojim tak sa zviditelnuje, jas mam 80 kontrast 50, ale nic ziadna zmena.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je graficka featura, pokus o vetsi "realicnost" uzitecna asi jako motion blurr nebo DoF. HDR tam…
Dwane Dibbley 03.06.2021 18:25
Dwane Dibbley
Moj monitor je sice 8 bit panel a nie moc dobry nato ze som zanho dal 580 dokonca nema ani free sync…
Problemmmm 03.06.2021 19:29
Problemmmm
Ano, ten monitor je docela špatný, co se týče parametrů, tak nic moc neumí a vlastně ani to HDR neum…
stylar 04.06.2021 15:34
stylar
Zrovna u FC5 bylo HDR prakticky nefuncni. Lepsi uplne vypnout a trochu postelovat brightness. Ale i…
Dwane Dibbley 04.06.2021 15:42
Dwane Dibbley
Pochybuju, ale zrovna se dívám na YT a opravdu to jde vidět, že SDR verze videa zobrazuje highlighty… poslední
stylar 04.06.2021 16:33
stylar

Moj monitor je sice 8 bit panel a nie moc dobry nato ze som zanho dal 580 dokonca nema ani free sync, dolby vision a podobne ale s hdr je to predsa kus ine aj ked ten obraz sa mi zda trosocku tmavsi ako bez hdr v hrach. Co sa tyka far cry no dost je to take presvetlene divne.... mozno vypnem ... dakujem za odpovede.

Este jedna vec co som sporoval mam xbox series x 60 fps ide na 4k far cry bez problemov no ked jemne sa skusim otacat ten obraz trosicku tak mini posekava.

Ano, ten monitor je docela špatný, co se týče parametrů, tak nic moc neumí a vlastně ani to HDR neumí zobrazit - 300nits, nedosahuje ani na nejnižší certifikaci, takže ten signál umí jen přijmout, ale zobrazit ne....

U konzole jsem si vždy myslel, že je lepší TV a na ni zapnout nějaké ty "vylepšení obrazu" - plynulosti, vyostření, monitor je monitor, tam nic moc nenastavíš.

HDR10 by právě mohlo pomoci a u Ubisoft her bývá velmi dobrá implementace HDR10 i na PC (Assasssins..., Ghost Recon atd.), akorát Far Cry 5 zrovna jsem nezkoušel v HDR.

Zrovna u FC5 bylo HDR prakticky nefuncni. Lepsi uplne vypnout a trochu postelovat brightness. Ale i tak se toho neda uplne zbavit, to oslnovani kdyz se vychazi z tmave mistnosti na svetlo je proste napevno nakodovane a sebelepsi monitor to neodstrani. Ma to byt pro realnejsi dojem, ale je to opruz jako mnohe jine grafficke "vychytavky".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru