Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "herne sluchadla" doporucenie

Zdravim, uvazujem o kupe sluchadiel, primarne na hry a hudbu. Co tak vsetko studujem, vsetky herne sluchadla maju vlastne integrovanu USB zvukovku. Teraz otazka, nebolo by lepsie zakupit sluchadla tieto:https://www.alza.sk/audio-technica-ath-m50x-d1469837.htm + k tomu zvukovku, idealne internu? - https://www.alza.sk/creative-sound-blaster-audigy-rx-d524774.htm?o=8 co si o tom myslite? podporuje ta zvukovka ten virtual 7.1 do sluchatok? vdaka za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
7.1 do sluchatek je jen fikce,reálně je to hnus...
tuta 04.06.2021 18:18
tuta
Vďaka za nazor
Fallon 04.06.2021 19:25
Fallon
Mám zvukovku Asus Xonar DX/XD sw je tam možno nastavit 5.1/ nebo 7.1 ale levej,pravej je nejlepší zv…
tuta 04.06.2021 22:17
tuta
Asus Xonar DX/XD neni zadna hitparada.
RedMaX 04.06.2021 22:31
RedMaX
Ty taky nejsi žádná hitparáda , kor na hrách, nicméně co jsem napsal , mám odzkoušeny....Bedny na do…
tuta 05.06.2021 01:35
tuta
Ve skutecnosti je 7.1 z tech USB zvukovek lepsi nez 7.1 te tve zvukovky, je to paradoxni, ale ma to…
RedMaX 05.06.2021 09:49
RedMaX
Promiň , byl jsem trochu pod parou...😉
tuta 05.06.2021 09:55
tuta
:-) V pohode, jestli mas starsi pocitac a zvukovka dobre slouzi, mne se mimochodem upekla, mel jsem…
RedMaX 05.06.2021 14:13
RedMaX
ved to, ono je to relativne, napr. z tejto zvukovky (co asi zakupim) - https://www.alza.sk/creative-…
fallon 07.06.2021 14:09
fallon
Samozrejme to pravda neni, tyhle "minirecenzenti" obvykle netusi, co pisou. Staci udelat kvalitni ma…
RedMaX 08.06.2021 19:58
RedMaX
Nemám sice žádné super bedny k pc (Genius už nevím typ) ale tak za cca 500Kč a řeknu ti, že pokud do…
jezekhifi 11.06.2021 16:37
jezekhifi
Slysis to, protoze to slyset chces. Vem si satek pres oci, at ti to nekdo pripravi a ty at nevis o k… poslední
RedMaX 11.06.2021 19:44
RedMaX

Ve skutecnosti je 7.1 z tech USB zvukovek lepsi nez 7.1 te tve zvukovky, je to paradoxni, ale ma to logicky zaklad.

Asus Xonar DX/XD ma pomerne levny audiocip AV100. Navic je na karte nechlazeny a prehriva se. Ikdyz zvukovka to za tu cenu, kolik to stalo, nebyla spatna, opravdu se nejedna o zadnou hitparadu a dnes uz to trumfnou bezne integrovane zvukovky na deskach snad s vyjimkou lowendovych desek.

Oproti tomu ty USB zvukovky o kterych je tu rec maji jen obycejne stereo a stejne tak maji jen dva reproduktory (menice) na leve a prave strane sluchatek. To, ze je u nich napsano, ze to umi 7.1 znamena jakesi virtualni 7.1, kdy je uvnitr toho USB bazmeku procesor, ktery dostane informaci o spustene hre od nainstalovaneho driveru a automaticky zacne prechroupavat zvuk na jakesi virtualni 7.1 nebo-li na prostorovy zvuk a k memu prekvapeni je na mem Logitechu G432 vysledek pomerne dobry. Stejne tak ma pry pomerne slusny "prostorovy" vystup i USB zvukovka od Creative, ale to mam jen z doslechu, ja ji nezkousel.

Nicmene teda, pokud jde o sluchatka, tak za me staci opravdu obycejne stereo, spis ocenim to, ze nejsem pripoutan na miste a muzu od pocitace vstat, takze nakonec jsem si poridil a zacal pouzivat obycejna stereo Bluetooth sluchatka, ktera mi i na hry bohate staci a zadne cool funkce virtualniho 7.1 nepotrebuju, mam obycejne Denony GC25W.

:-) V pohode, jestli mas starsi pocitac a zvukovka dobre slouzi, mne se mimochodem upekla, mel jsem ji taky, tak proc by ne, na to kolik stala, se tenkrat rozhodne vyplatila, ale az budes stavet novy pocitac, tak nejakou klidne mainstreamovou desku s lepsim kodekem a mas lepsi zvuk nez z te stare zvukovky.

ved to, ono je to relativne, napr. z tejto zvukovky (co asi zakupim) - https://www.alza.sk/creative-sound-blaster-audigy-rx-d502719.htm#recenze su dost odvareny v recenziach. Mam dosku ASROCK B450M Pro4 so zvukovym chipom Realtek ALC892, podla jedneho manika:
Koupila jsem tuto zvukovku místo mizerné integrované na základní desce (nechápu jak může někdo stále používat prehistorické čipy ALC892 nebo dokonce 878, vždyť se to nedá poslouchat) a hraje skvěle, nastavení bezproblémové. Vzhledem k tomu, že nemám DVD mechaniku jsem musela stáhnout ovladače z webu, ale po jejich instalaci zvukovka okamžitě začala fungovat a hraje asi tak milionkrát lépe než šumítko ALC892. A funguje i v Linuxu což o dražší Sound Blaster Z neplatí.
Myslite, ze je to pravda? az tak biedne su tie integrovane zvukove chipy?

Samozrejme to pravda neni, tyhle "minirecenzenti" obvykle netusi, co pisou. Staci udelat kvalitni marketingovou kampan a bude ti tam jouda tvrdit, ze nic nehraje lepe nez varena brambora. :-)

Samozrejme a zcela logicky nemuzes chtit od cipu ALC892, ktery je ve vyrobe tusim od 2011, ty same vlastnosti jako u moderniho audio cipu vydaneho treba v poslednich dvou letech. Stejne tak jsou cipy za ruznou cenu a nemuzes chtit od levnych cipu, aby delaly zazraky. Nicmene ja mam na svych dvou PC prave ALC892 a ALC S1200A, oboji v podstate lowend, akorat jeden moderni a druhy starsi a ze by tam byl nejaky podstatny rozdil, to neni. A dobre mi to hraje oboji.

Co se tyka nekterych tech jako recenzentu, oni vubec netusi, ze to neni jen o cipu, ale i o designu desky, takze treba v minulosti mi audio cip v desce od Gigabyte nabiral nejake interference odnekud z desky a razem to bylo neposlouchatelne. Kvuli tomu jsem tenkrat kupoval tu zvukovku Asus Xonar DX/XD. Stejne tak, jestli slysis, ze tvoje deska produkuje spatny zvuk a to vazne nemusi byt chyba audiocipu, tak klidne porid ten Sound Blaster.

Zasadni bych rekl, ze je co mas na vystupu toho audia? Jsou tam pocitacove satelity typu minirepracek 5+1 a vic? Nebo tam jsou sluchatka? Pak ti i ten ALC892 bohate staci a zvukovy rozdil vazne nepoznas. Jsou na vystupu nejake studiove repraky? Tak tem ten cip stacit nebude, to je jasne.

Proste pokud jde zajemci o perfektni audio cip, musi vybirat zakladni desku z highendu, kde obvykle pusti vyrobce i nejaky ten dolar na audio cip lepsi tridy. V opacnem pripade musi dokupovat zvukovku a vyjde to treba i jeste draz nez priplatit na zakladni desce.

Pokud ti jde o sluchatka, tak asi audiocip nebude to, co by te omezovalo nejvic. Ale zase koupit si na hry audio sluchatka i se zvukovkou pres USB proc ne. Treba ty Logitechy vyssi tridy nejsou spatny.

Nemám sice žádné super bedny k pc (Genius už nevím typ) ale tak za cca 500Kč a řeknu ti, že pokud do nich pustím skutečnou kvalitu (ne z pc) tak hrají jak o život.
Mimochodem jsem dneska nainstaloval kvalitní zvukovku (Soundblaster Audigy RX) a rozdíl je slyšet (v sluchátkách Koss porta pro z výstupu bedniček) že to hraje lépe, než Realtek na desce.
Takže tvrdit, že Realtek vs Audigy RX není slyšet rozdíl, tak to seš fakt na omylu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru