Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Diagnosticka PCI karta

Dobry vecer. Ma nekdo zkusenosti s diagnostickymi kartami, ktera urci, kde v je v rozbitem pc zavada? Zajima me, jak je to spolehlive, jestli treba pokazde nezobrazi jiny kod :-) Uz delsi dobu uvazuju nad koupi, ale nevim, jak je to s tou spolehlivosti a jestli jako laik jednoduse podle zobrazeneho kodu a manualu urcim, kde je zavada.. Dekuji za reakce.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Konkretne by slo o tuto kartu v odkazu https://aukro.cz/diagnosticka-karta-pro-nove-i-historicke-a-…
nodj 14.07.2021 03:41
nodj
Podobna karta stoji na Aliexpressu kolem stovky: https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initia…
kubik 14.07.2021 18:08
kubik
Řekněme, že tohle je aspoň relevantní odkaz, protože se na něm najdou i karty pro PCI-E a tudíž reál…
ApoCalypse 15.07.2021 09:04
ApoCalypse
Karta pro PCIe nemusi fungovat na kazdem pocitaci. Zalezi na tom, jak je nakonfigurovany chipset, pr… poslední
kubik 15.07.2021 09:45
kubik

Karta pro PCIe nemusi fungovat na kazdem pocitaci. Zalezi na tom, jak je nakonfigurovany chipset, protoze I/O port 80h, ktery tyhle karty zobrazujou, muze jit budto na LPC nebo na PCIe. Nekdy se to da nastavit v BIOSu, ale pokud je ten board mrtvy tak, ze se do BIOSu nedostanes, tak ti to moc nepomuze.
Tak jako tak - OP by si mel ujasnit, co vlastne od te karty ocekava. Podle meho nazoru mu ta karta bude k nicemu, protoze asi tak jedina chyba, kterou bude schopny opravit, je vymena pameti nebo procesoru. Navic, kody jsou ruzne pro kazdy BIOS, a dokonce v ramci jednoho BIOSu muze stejny kod znamenat vic veci. Nektere kody nejsou verejne dostupne (treba interni kody ovladace pro konfiguraci pameti), a i kdyby byly, netusim, co OP hodla delat treba v pripade, ze selze memory training...

Tyhle karty jsou dobre pro diagnostiku starych pocitacu (286 - 486), kde se dalo prijit na problem a opravit ho, ale v dnesni dobe jsou diagnosticke karty vhodne jen pro nekoho, kdo treba dela upravy BIOSu nebo vyviji novy mainboard. Ja treba pouzivam tuhle: https://www.eltan.com/products/development-tools/324-lpc-post-serial.html a je to paradni vec, ale pro vetsinu lidi bude k nicemu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru