Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 128 nebo 256 GB uložiště v mobilu?

Ahoj, jsem si vědom toho, že budou zde někteří přítomní považovat můj dotaz za zbytečný a kamenovat mě, ale chtěl bych se i tak poradit a poprosit "kamenovače" o nekamenování.

Vybírám telefon v cenovce 10 000 Kč a uvažuju, zda vzít 128 GB uložiště nebo 256 GB uložiště. Jsem průměrný uživatel, v telefonu nemám hudbu, hry nehraju, používám ho spíš na internet, sociální sítě, trochu víc fotím a natáčím videa. Říkám si, zda není kupování vyšší konfigurace zbytečné, když je to v případě mnou vybíraných telefonů cca 2 000 - 2 500 navíc od nižší konfigurace a zda nižší nestačí. Samozřejmě se ptám z toho důvodu, že mobily, o kterých uvažuji, nemají možnost rozšíření pomocí paměťové karty. Jaký je váš názor? Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud hodně fotíš a telefon nemá paměťovku, tak raději větší paměť. Já vzal telefon s pamětí jen 64… nový
Prasak 09.09.2021 18:22
Prasak
Ať si vezmeš jakékoliv úložiště, budeš na něm muset udržovat pořádek a budeš muset obsah zálohovat.… poslední
Jan Fiala 09.09.2021 18:22
Jan Fiala

Ať si vezmeš jakékoliv úložiště, budeš na něm muset udržovat pořádek a budeš muset obsah zálohovat.
U 256GB úložiště tě to nebude trápit dlouho, protože je tam místa spoustu na to, abys udělal tak velký nepořádek, že jej nebudeš schopný uklidit a nepůjde ani kam zazálohovat, protože cloud, který budeš mít k dispozici nebude stačit.

Na druhou stranu, pokud budeš natáčet hodinová 4K videa, pak i těch 256GB může mít smysl... Ale jak psali přdřečníci, sám musíš vědět, k čemu chceš mobil používat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru