Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Filetr ore vba FileDialog

V exceli VBA potrebujem otvorit urcity subor, nieje problem. Problem je vyfiltrovat dany subor priamo v zobrazeni. Nieje problem filtrovat subor *.xls, alebo *.txt, ale priamo subor napr. "zal_12_2020.xls".
Filters.add vypise chybu, v initialFileName v zobrazeni nereaguje, iba mi ho vypise do editovacieho riadku na vyber suboru. Bohuzial ani na nete som na nic rozumne nenarazil.

Předmět Autor Datum
Něco jsem našel zde, netestoval jsem - https://stackoverflow.com/questions/10658715/vba-dialogue-fil…
Zdenál 11.10.2021 14:59
Zdenál
To som nasiel, ale robi to to, aj co je popisane nizsie, "filter" napise do editacneho riadku na vyb…
truhlik 11.10.2021 15:26
truhlik
Pode všeho to, co chceš, opravdu možné není...
Zdenál 11.10.2021 15:44
Zdenál
Aký zmysel má filtrovať priamo konkrétny názov? Rovno ho otvor bez použitia filedialogu na výber.
čitateľ 11.10.2021 16:53
čitateľ
to bol priklad, v konecnom dosledku by sa malo filtrovat podla nazvu, napr. zaloha_09*.xls, aby to p…
truhlik 11.10.2021 20:14
truhlik
Hej hej, ale také filtrovanie tam nefunguje. Ale náhrady by sa dali vymyslieť. Napríklad použiť list…
čitateľ 11.10.2021 21:03
čitateľ
Vdaka vsetkym za snahu, uzavrem to ze fukciami vo vba to nieje mozne. Islo mi len o "zostihlenie" po… poslední
truhlik 12.10.2021 10:49
truhlik

To som nasiel, ale robi to to, aj co je popisane nizsie, "filter" napise do editacneho riadku na vyber nazvu suboru . . . nikde som nic nenasiel, ak to zapisem priamo do filtra tak hlasi chybu, uz aj a*.xls hlasi chybu . . . . jedine asi si napisat vlastnu fkc ....

Hej hej, ale také filtrovanie tam nefunguje.
Ale náhrady by sa dali vymyslieť. Napríklad použiť listbox s už vyfiltrovanými súbormi, a vyberalo by sa z neho. Alebo to predfiltrovať aplikáciou do pomocného adresára, a až odtiaľ vyberať FileDialogom. Záleží čo sa tým chce dosiahnuť.

Vdaka vsetkym za snahu, uzavrem to ze fukciami vo vba to nieje mozne. Islo mi len o "zostihlenie" poctu suborov na vyber z prislusneho adresara, aby sa uzivatel pripadne neprehrabaval niekolkymi desiatkami suborov - mozna chyba, ale aby sa mu zostihlil vyber.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru