Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zoom problem s pripojenim

Takze po roku riesim so zakaznikmi rovnake problemy.
Decka su postupne doma a ta dosavam hlasky o "nefunkcnom internete". Internet samozrejme ide, ale odpoji ich zo Zoomu pocas vyucovanie, v lepsom pripade sa pripoja spat, v horsom pripade nie.
Je bezne, ze ked pouziju ine zariadenie (mobil, ta ista wifi) tak im spojenie uz nepadne, ale dnes mi volala zakaznicka, ze synovi spadlo pripojenie na nb, neslo ani na mobile, ale ona s jej mobilom (cez rovnaku wifi) sa pripojila v pohode a hodinu dokoncil cez jeho mobil.
Vysvetlovat zakaznikom, ze ja ako ISP som v tom nevinne je marne, pre nich proste "nejde internet".
Internet samozrejme ide, spojenie ich brany s netom bolo pocas sledovaneho obdobia bez problemov, spojenie v rmaci domu bez vypadkov a nb bol testovany pripojenim cez kabel. Nasadene vsade MT, takze vylucujem lag, ci nejake tuhnutie spojenia na pozadi.
A nejedna sa o jedneho zakaznika, problemy som mal na viacerych pripojnych miestach, dokonca som o jedneho zakaznika kvoli tomu minuly rok prisiel.
Podotykam, ze problem nie je s pripojenim na net, okrem udrziavania vpn spojenia s ich branou/AP som im spustil na pozadi stahovanie nejakej hry cez Steam, ci videa na YT a to slo bez prerusenia hoci Zoom uz bol disconnecnuty.
Deje sa to aj inde u vas?
Najhorsie je, ze ti blbi ucitelia, co maju casto zufale znalosti z IT davaju za to deckam casto poznamky, ze sa odpojili z hodiny a ignorovali vyucbu.
Vo finale zostavaju placuce decka, nasrati rodicia a bezradny ISP.

Předmět Autor Datum
Co packet size limit na notebooku a routeru? Nemůže mít vliv? Co nějaká cache ZOOMu? Nepomohlo by pr…
Jan Fiala 25.10.2021 10:04
Jan Fiala
Neviem, minuly rok som nic nezistil. Mam AP, asi 10 klientov na nom, 3 mali decka na Zoome, jednemu… poslední
fleg 25.10.2021 11:04
fleg

Co packet size limit na notebooku a routeru? Nemůže mít vliv?
Co nějaká cache ZOOMu? Nepomohlo by promazání?Co když se odpojí kvůli problému s nějakým souborem v cache, pak se chce připojit a skončí na tom samém?

Po přerušení mohou zůstat nějaké ZOOM procesy na pozadí, takže bych zkusil přes správce úloh ukončit vše kolem zoom (nebo restartovat notebook, pokud to uživatel nezvládne) a pak spustit znovu.

Neviem, minuly rok som nic nezistil. Mam AP, asi 10 klientov na nom, 3 mali decka na Zoome, jednemu to blbo 2 dalsim nie. Signalom to nebolo, ten ktoremu to blbo ho mal najlepsi (200m od AP, priama viditelnost).
A este jedna pikoska...vacsinou mi hlasili, ze ked sa prepli na mobilne data, ze im to slo bez problemov...co by ukazovalo skor na problem u mna.
Mna napadlo, coi nejaky fw na Zoome nezachtyil vela spojeni z jednej IP a tak ju preventivne zablokoval...ale to by blblo aj tym osatnym, alebo skor, ze povoli len 20 connections z jednej IP a en, ktoremu to blblo bol uz 21.spojenie.
Myslel som si, ze uz bude klud, ale dnes som mal prvy a obavam sa, ze nie posledny telefonat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru