Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novy wifi router za UPC(lze to?)

Ahoj,

Mel bych dotaz.
Mam wifi router od UPC(vodafone). Je to ten bilej "box" co ma dneska asi kazdej.
Lze za/pred nej dat jinej lepsi wifi router aby to fungovalo? Zatim jsem koukal jen zbezne a nekde v nastaveni by melo jit prehodit aby se to chovalo jen jako router a wifi sla vypnout.

Jde o to ze wifina z toho je naprosto tragicka. Samozrejme tomu nepomaha typicka 3+1 kralikarna kde ma wifi i lednicka ale neco lepsiho/silnejsiho by mohlo pomoct ne? Popripade tedy co za jiny wifi router koupit.

Diky za rady :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já ten router mám taky. Též jsem řešil problém s dosahem wifi (taky tu máme wifi sítí 3 prdele od so… poslední
Prasak 30.12.2021 16:12
Prasak

Já ten router mám taky. Též jsem řešil problém s dosahem wifi (taky tu máme wifi sítí 3 prdele od sousedů). Vyřešilo to zapnutí 5GHz wifi v nastavení routeru, teď mám signál všude v bytě dostatečný.
Ale jinak tvoje řešení je taky realizovatelné, v nastavení wifi vypneš, přes LAN kabel zapojíš vlastní wifi router a budeš šířit signál z něj. Ale pokud nebudeš mít jiné (lepší) fyzické umístění toho novýho routeru, tak si stejně nejspíš nepomůžeš. Silnější signál z toho stejně nedostaneš, protože maximální výkon je omezen normou a stejně musí odpovídat koncové zařízení (mobil, notebook), takže bys signál chytil, ale odpověď do routeru by nemusela přijít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru