Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novy wifi router za UPC(lze to?)

Ahoj,

Mel bych dotaz.
Mam wifi router od UPC(vodafone). Je to ten bilej "box" co ma dneska asi kazdej.
Lze za/pred nej dat jinej lepsi wifi router aby to fungovalo? Zatim jsem koukal jen zbezne a nekde v nastaveni by melo jit prehodit aby se to chovalo jen jako router a wifi sla vypnout.

Jde o to ze wifina z toho je naprosto tragicka. Samozrejme tomu nepomaha typicka 3+1 kralikarna kde ma wifi i lednicka ale neco lepsiho/silnejsiho by mohlo pomoct ne? Popripade tedy co za jiny wifi router koupit.

Diky za rady :-)

Předmět Autor Datum
Najdi si navod k tomu routeru od UPC na netu. Vypnes tam v konfiguraci wi-fi a vetsina routeru od U…
RedMaX 29.12.2021 12:38
RedMaX
Diky vsem za rady. Koukal jsem na nastaveni toho UPC routeru a melo by to bejt celkem jednoduchy a p…
pan R 29.12.2021 14:56
pan R
(že "ho má každej" je skvělé typové označení, ale od lidí dnes nejde čekat zázraky) "výkonnější rout…
lední brtník 29.12.2021 12:43
lední brtník
Dá se to. Přepnout do režimu bridge a nastavit si router v té druhé krabičce. Sám to tak mám, protož…
Shark.jdd 29.12.2021 12:45
Shark.jdd
Já ten router mám taky. Též jsem řešil problém s dosahem wifi (taky tu máme wifi sítí 3 prdele od so… poslední
Prasak 30.12.2021 16:12
Prasak

Najdi si navod k tomu routeru od UPC na netu.

Vypnes tam v konfiguraci wi-fi a vetsina routeru od UPC podporuje rezim bridge nebo router.

Pokud mas za modem/routerem od UPC svuj dalsi wifi router, muzes na routeru od UPC nastavit rezim bridge. Potom zarizeni neroutuje, ale chova se jako standardni modem.

Je mozne fungovat i v rezimu, kdy modem/router od UPC funguje jako router (s vypnutou wifi) a za nim mas dalsi svuj wifi router. Muze byt ale problem s nekteryma online sluzbama, tyka se treba i PC her, kdy se ti nepodari se pripojit (forwardovat) pres dva routery za sebou. Pokud nic takoveho nepouzivas, internet sam o sobe funguje normalne. (Sam to tak mam: modem/router od UPC mam nastaveny v rezimu router s vypnutou wifi a za nim mam vlastni wifi router.)

Diky vsem za rady.
Koukal jsem na nastaveni toho UPC routeru a melo by to bejt celkem jednoduchy a pokud nejsem slepej tak tam ten bridge mode necekane je...takze s nim to bude asi snadny :-)

Chapu ze v panelaku nejde cekat zazraky ale prijde mi ze i ten UPC box po tech X letech trochu umira...ono uz i po cca 2-3 letech kdy po skenovani wifi ve starym byte zadna jina nova nebyla a "vse" by melo byt stejne... ryhlost a hlavne sila signalu sla celkem dolu kdy ani vedle pres "prepazku" uz jsem si 4k video na telefonu nepustil...
Ted v novem jen pres 2 zdi nedam ani 1080p stream a hlavne vypada wifi atd...coz driv nedelalo. Ale je fakt ze na tohle si stezuje kde kdo u tohohle boxu...

Kouknu na ty TP linky a zkusim popremyslet kam bych ho mohl pripadne dat aby nebyl uplne na druhem konci bytu.

Jen se jeste zeptam. Nasel jsem k routerum i nejak "extendery"
Vim co to je ale pomuze to vubec?

(že "ho má každej" je skvělé typové označení, ale od lidí dnes nejde čekat zázraky)
"výkonnější router" nějak zázračně nepomůže, výkon je omezený normou. ale může mít více pásem (ac/ax routery), kde se správným klientem něco třeba chytíš a bude tě tam míň rušit soused než v pásmu 2.4ghz

vo tom to je, že router od upc je umístěný napevno někde, odkud bývá špatné pokrytí bytu. zásadní je umístit další router/ap tak, ať pokryje byt, kam starý upc nedosáhne.
obecně na to stačí přidat další ap (lan vstup z routeru, montáž výš na zeď nebo u sádrokartónu na strop, rozumný vzhled bez antén, výstup wifi.
zase použití druhého routeru místo ap má výhodu, že zbudou další lan konektory pro připojení přes spolehlivý drát. (2.router je buď v režimu bridge, nebo má vynechaný wan vstup)

a samozřejmě zkontrolovat nějakou aplikací, jak je zarušené základní pásmo 2.4ghz a vybrat si rozumný kanál.
kvůli pokrytí členitého bytu se může vyplatit provozovat obě wifi najednou, to je případ od případu.

eště - co za jiny wifi router koupit:
rozšíření wifi v pásmu 11n,ac ... třeba tplink archer c6
rozšíření wifi v pásmu 11n,ax ... třeba tplink ax20

Dá se to. Přepnout do režimu bridge a nastavit si router v té druhé krabičce. Sám to tak mám, protože ty UPC Compaly jsou děsné krámy (výpadky WiFi i po zaslání nového kusu...).

Horší na tom je, že pokud se na to člověk ptá, tak to pak většinou nastavit nezvládne. Ono totiž když něco špatně nastavite, tak se pak třeba ani do té krabičky nedostanete a musíte restartovat. A tak pořád dokola. :-)

Já ten router mám taky. Též jsem řešil problém s dosahem wifi (taky tu máme wifi sítí 3 prdele od sousedů). Vyřešilo to zapnutí 5GHz wifi v nastavení routeru, teď mám signál všude v bytě dostatečný.
Ale jinak tvoje řešení je taky realizovatelné, v nastavení wifi vypneš, přes LAN kabel zapojíš vlastní wifi router a budeš šířit signál z něj. Ale pokud nebudeš mít jiné (lepší) fyzické umístění toho novýho routeru, tak si stejně nejspíš nepomůžeš. Silnější signál z toho stejně nedostaneš, protože maximální výkon je omezen normou a stejně musí odpovídat koncové zařízení (mobil, notebook), takže bys signál chytil, ale odpověď do routeru by nemusela přijít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru