Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Subwoofer s integrovaným zesilovačem - výběr reprosoustavy

Dobrý den,
obracím se na Vás za účelem dotazu k radě nebo tipu ohledně reproduktorů k PC.

Překvapilo mě, jak je v dnešní době těžké sehnat vhodné reproduktory k počítači, nejspíše to bude covidem, kdy se moc nevyrábí a nebo tím, že lidé moc v této oblasti nepoptávají a budu asi menší výjimka.
Sháním totiž reproduktory v sestavě 5.1, které lze použít k PC - konkrétně ke zvukové kartě s Jacky a jedním OPTICKÝM výstupem (konkrétně tato - https://www.asus.com/cz/Motherboards-Components/Sound-Cards/Gaming/Xonar-SE/)
Tzn. potřebuji takové reproduktory, které bude vhodné propojit právě s touto zvukovkou a ač je možností několik, jsou v rámci zapojení k PC omezené.

Možnosti jsou tedy takové, že by Subwoofer měl mít nejlépe integrovaný zesilovač, kdy se jednotlivé satelity (reproduktory) připojí dvojlinkou a poté ze subwooferu pomocí RCA výstupů na jacky do zvukové karty a nebo rovnou pomocí optiky ven ze subwooferu do zvukové karty. Jiná možnost, jak propojit systém 5.1 nejspíš nebude, to by se musel použít zesilovač a to k PC nechci kvůli ušetření prostoru apod.
Vlastním u jednoho PC již tyto reproduktory Genius, které sice hrají dobře (https://www.czc.cz/genius-sw-hf-5-1-4800-ver-ii-5-1-drevene/264991/produkt), ovšem raději bych zvolil lepší kvalitu (Magnat apod.), ovšem tam takové propojení není možné.
U domácího kina v obývacím pokoji mám i tyto Logitech (https://www.czc.cz/logitech-z906/90569/produkt), které hrají nebo jsou ozvučeny velice kvalitně, hlavně na filmy a šly by rovněž použít k počítači. Logicky ale nebudu brát jedny a ty samé podruhé a raději bych také zvolil ještě lepší, než jsou ony samy.

Cenově bych to viděl tak kolem 13-15 tisíc, maximálně opravdu 20 tisíc.
Prošel jsem již celý internet a těch možností je strašně málo, jak zapojit reproduktory k počítači. A to i přesto, že moje zvukovka má možnost hodně kanálů připojení přes jacky a nebo optiku.

Věděl by někdo o nějakých reproduktorech, které lze k počítači použít a jsou zároveň velmi kvalitní než minimálně výše zmíněné? Případně nějaké řešení, jak obejít nebo vyřešit propojení i těch reproduktorů, které jsou primárně určeny pro domácí kino přes zesilovače?

děkuji moc,
pěkný den
DD

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
NEVÍTE, prosím, někdo, jak najít na internetu nějaký subwoofer, který obsahuje Pružinové svorky OUTP… poslední
David Dizzer 21.01.2022 23:46
David Dizzer

NEVÍTE, prosím, někdo, jak najít na internetu nějaký subwoofer, který obsahuje Pružinové svorky OUTPUT pro všechny reproduktory? Tedy pro přední (front), zadní (surround) a střed (center)? Určitě nějaké takové existují, ovšem nevím, jakým názvem definovat a vyhledávat, neboť pružinové svorky se v angličtině řeknou spring CLIP, ovšem nevím, jak najít takové subwoofery, které nemají tyto pružinové svorky pouze pro stereo (tedy pouze pro front a surround, ale i pro středový reprodutkro - tedy pro 5.1...
No a poté záleží, pokud by se takový našel, zda by poté obsahoval i INPUT v podobě CINCHŮ pro 5.1 (tedy pro přední, zadní, střed/subwoofer) a nebo alespoň v podobě optiky/TOSLINK. Vyřešil bych tak propojení k PC.

Mohu tedy takový subwoofer sehnat a koupit a poté si koupím libovolně již jakékoliv lepší reproduktory, které pomocí reproduktorových kabelů propojím do těch pružinových svorek. Jen nevím, jak takový subwoofer prostě definováním vyhledat.

Díky
Víceméně by to mělo vypadat obdobně jako viz přiložený obrázek a místo CINCHŮ (POKUD BY JE NEMĚL), MŮŽE MÍT VSTUP/INPUT KLIDNĚ I JAKO OPTIKA/TOSLINK, což by bylo možná i lepší.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru