Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Domácí uložiště

Jen takové řešení vidím spíáš pro nadšence,

Divej HOST, myslim ze si nerozumime a zacalo to nekde na zacatku vlakna.
Koupit normalni NAS je nejrozumnejsi a nejpohodlnejsi volba pro drtivou vetsinu uzivatelu, o tom nema cenu diskutovat a zde mas pravdu k tomu neni co dodat.
Me prispevky ke krabickam jak k tomu rikas kde user musi zvolit a nainstalovat, nakonfigurovat svuj OS, sestavit to a podone jsme zcela v jinem odveti moznych a levnejsich alternativ.

PS: Odpoved vyse byla jen reakce na to, ze nektere PCB desky nejsou zdaleka jen jednoucelove a ne vzdy NAS musi byt jedine reseni. Nektre zarizeni stoji desetinu co stoji prumerny NAS, proto ma reakce na mozne alternativy jelikoz jen dle meho nazoru, ne kazdy ma tolik penez nebo potreby zakupovat NAS.

• Kdyz si vememe v potaz treba uvedeny ODROID-HC4 , ma 2xSATA coz je u krabicek ARM tezke sehnat, "u ostatnich znacek" je vse reseno nebo sdileno pres radic USB coz je trochu chliv a ma to dopad na bandwitch, muze fungovat jako NAS (dle OS) a muzes ho pouzit i jako TV BOX, co jsem se dival na NAS s HDMI a podporou 4K tak jseme v zcela jine cenove kategorii.

• HC4 mam vyzkousenou a je to solidni alternativa s moznosti voby z nekolika OS. V mem pripade by slouzil jako TV BOX & NAS (SAMBA/UpNP) + server PLEX (film, serialy, hudba) sdileni v siti pripojeny primo do TV pres HDMI 2.0..
[95060-hc4-png]
Treba HC2 (je i varianta pro 3.5 HDD)by zcela stacila + FreNAS v pripade ze chce i obchod s apliakacemi v jistem pripade by mohla vyhovovat:
Kurpikladu FreeNAS (coz patri mezi NAS OS) je jiz hotove reseni. Nastaveni je velmi jednoduche.
Seznam aplikaci : https://www.truenas.com/apps/. Ale cenove mi prijde drahy. To uz mi prijde zcela lepsi varianta ten tvuj NAS z bazaru za 990Kc https://pc.poradna.net/files/95053-nas-synology-png
[images]

Jeste jednou pripominam, ze ne kazdy se chce s necim vrat a preferuje koupit rovnou NAS, zapojit disky a pouzivat o tom zadna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny