Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké AP/routery zvoit do bytu?

Ahoj všem,

prosím o radu jaké zvolit AP/routery pro vytvoření ideální homogenní sítě.

- bytový dům, byt velký 100m2
- mimo byt na chodbě v rozvodné skříni mám umístěn gigabit router, na který jsou napojené 3 LAN zásuky rozmístěné různě po bytě (dalo by se říct rovnoměrně rozmístěny)
- od poskytovatele internetu mám 500 Mbps (měřeno na výše uvedeném routeru)
- v bytě budu mít 2 notebooky a 2 telefony (vše se bude vždy připojovat bezdrátově), dále jednu TV u LAN zásuvky (chci tedy připojit kabelem)

Jaké AP koupit, abych max. využil rychlost internetu od poskytovatele, pokryl jednou homogenní wifi sítí celý byt a ještě měl TV připojenou přes kabel?

Děkuji moc za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Řešení je několik, od amatérského poskládání běžných routerů v režimu AP, přes Mikrotiky v capsman r…
touchwood 15.05.2022 22:21
touchwood
No nazdar priteli, kdo pak nas po rocich poctil svou navstevou :) poslední
XoXoMobil 18.05.2022 04:36
XoXoMobil

Řešení je několik, od amatérského poskládání běžných routerů v režimu AP, přes Mikrotiky v capsman režimu až po nějakou formu (polo)profi řešení.

Já bych to řešil systematicky, tj. PoE switch + controller + AP podporující Wifi5/6 (AC/AX) s řízením výkonu a beamformingem a seamless přechodem mezi AP. Buď dražší Ubiquiti, nebo jeho levný klon tp-link Omada (mají docela vtipné AP ve formě "krytek" instalačních krabic s průchozím ethernetem, jinak i klasické talířky na strop - záleží jak moc chceš schovávat ethernetové kabely, napájení by bylo řešeno přes PoE). V obou případech je však nutný controller, aby to chodilo dobře a ne jen jako sada samostatných AP.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru