Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Proč mi nefunguje ovládání dotykem na e-ink monitoru..

Dobrý den,

koupil jsem si toto: https://shop.boox.com/products/mira V menší verzi 13,3 palců.

Zařízení po připojení k HDMI konektoru grafické karty na stolním PC funguje jak má, pouze nejde ovládat dotykem.. Resp. po nainstalování Mira software z těch samých stránek, nahoře vlevo vyskočí - No device Detected...Čili zařízení nebylo nalezeno.. což je ale nesmysl, protože obraz na zařízení vidím, tedy funguje.. Ve windows vedle procesoru a RAM mám napsáno že zobrazovací zařízení nepodporuje funkci "pero" ani dotyk..
V ovládání grafické karty(rozlišení atd.) je ale nápsano jako první monitor Mira133..(značku tedy rozeznalo) V ovladači Monitor je Obecný monitor PNP z roku 2006. Zařízení by mělo jít ovládat dotykem, ale nejde..respektive nelze zařízení nainstalovat a nastavit..(samotná funkce porušena není) Celé to zkouším na zařízením podporovaném systému windows 7 profesional 64-bit, mira software je ke stažení také tam.. Připojené to je pomocí HDMI ke grafické kartě Geforce GTX650Ti-boost. V softwaru od Mira se dají také ovládat jiné parametry monitoru, ty jdou ovládat ale i přímo z tlačítek na monitoru..takže všechno v pohodě, jen nemám tu dotykovou obrazovku.

Nevíte co s tím? Musí se prvně do Windows instalovat něco jiného? Nějaká součást pro detekci těchto zařízení? Prolézal jsem windows do všech koutů a nikde jsem nenašel nějaké nastavení pro tato zařízení, že by byla vypnutá.. nic o nastavení.. proč mi windows to zařízení normálně nenajde a neaktivují se příslužné služby??

Předmět Autor Datum
Zkus zacit instalaci : BOOX MIRA Pak restartuj PC a zapoj ho znovu. PS: Pak take nezanedbavej nastav…
HPET 21.05.2022 18:09
HPET
Instalaci jsem zkoušel už několikrát.. přeinstalaci i čistou instalaci s předchozím odinstalováním a…
Jiří K. 21.05.2022 18:34
Jiří K.
A nemusí to být připojené i do USB? Nejsem si jistý, jestli samotné HDMI podporuje dotykové displeje…
Wikan 21.05.2022 18:56
Wikan
No podle mě je to USB kvůli šťávě, protože to nemá žádný klasický konektor na 230V.. A kam bych USB…
Jiří K. 21.05.2022 20:50
Jiří K.
Vždyť je na tom obrázku přímo napsané, že se USB používá k přenosu dotykových signálů.
Wikan 21.05.2022 20:51
Wikan
Hele omluva, měls pravdu, to mě v životě nenapadlo ...už to funguje
Jiří K. 21.05.2022 20:59
Jiří K.
Takže ti děkuju, já jsem z toho úplně na prášky, stačilo to zapojit do předního panelu na PC.. poslední
Jiří K. 21.05.2022 21:04
Jiří K.
Ale máš pravdu, že to tam tak píšou.. jenže já nevím kam bych to jako měl zapojit.. nemám kam:!:
Jiří K. 21.05.2022 20:52
Jiří K.

Instalaci jsem zkoušel už několikrát.. přeinstalaci i čistou instalaci s předchozím odinstalováním a restart PC taky několikrát...Mira software jsem tam samozřejmě našel..

Jak mám ale chápat tvou radu nezanedbávej nastavení, protože já jsem se do žádného nastavení ještě nedostal, ani v Mira Boox(celé to zšedne když je nahoře NOT DETECTED) ani ve windows..takže nemám co nastavovat.. Po nainstalování tam má být nahoře napsáno podle youtube videí - Mira has been Conected, pak se dá teprve něco nastavovat.. Nastavovat já můžu pouze podsvícení, barvy a režim(4 režimy) zobrazení přímo na monitoru..

Ten základní problém je nevyřešen a popravdě moc nevím co s tím a proč to nejde.. procházel jsem i rady a dotazy k provozu na těch stránkách..tohle jsem tam ale nenašel..

Je třeba možný že moje grafická stará grafická karta již není podporovaná jejich softwarem?? Zkoušel jsem to už na dvou PC(druhý má Geforce GTS 450) Zjistil jsem ale že jinak samotný monitor funguje i na starších systémech než win7.. klidně i na xp a wista.. - tam ale instalace Mira software není možná..není podpora..

No podle mě je to USB kvůli šťávě, protože to nemá žádný klasický konektor na 230V.. A kam bych USB strkal? Grafiky asi běžně nemají USB konektory..(moje teda ne) Taky jsem tam četl, že některé levné USB-C Kabely přenášejí jen některé signály, a nemusí postačovat..to ale není můj případ.. Píšou tam, že postačí klasický "telefonní" USB-C kabel pro spolehlivý přenos.. Tam jde o to, že můžeš signál přenášet buď přes HDMI(třeba PC), nebo USB-C(třeba mobil). A další kabel USB potřebuješ pro napájení z nějakého zdroje(třeba z PC) a nebo to napájíš klasickou nabíječkou pro mobil ze sítě. Takže ano, dva kabely musíš mít zapojeny každopádně, ale jsou tam možnosti přenosu signálu..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru