Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze připojit SONY MHC-V11 k zesilovači?

Dobrý den,
vážení audiofilové, jako já, případně i ostatní běžné uživatele hudby.

Moje mamka mě pověřila nelehkým a náročným úkolem, a to zařídit jí veškeré důležité záležitosti na oslavu svých kulatin, které má již příští víkend. Mezi ně patří i ozvučení. Jelikož s hudbou doma pracuji, respektive se jí zabývám, nebude pro mě problém hudba hlavně co se týče kodeků a kvality, používám výhradně bezztrátovou hudbu (wav, flac...), ztrátovou, jako mp3 apod. moc neuznávám. Obecně tedy co se týče střihu hudby týče, včetně různých převodů, kódování a ripování, grabování apod. mi nic nečiní problém. Sofwarové vybavení mám rovněž v této oblasti již zajištěné, případně oblíbené.
V čem si ale moc jistý nejsem, je opravdu kvalitní a hlavně bezvadné propojení všeho tak, aby to hrálo dobře a hlavně aby to vůbec hrálo.
Sehnali jsme s mamkou od známých alespoň reproduktory (domácí audio systém) SONY MHC-V11 Domácí Audiosystém, a to dvakrát (dvě bedny). Na lepších reprosoustavách mamka netrvala a i po mém doporučování je nechtěla, neboť na ozvučení běžných sálů to stačí.

Ovšem v návodu jsem nenalezl jedinou zmíňku o tom, zda tyto reprosoustavy lze připojit I K ZESILOVAČI.
Proč je potřeba připojit je k zesilovači, když samy o sobě jsou zesilovačem, tedy mají vestavěný zesilovač včetně přehrávání CD disků, Flash disků apod.?
No hlavně proto, že pokud budu muset propojit více komponentů, a budu muset použít NOTEBOOK jako hlavní zdroj zvuku, ne, že by se to bez zesilovače neobešlo, ale vzhledem velké absenci zvukových výstupů na notebooku mi přijde zesilovač jako nutnost, rovněž i proto, že k němu mohu připojit mnohem více komponentů - jako samotný mikrofon, reprobedny, další zvukové vstupy a výstupy, které budou potřeba na druhý notebook kvůli promítání apod.
Otázkou však je, zda tyto reprobedny SONY MHC-V11 Domácí Audiosystém, mohu k zesilovači připojit?
Když jsem zmínil, že bych to chtěl připojit k zesilovači, přítel od mamky mi řekl, že ať to nedělám, že už samy bedny svůj zesilovač mají a že bych je spálil (je elektrotechnik, ale netuším, zda se v tomto nemýlí), a proto se obracím na Vás.
V návodu ani nikde jsem ohledně specifikací propojení k zesilovači nenalezl. Poradíte mi, prosím, zda tyto bedny mohu k zesilovači připojit a pokud ano, zda se opravdu nespálí a jaké hranice hlasitosti, zdroje a obecně hladiny veličin použít, aby ke spálení nedošlo?

Případně bych samozřejmě raději volil variantu vzít s sebou počítač s dobrou zvukovou kartou, která má více než 4 výstupy zvuku a k těmto výstupům přes jack-cinch jednoduše jednotlivě obě bedny propojit a v počítači nastavit jednu jako pravý kanál a v druhém výstupu druhou bednu nastavit jako levý kanál. Bohužel tuto možnost prozatím nemám, neboť svůj počítač mám plný dat a nerad bych ho na oslavu vůbec přenášel, rovněž ač má dobrou zvukovku s 8 kanály a nutnost propojení přes zesilovač by odpadla, ovšem je to staříček a nekomprimované lepší nahrávky v bezztrátové kvalitě sice přehraje, ale občas se zvuk díky nestíhání procesoru sekne. Proto to chce kromě dobré zvukovky i něco, co se nebude sekat a takový počítač prozatím domluvený nemám.
Proto zvažuji možnost propojit vše přes NOTEBOOK -> ZESILOVAČ -> REPROBEDNY SONY MHC-V11 Domácí Audiosystém.... Pokud je tedy k zesilovači lze připojit, ještě zbývá otázka, pokud samotný notebook má pouze jeden výstup, a to na sluchátka, zda to lze propojit, abych získal alespoň dvoukanálový zvuk (stereo), kdy jedna bedna bude pravý a druhá bedná bude levý kanál.

Moc Vám děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to takové zmatené - jak tvůj dotaz tak popis toho audiosystému co jsem zkusmo našel. Proč si to d…
Yarda 23.05.2022 21:27
Yarda
Pokud Vám přijde můj dotaz zmatený a nerozumíte konkrétní informaci, stačí se mě přeci zeptat, čemu…
David Dizzer 24.05.2022 00:11
David Dizzer
Tak třeba v jakém prostředí ta oslava bude. Na velký sál nebo na oslavu pod širým nebem ten výkon ne… poslední
Yarda 24.05.2022 08:33
Yarda

Je to takové zmatené - jak tvůj dotaz tak popis toho audiosystému co jsem zkusmo našel.
Proč si to doma nevyzkoušíš nanečisto?
Ta oslava se bude konat v sále místního restaurantu (jak velkého?) nebo venku? Hudba má sloužit jako zvuková kulisa nebo k poslechu jako koncert?
Jestli ta oslava má být Hoch Nóbl pro místní honoraci, zkusil bych se obrátit na nějakou blízkou firmu co se takovými akcemi zabývá nebo nějakého DJ.

Pokud Vám přijde můj dotaz zmatený a nerozumíte konkrétní informaci, stačí se mě přeci zeptat, čemu nechápete a já Vám to zopakuji a vysvětlím přeci jinak.
Nepotřebujeme DJ, ani firmu, potřebuji jen radu ohledně upřesnění propojení těch komponentů, aby to bylo 100% správně a efektivně.
Hudba bude převážně pro ozvučení pro tanec, takže jako hlavní kulisa takže něco mezi Vašim dotazem. Tzn. pro tanec primárně, pro atmosféru a poslech obecně, zkrátka párty :D. Určitě ne jen do pozadí mimo program.

Tak třeba v jakém prostředí ta oslava bude. Na velký sál nebo na oslavu pod širým nebem ten výkon nemusí stačit. Sál může mít špatné akustické vlastnosti, bude plný dozvuků (ptal jsem se, proč si to zapojení nevyzkoušíš předem doma, je dobré předem si připravit propojovací kabely, abys tam co ta oslava bude nemusel improvizovat).
Bylo by dobré dát sem náčrtek co všechno tam chceš zapojit, aby bylo o čem diskutovat.
:-(
Napadá mě, jestli bys místo dalšího zesilovače (typ?) nepotřeboval spíš mixážní pult.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru