Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lze připojit SONY MHC-V11 k zesilovači?

Dobrý den,
vážení audiofilové, jako já, případně i ostatní běžné uživatele hudby.

Moje mamka mě pověřila nelehkým a náročným úkolem, a to zařídit jí veškeré důležité záležitosti na oslavu svých kulatin, které má již příští víkend. Mezi ně patří i ozvučení. Jelikož s hudbou doma pracuji, respektive se jí zabývám, nebude pro mě problém hudba hlavně co se týče kodeků a kvality, používám výhradně bezztrátovou hudbu (wav, flac...), ztrátovou, jako mp3 apod. moc neuznávám. Obecně tedy co se týče střihu hudby týče, včetně různých převodů, kódování a ripování, grabování apod. mi nic nečiní problém. Sofwarové vybavení mám rovněž v této oblasti již zajištěné, případně oblíbené.
V čem si ale moc jistý nejsem, je opravdu kvalitní a hlavně bezvadné propojení všeho tak, aby to hrálo dobře a hlavně aby to vůbec hrálo.
Sehnali jsme s mamkou od známých alespoň reproduktory (domácí audio systém) SONY MHC-V11 Domácí Audiosystém, a to dvakrát (dvě bedny). Na lepších reprosoustavách mamka netrvala a i po mém doporučování je nechtěla, neboť na ozvučení běžných sálů to stačí.

Ovšem v návodu jsem nenalezl jedinou zmíňku o tom, zda tyto reprosoustavy lze připojit I K ZESILOVAČI.
Proč je potřeba připojit je k zesilovači, když samy o sobě jsou zesilovačem, tedy mají vestavěný zesilovač včetně přehrávání CD disků, Flash disků apod.?
No hlavně proto, že pokud budu muset propojit více komponentů, a budu muset použít NOTEBOOK jako hlavní zdroj zvuku, ne, že by se to bez zesilovače neobešlo, ale vzhledem velké absenci zvukových výstupů na notebooku mi přijde zesilovač jako nutnost, rovněž i proto, že k němu mohu připojit mnohem více komponentů - jako samotný mikrofon, reprobedny, další zvukové vstupy a výstupy, které budou potřeba na druhý notebook kvůli promítání apod.
Otázkou však je, zda tyto reprobedny SONY MHC-V11 Domácí Audiosystém, mohu k zesilovači připojit?
Když jsem zmínil, že bych to chtěl připojit k zesilovači, přítel od mamky mi řekl, že ať to nedělám, že už samy bedny svůj zesilovač mají a že bych je spálil (je elektrotechnik, ale netuším, zda se v tomto nemýlí), a proto se obracím na Vás.
V návodu ani nikde jsem ohledně specifikací propojení k zesilovači nenalezl. Poradíte mi, prosím, zda tyto bedny mohu k zesilovači připojit a pokud ano, zda se opravdu nespálí a jaké hranice hlasitosti, zdroje a obecně hladiny veličin použít, aby ke spálení nedošlo?

Případně bych samozřejmě raději volil variantu vzít s sebou počítač s dobrou zvukovou kartou, která má více než 4 výstupy zvuku a k těmto výstupům přes jack-cinch jednoduše jednotlivě obě bedny propojit a v počítači nastavit jednu jako pravý kanál a v druhém výstupu druhou bednu nastavit jako levý kanál. Bohužel tuto možnost prozatím nemám, neboť svůj počítač mám plný dat a nerad bych ho na oslavu vůbec přenášel, rovněž ač má dobrou zvukovku s 8 kanály a nutnost propojení přes zesilovač by odpadla, ovšem je to staříček a nekomprimované lepší nahrávky v bezztrátové kvalitě sice přehraje, ale občas se zvuk díky nestíhání procesoru sekne. Proto to chce kromě dobré zvukovky i něco, co se nebude sekat a takový počítač prozatím domluvený nemám.
Proto zvažuji možnost propojit vše přes NOTEBOOK -> ZESILOVAČ -> REPROBEDNY SONY MHC-V11 Domácí Audiosystém.... Pokud je tedy k zesilovači lze připojit, ještě zbývá otázka, pokud samotný notebook má pouze jeden výstup, a to na sluchátka, zda to lze propojit, abych získal alespoň dvoukanálový zvuk (stereo), kdy jedna bedna bude pravý a druhá bedná bude levý kanál.

Moc Vám děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny