Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypínání monitoru

Zdravím,

řeším problém s novým monitorem. Koupil jsem https://www.czc.cz/asus-tuf-gaming-vg27aq1a-led-monitor-27/301666/produkt, je nastaven jako hlavní monitor, ale když zapnu PC, BIOS i načítání OS se zobrazuje na jiném monitoru (před koupí byl tento monitor hlavním) a Asus se rozjede až při přihlašovací obrazovce Windowsu, i dioda indikující zapnutí má do této doby stav, jako by byl PC vypnutý. Zkusil jsem ostatní monitory odpojit, a i tak se chování nezměnilo. U jedné hry (WoW) se dokonce stává, že se monitor na cca 1-2 sec vypne. Stejně jako odpojení ostatních monitorů jsem vyzkoušel i změnu kabelu. Měl bych monitor vrátit, nebo může jít o nedostatečný výkon grafiky (dle mě by grafika stejně nevysvětlovala proč se monitor rozjede až u přihlašovací obrazovky OS?

Připojené monitory:
- tento Asus, 2560x1440 100hz, display port 1.2
- další dva monitory, 1920x1080 60hz, display port 1.2 a HDMI

GPU:
RTX 1070

Díky za každý názor/radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dva problémy: 1. je nastaven jako hlavní monitor, ale když zapnu PC, BIOS i načítání OS se zobrazu…
RedMaX 25.05.2022 23:32
RedMaX
"..U jedné hry (WoW) se dokonce stává, že se monitor na cca 1-2 sec vypne.." To vypadá, jako by se p… poslední
Abox 26.05.2022 05:34
Abox

Dva problémy:

1.

je nastaven jako hlavní monitor, ale když zapnu PC, BIOS i načítání OS se zobrazuje na jiném monitoru (před koupí byl tento monitor hlavním) a Asus se rozjede až při přihlašovací obrazovce Windowsu

To je v pořádku, obvykle má BIOS natvrdo nastavené pořadí grafických výstupů na grafické kartě a BIOS se teda spouští na prvním připojeném. Pokud chceš, aby se BIOS zobrazoval na tvém hlavním monitoru, musíš ostatní vypnout (nestačí úsporný režim monitoru, musí být zcela vypnuté) nebo je odpojit. Windows už to umí řídit a proto přihlašovací obrazovku správně zobrazí na tvém hlavním monitoru.
Jinak se s tím nic dělat nedá. Leda přepojit výstupy tak, aby byl tvůj hlavní monitor na prvním výstupu.

2.

U jedné hry (WoW) se dokonce stává, že se monitor na cca 1-2 sec vypne. Stejně jako odpojení ostatních monitorů jsem vyzkoušel i změnu kabelu.

To je samozřejmě špatně, nic z toho to dělat nemá. Zkus jiný monitor a jestli to dělá jen na tomto, je to monitorem a je na reklamaci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru