Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem internet vzduchem slaby

Halo, mam dotaz, mame internet od t-mobilu "vzduchem". Po celem dome ale neni silny a stabilny signal. Jine firmy pisi,ze nemame pokryti..tedy vyber zadny. Toto je jiz roky..Jen slibuji ale nic se nezmeni. Slysela jsem,ze je reseni, kdyz bych dokoupila nejakou antenu..Netusim jakou, a jak ji spojit ci ?Prosim o radu. Dekuji

Předmět Autor Datum
Co se obrátit na toho operátora ??? Sama to stejně nenainstaluješ.
dsa 16.06.2022 13:13
dsa
Není mi jasné, s čím je problém - jestli se silou signálu pro příjem do modemu (pak pomůže anténa),…
Zdenál 16.06.2022 13:24
Zdenál
poskytovatel přece nemůže za wifi signál, který si ze svého routeru bůhví kde zašitého šíříš doma př…
lední brtník 16.06.2022 14:20
lední brtník
Jak už psal brtník, asi přijímáš internet přes mobilní technologii LTE (bylo by vhodné uvést přesně… poslední
jbo 16.06.2022 14:32
jbo

Není mi jasné, s čím je problém - jestli se silou signálu pro příjem do modemu (pak pomůže anténa), nebo se silou a kvalitou wifi příjmu v baráku (pak by pomohla vhodná kombinace a nastavení aktivních prvků - tj. router + několik AP připojené drátem).

poskytovatel přece nemůže za wifi signál, který si ze svého routeru bůhví kde zašitého šíříš doma přes zdi.

tmobile ti nejspíš dodává signál lte, což uznávám, že není zrovna výhra. ale když v tom tajném místě nic jiného není, tak není.
nepíšeš ani typ toho lte modemu, těžko říct jestli má vhodně umístěnou přijímací anténu.

z toho jde signál do wifi routeru, který by pro nejlepší pokrytí měl být cca uprostřed bytu. to samozřejmě není možné dodržet, ale je dobré na to myslet a blížit se tomu. čili bodnul by i orientační náčrtek bytu, kde je přijímač, kde je domácí router a kde potřebuješ pokrytí.
situaci s domácími wifikrámy může zhoršovat starší typ routeru (typ neuvádíš), místo připojení přes lan kabel bez rušení.

moc nejasností a nepíšeš nic konkrétního.

Jak už psal brtník, asi přijímáš internet přes mobilní technologii LTE (bylo by vhodné uvést přesně název produktu, který platíš a taky typ modemu/routeru). Je v obci možnost připojení např. přes nějakou pevnou linku nebo wifi (podle mě by tam něco z toho mělo být- jestli nejsi někde na samotě)?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru