Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Poskytovatel internetu Nej.cz

Zdar,

neznáte někdo poskytovatele internetu a televize Nej.cz?

Rodiče u nich mají internet a televizi. Dostali se k tomu tak, že ta firma zkoupila jejich poskytovatele. Jelikož netušili ani nemohli, co je tahle firma zač, tak s nima podepsali smlouvu a teď se při těch tragických službách z ní snaží odstoupit.
Volali tam a operátor, jakmile slyšel, že chtějí odejít, tak s nima v podstatě přestal komunikovat a jenom mámě řekl, že má poslat výpověď písemně na adresu firmy. Ani z něj mamka nevypáčila výpovědní lhůtu, prostě nic.
Hledám to teda teď na jejich webu, protože ve smlouvě to napsané nemají, to jsem kontroloval, když jsem byl dneska u našich na obědě. No nemůžu to ani na jejich webu najít.
Asi bude ten odchod jinam ještě dramatický.
(V domě mají naši optiku od T-Mobile a kabel od Vodafone, což je kvalitou úplně někde jinde.)

Řešení:

výpovednú lehotu máš presne špecifikovanú na strane 7 všeobecných podmienok a tá činí 30 dní....

Předmět Autor Datum
Pročetl bych obchodní podmínky a provozní/produktové podmínky. Jakým způsobem byla uzavřena smlouva?…
ST 18.06.2022 21:50
ST
Už to mají skoro rok, to víš starší lidé a tak je přesvědčit, že by měli z tohohle utéct k normálním… nový
RedMaX 18.06.2022 23:04
RedMaX
Napsal bych to do té výpovědi tak, že vypovídám bez uvedení důvodu (pokud nejsou doložitelné důkazy… nový
ST 18.06.2022 23:41
ST
Hezký den, jenom tak na okraj. Určitě smlouvu podepisovali na některé z jejich poboček. Zkuste zajít… nový
FeRi22 19.06.2022 07:58
FeRi22
Nepodepisovali. Oni měli Centrio, což byl takový lowcost poskytovatel, ale na ty ceny to bylo ucháze… nový
RedMaX 19.06.2022 08:29
RedMaX
Pokud se nepletu, tak tahle kyperská chátra si za ty mrzké služby nechává platit dopředu, tak je tře… nový
ST 19.06.2022 11:09
ST
výpovědní lhůta bude asi 2 měsíce, asi v nějakých všeob.podm. - nejspíš se to počítá od konce měsíce… nový
lední brtník 19.06.2022 09:52
lední brtník
výpovednú lehotu máš presne špecifikovanú na strane 7 všeobecných podmienok a tá činí 30 dní.... nový
audax mobile 19.06.2022 15:36
audax mobile
Diky, přehlédl jsem to, je to tam. poslední
RedMaX 19.06.2022 16:22
RedMaX

Pročetl bych obchodní podmínky a provozní/produktové podmínky. Jakým způsobem byla uzavřena smlouva? Možná by se z toho dalo ještě utéct.

Pokud něco nefunguje, tak to zdokumentovat a písemně reklamovat. Stačí e-mailem. Pokud to nedají do pořádku, tak 3x a dost. Pak písemně podat výpověď a doložit jejich neschopnost. Tím už bude cesta volná k jinému poskytovateli.

Pokud se nepletu, tak 100% společník a vlastník je firma registrovaná na Kypru.
To je jak Zelený Uřvanec z Holešovic v rozvodovém řízení.

Oni ještě nemálo dluží Rakouské Šiditelně.

Už to mají skoro rok, to víš starší lidé a tak je přesvědčit, že by měli z tohohle utéct k normálnímu poskytovateli, dalo práci. Nicméně podařilo se, teď jen, že v pondělí jim to pošlou tou poštou, jak to ta firma chce, ale přitom vůbec neví, kdy skončí a vzhledem k jejich nekomunikaci vlastně neví, kdy objednat jiného poskytovatele, aby přišel zapojit jeho přípojku. Všeobecné podmínky jsem pročetl a nenašel jsem nic a nazdařbůh jsem listoval i dalšíma pdfkama, které mají na netu, ale také nic. :-/

Napsal bych to do té výpovědi tak, že vypovídám bez uvedení důvodu (pokud nejsou doložitelné důkazy nefunkčností služeb). Dále bych je žádal o sdělení - od kdy a do kdy běží výpovědní lhůta, k jakému dni a hodině ukončí poskytování služeb. Uvedl bych tam e-mailovou abdresu na kterou bych požadoval bezodkladnou odpověď.

1) výpověď by mělo stačit vytisknout, podepsat, naskenovat do PDF a zaslat e-mailem (to PDF bych zabezpečil proti "všemu", vyjma možnosti tisku)
2) pokud bude výpověď odeslána listovní zásilkou, tak doporučeně a s dodejkou (dodejka se vrátí odesílateli, který tím získá doklad o doručení)

V případě realizace add 2 bych k tomu ještě navíc realizoval add 1.

Do výpovědi jim napsat, že se nepřeji, aby klientovi cokoli nabízeli a nekontaktovali ho telefonicky. Jedině tak budou mít rodiče klid. Je třeba předejít tomu, že na ně budou tlačit a snažit se je zmanipulovat, aby je udrželi a peníze inkasovali.

Takhle to dělám... z gaunerů se stávají slušnější... ale to už je pro ně pozdě... můžou si za to sami...

Držím palce, ať to dobře dopadne.

Hezký den,
jenom tak na okraj. Určitě smlouvu podepisovali na některé z jejich poboček. Zkuste zajít na tu pobočku a vyřešte to tam bez zbytečného papírování. Samozřejmě musíte mít s sebou podepsanou smlouvu a toho, kdo ji podepsal.
Sám jsem jejich zákazník a nemám zásadní výhrady na poskytované služby. (připojení je přes optiku) Vše, co od nich požaduji řeším osobně přes pobočku.

Nepodepisovali. Oni měli Centrio, což byl takový lowcost poskytovatel, ale na ty ceny to bylo ucházející. Jednou přišel email, že Centrio bylo koupeno Nej.cz a že přijde technik vyměnit modem a dá jim novou smlouvu (za víc peněz). Tak mu to rodiče podepsali, dostali modem a služby se začaly horšit. Teď už je to tak špatné, že odchod je jediná možnost.
Jestli je to nějaká kyperská společnost s neznámým majitelem, tak se tomu vůbec nedivím.

Pokud se nepletu, tak tahle kyperská chátra si za ty mrzké služby nechává platit dopředu, tak je třeba pozornost a opatrnost.
Do výpovědi bych ještě napsal, že je žádám, aby mi e-mailem zaslali potvrzení o bezdlužnosti, a to po skončení všech smluvních vztahů a uzavření účetních operací na straně poskytovatele služeb.

Výše udělená rada "jít na pobočku", tu není radno realizovat. Určitě bych nikam nechodil ani netelefonoval. Takové záležitosti se řeší výhradně písemně. Je zvláštní, že někteří lidé jsou schopní lítat jak otroci na provozovny, kde je zpravidla čekají jen marketingové žvásty a manipulace se značnou snahou ovci udržet a dále ji holit (zdravím do O2!). Dobrákům by ty provozovny ještě musely fungovat (pozor na dost ořezanou provozní dobu).

Pokud se nepletu, tak níže uvedená informace není správná. První den výpovědní lhůty počíná běžet po dni, ve kterém byla výpověď doručena. Takže když dnes zašlu výpověď e-mailem, tak jak píšu zde, tak od zítřka se stříhá metr.

Ještě stojí za pozornost a zamyšlení... ceník poplatků (vratná kauce na služby, poplatek za vrácení peněz poštovní poukázkou, poplatek za čištění vráceného zařízení a hlavně pozor na poplatek z poplatku!) https://www.nej.cz/dokumenty/ostatni-dokumenty/

Do výpovědi napsat, aby případné fin. částky vraceli bezhotovostní platbou na účet č.: 12-345678/1234.

Právě jsem dočetl vzor smlouvy a podmínky... je to hnus velebnosti! https://www.nej.cz/smlouvy/
Pozor např. na - právo Poskytovatele na smluvní pokutu. To je dost rizikové - odepření součinnosti (sankce 20000 Kč).
Pokud se nepletu, tak takto nastavená smlouva nesplňuje legislativní požadavky ČR (nevyváženost, nepřiměřenost).

výpovědní lhůta bude asi 2 měsíce, asi v nějakých všeob.podm. - nejspíš se to počítá od konce měsíce kdy podáš výpověď + 1 měsíc.
na adresu https://www.nej.cz/kontakt/ jim poslat výpověď s číslem smlouvy, názvem služby, dnešním datem.
vyúčtování se nejspíš platí měsíc pozadu, těžko říct. takže tam můžou připsat dotaz, který měsíc mají ukončit platbu/povolení k inkasu.
nic dramatického na tom není.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru