Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Síťový prvek a TV BOX - pomoc s nákupem

Dobrý den, potřeboval bych zredukovat pár přístrojů doma a moc nesleduji vývoj hardwaru, takže nevím co se prodává, co je dnes standard atd.
Mám internetové připojení od T Mobile. Takže z modemu od T Mobilu mi vede UTP do dalšího routeru. Potřeboval bych 1 zařízení, které bude mít 8 výstupů na LAN a vstup přes DSL nebo WAN - takže modemorouter :) A nebo je možno zredukovat přístroje. Celkem v bytě používám přes LAN následující: 2 PC, Android TV box, Apple TV, TV, síťová tiskárna,...přes wifi je připojeno celkem 15 zařízení. Těch přístrojů na TV je docela dost, a potřebuji to zredukovat. Potřeboval bych nějaký "tv box", který spustí aplikace T Mobile TV, Netflix, HBO max, Youtube, Tidal, apple music a nejdůležitější je pro mě KODI. Dále musí mít optický SPDIF výstup do receiveru a nebo digitální koaxial. Preferuji nezasekaný TV BOX, teď tu mám x96 air, nebo jak se to jmenuje, a to je peklo používat.

Snad se někdo najde, kdo o něčem bude vědět a poradí mi. Jedná se tedy o 2 zařízení co potřebuji - modemorouter s 8 výstupy a použitelný nezasekaný TV BOX.

Mov vám děkuji za pomoc

Předmět Autor Datum
potřebuješ switch buď 8 nebo 16 výstupů LAN a jeden vstup, tam zapojíškabel z modemu
paul 03.12.2022 15:01
paul
To už teď mám, jde mi o to ušetřit zásuvky, každý přístroj má své adaptéry a už to mi trošku začíná…
Tvbox 03.12.2022 15:34
Tvbox
kdyby byl modem co má výstup s PoE, tak najít nějaký switch co má napájení přes PoE ... vždyť se tak…
dsa 03.12.2022 16:54
dsa
žádný switch jsi ve výčtu nezmínil, přehlednější obrázek by bodnul. vysílání wifi z jednoho místa ob…
lední brtník 03.12.2022 21:53
lední brtník
Nebudu tu řešit tu mediální část (na tu mám svůj názor, který nemá smysl moc řešit), ale ta síťová č…
touchwood 04.12.2022 09:48
touchwood
budeš muset dokoupit ještě SFP modul s jedním copper ethernetem, abys získal WAN port. Pred casem…
HPET 04.12.2022 16:14
HPET
Dobrý den, děkuji Všem za odpovědi a rady. Nakonec jsem zjistil, že tiskárnu můžu připojit přes wif…
Tvbox 04.12.2022 16:57
Tvbox
tiskarna na wifi neni dobry napad - to poznas, az ji budes nastavovat. mas ji asi blizko stolu s pc,… poslední
brum brum 04.12.2022 18:05
brum brum

To už teď mám, jde mi o to ušetřit zásuvky, každý přístroj má své adaptéry a už to mi trošku začíná vadit....Nejlepší by bylo kdybych to mohl napájet buď přes PoE nebo přes USB - C - to mám nabíječek doma dost - myslím takové, co mají 4x USB C a 2X USB. Takže, kdyby byl modem co má výstup s PoE, tak najít nějaký switch co má napájení přes PoE

žádný switch jsi ve výčtu nezmínil, přehlednější obrázek by bodnul.
vysílání wifi z jednoho místa obvykle znamená špatné pokrytí bytu signálem, typicky v zarušených panelácích. chce to mít představu co je kde po bytě rozmístěné.

router s 8 lan výstupy budeš hledat těžko. předpokládám, že automaticky požaduješ i wifi. protože jen kvůli lan výstupům si pořizovat enkový mikrotik rb2011 asi není tvůj plán, ani nemá dsl vstup. dsl patří ideálně do samostatné krabičky a ne do kombajnu all-8-in-one.

když budeš mít ty krámy soustředěné na jediném místě, pak rozumím dotazu po společném napájení. ale musíš zas vyměnit současné hračky za modely s usb nebo poe napájením, to se nevyplatí.
poe vyžaduje vyšší napájecí napětí kvůli vyšším odběrům routerů a větším úbytkům na vedení a možných adaptérech, to se z 5V nedá dělat - takže zase samostatný zdroj.

vidím to tak, že neušetříš nic, dotaz byl špatně formulován, měl rovnou začínat tím nejdůležitějším:

tv box, který spustí aplikace T Mobile TV, Netflix, HBO max, Youtube, Tidal, apple music a nejdůležitější je pro mě KODI.

a jestli se nemýlím, to jsou všechno appky, které teď spuštíš na tv.

Nebudu tu řešit tu mediální část (na tu mám svůj názor, který nemá smysl moc řešit), ale ta síťová část řešitelná je, ale asi ne tak, jak si představuješ.

1. je zásadní nerozum chtít sloučit DSL se zbytkem sítě. Kromě toho, že DSL prochází stále vývojem a za pár let ti modem zastará (a vyhodíš tak celý drahý router), je dalším problémem riziko odpálení zařízení při bouřce, tj. dává smysl DSL vždy oddělit a provozovat co nejlevnější. Zbytek sítě už řešitelný je. Za mě bych volil něco jako CRS řadu od Mikrotiku, něco jako https://mikrotik.com/product/CRS109-8G-1S-2HnD-IN Problém je, že bezdrát je "pouze" N-ko a pro 8 LAN portů budeš muset dokoupit ještě SFP modul s jedním copper ethernetem, abys získal WAN port. Je tu samozřejmě ještě možnost osadit do SFP portu DSL modul, ale to je cesta jen pro odvážné a zkušené.

https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=104109&hilit=vdsl

Dobrý den,

děkuji Všem za odpovědi a rady. Nakonec jsem zjistil, že tiskárnu můžu připojit přes wifinu - modul jsem našel ve sklepě. Tudíž potřebuji 1X LAN do PC - tu si dám malý switch (jelikož na stole mám více počítačů), dále 1x LAN do TV, 1x LAN do TV Boxu, a 1X LAN do PC co mi řídí tiskárnu - teoreticky tento PC můžu zapnout na WIFI. Jelikož mám od T Mobilu tento modem telekom-40769531-wi-fi-router-s-modemem-integrovany-modem-adsl-adsl2-24-ghz-5-ghz-25-gbits-1892057 , tak stejně bych raději potřeboval nějaký nový router - teď tam mám tp link archer c6. Jinak ještě jsem ve skříni našel switch hp J9774A (aruba 2530-8G) - ten ale je spíš do nějaké mini serverovny - to ani nevím, jestli bych ho dokázal nastavit :D Takže bych možná potřeboval Modemorouter s nějakým novějším HW kvůli WIFI 6 (mám tu Microsoftu Surface studio, Mac mini M1, pár iphonů, ipadu, no a nějaké te serepetičky typu homepad mini, apple tv, sušička, pračka,...) Všechny tyto přístroje mají určitě lepší možnost příjmu WIFI, než co mu teď posílá Archer C6.

Co se týče android boxu "v televizi", tak to se taky nedá. KODI - nepamatuje si pluginy (každý start TV všechno smaže a po zapnutí musím znovu instalovat pluginy). A všeobecně je ten systém pomalý. Představuji si přibližně svižnost systému Apple TV - tam jde všechno plynule, můžu sdílet telefon na TV a bůhví co, ale já bych chtěl jen jednu krabičku, kde bude KODI, T Mobile TV, HBO MAX, Netflix, Youtube, Tidal,... (Apple TV nepodporuje KODI - lze nainstalovat, ale jsou s tím neustále problémy). Prostě něco co bude fungovat a bude mít optický výstup - pro receiver (receiver nemá HDMI vstupy abych si mohl vzít z HDMI zvuk a obraz posílat do TV)

tiskarna na wifi neni dobry napad - to poznas, az ji budes nastavovat. mas ji asi blizko stolu s pc, to se ti tam nevleze 8port switch?

ac router archer c6 neutahne rezimy pracky a susicky? to se rad necham poucit. ale jestli te omrzel router nebo ho chces nasadit jinde, pak treba tplink ax20.

podle vyctu tech kramu jde o clenitejsi byt nebo domek. presto jako vzdy u podobnych tazatelu chybi aspon hruby nacrtek z mspain.exe

ty medialni kramy bylo asi lepsi dat jako samostatny dotaz s vlastnim nadpisem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru