Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký duplikátor HDD/SSD a jaký program na klonování systémových disků na disk v duplikátoru ?

Jaký duplikátor HDD mám pořídit, aby byly vidět disky, které v něm jsou zapojené i v programu Acronis true image spuštěném z bootovaci flash pod Dosem? SATA disk vloženy do rámečeku, který byl do PC připojen pomocí USB, tento program neviděl. Většina duplikátoru je také do USB 3 a nižších, takže se obávám, že budu mít s tímto programem taky smůlu. Takže jakou značku duplikátoru a jaký free sw pro klonování systémových disků by jste mi doporučili pro případ, že bych chtěl klonovat systémový disk zapojeny v PC na disk vloženy do duplikátoru ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nějak to máš popletené ... Buď použiješ duplikátor, tedy sokl/dock pro 2 (SATA) disky, to je HW zál…
dsa 06.12.2022 18:10
dsa
Mam problém s tou možnosti s připojením prázdneho disku, na který chci klonovat systémový disk, přím…
jenr 07.12.2022 09:56
jenr
a) Ztrátu dat nezpůsobil stojánek :-) b) Jaký Acronis a miniDos ??? Acronis jako boot médium je běž…
dsa 07.12.2022 10:25
dsa
V tomto případě to opravdu vypadá na ztrátu dat způsobenou stojánkem, viz. tato hlášení uživatelů: s…
jenr 07.12.2022 13:07
jenr
a) Známý ten Axagon 2-slot používal několik let bez problémů (a kdyby ještě žil, používal by ho i na… poslední
dsa 07.12.2022 13:38
dsa

Nějak to máš popletené ...

Buď použiješ duplikátor, tedy sokl/dock pro 2 (SATA) disky, to je HW záležitost stiskneš čudl a jede to.

Nebo ty 2 disky připojíš jakkoliv (i přes USB) a klonuješ programem (ať už z Windows nebo z boot média, jenže "free" boot ISO Acronis neumí klonovat, jiné ano). Není důvod to klonovat z boot média, to má smysl při klonu syst. disku (který nechci někam přendávat).

PS: Acronis pod DOSem ??? Dnes je to pod Linuxem :-)

Mam problém s tou možnosti s připojením prázdneho disku, na který chci klonovat systémový disk, přímo k základní desce, v případě že jde o notebook. Potřeboval bych tedy nějaké univerzální řešení pro notebooky i PC . Proto jsem uvažoval o tom duplikátoru. Jenže vzhledem k recenzím na dvouslotovy stojánek Axagon na Alze, kde uživatele píší, že přišli o data atp. Tak bych raději ten systémový disk nechával v ntb a na nový SSD disk bych ho klonovat pomocí SW, který uvidí ten SSD připojený přes rámeček do USB . Píšeš že zdarma by tu možnost klonování měl umožnit i v případě systémových oddílu ve spuštěném Windows nějaký SW ? Ten Acronis bootuje pod mini Dosem, tím jsem chtěl říct, že to klonování systémových disku na SSD v USB rámečku provádím bez spuštěného Windows a tedy i ovladačů, díky kterým by ten SSD zapojeny do USB byl vidět.

a) Ztrátu dat nezpůsobil stojánek :-)

b) Jaký Acronis a miniDos ??? Acronis jako boot médium je běžně "pod Linuxem" a ten ovladače USB má, placenou verzi můžeš mít i "pod Windows".

c) EaseUs, Aomei, Macrium Reflect to umí "ze spuštěného systému", ale zrovna tak umí generovat boot médium (které umí i USB :-) ).

V tomto případě to opravdu vypadá na ztrátu dat způsobenou stojánkem, viz. tato hlášení uživatelů: samovolne se odpojuje / uspava, rado maze MFT tabulku na disku, Zařízení není uplně pořádně otestované, občas mi odpálí USB port, dokonce už mi jednou způsobil ztrátu dat na disku, nedoporučuji používat v profesionálním prostředí,Disk lze snadno zasunout tak, že nemá kontakt,6TB+ disky občas nenačte, občas vypadnou uprostřed kopírování a občas je musí zachraňovat chkdsk......
Moje verze botovacího SW od Acronis neviděla více různých HDD i SSD připojených pomocí rámečku I-tec MySafe USB 3.0 , takže teď nevím, pokud dle tebe ten ovladač pro rámeček ten SW obsahuje, tak kde je teda problém, když pod Windows ty disky připojené pomocí rámečku vidět jsou?

a) Známý ten Axagon 2-slot používal několik let bez problémů (a kdyby ještě žil, používal by ho i nadále). Já používám jen 1-slot, také bez problémů.

b) Co furt máš s nějakým podivným Acronisem miniDOS ??? Boot (linux) Acronis používám a USB vidí.

Jen mimochodem, Acronis není free, ale pokud máš disk SG/WD, můžeš stáhnout/instalovat OEM verzi.

Klonování, resp. image disku dělá průběžně spousta lidí a nemá s tím sebemenší problémy, nějak mi uniká, co vlastně řešíš.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru