Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový 512 GB SSD Disk Kingston + Imaginarny disk

Kúpil som si v elektrodome Nay, nový interný Kingston A400 SSD Disk o kapacite 512 GB, po pripojení k pc ma ale čakalo nepríjemné prekvapenie. Disk má z neznámych príčin len 220 GB miesto 512 GB. Win10 vidí iba kapacitu 220 GB a nepomohol ani pokus o sformátovanie. Prebehol som disk pomocou HD Tune a HD Tune niečo našiel, keď rozkliknem kolónku disky je tam disk C: P-128 GB, D: WD-1000 GB,F-Disk Generic External 240 GB + Msft Storage Space (2199 GB). Ako ostrániť ten disk Msft pokiaľ ho nevidí ani window. Chcel by som oba disky spojiť do pôvodnej veľkosti disku.

[96213-nova-bitova-mapa-2-jpg]

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja verim, ze si disk vymenil...nakoniec vsetky tvoje problemy su "velmi zvlastne". 500GB SSD sa za p…
fleg 11.12.2022 19:33
fleg
Ospravedlňujem sa za zdržanie, dostal som srdcovú arytmiu a musel stráviť pár dní v nemocnici. Tu je…
TomasD 19.12.2022 11:07
TomasD
uz to tu bylo: da se ten disk naklonovat na normalni 500gb, treba mx500, ten ti pipat nebude. (kapac… poslední
brum brum 19.12.2022 13:11
brum brum

Ja verim, ze si disk vymenil...nakoniec vsetky tvoje problemy su "velmi zvlastne".
500GB SSD sa za posledny rok za tebou udavanu cenu nepredavali a to ani v akcii.
Cena zodpoveda 250GB disku "v akcii", takze som na 99.99% presvedceny, ze ti predali 250GB disk.
Preco ty tvrdis, ze disk je 500GB netusim.

Ospravedlňujem sa za zdržanie, dostal som srdcovú arytmiu a musel stráviť pár dní v nemocnici. Tu je foto dokladu: [96271-scan-jpg]
Ako som povedal disk som kúpil v lete, a ako ste podotkli z Nay eshopu. Disk mal byť 512 GB, toto udávali aspoň v eshope ale, mali ste pravdu, disk 512 GB z edicie a400, neexistuje, disk má skutočne len 240 GB kapacitu. Šiel som ho reklamovať ale reklamáciu mi neuznali. V odkaze v mojom Nay účte je už teraz správna fotka a medzičasom, opravili už aj popis výrobku. SSD dokonca nieje ani z Nay ale Nay ho objednali z Amazonu. SSD mi dali v žltom papierovom sáčku, kde bolo ešte zabalené v bublinovom sáčku. Nedá sa nič robiť iba ho používať...

Čo sa týka môjho dotazu, a dotazov obecne, keď riešenie problémov vyhľadávam cez prehľadávač google, obvykle nič nenájdem ale vždy, keď sem napíšem, google mi z nevysvetliteľných príčin, do hodiny, poskytne samovoľne riešenie na moje dotazy z tohto fóra.

Imaginárny disk NSFT 223 GB bol v skutočnosti virtuálny disk, ktorý samovoľne rezervoval Win10 na mojom Kingston 240 GB SSD disku, kvôli duálnemu zápisu. Čo spôsobovalo, že na disk som nemohol pomocou macrium reflect naklonovať operačný systém. Ak niekedy narazíte na podobný problém, choďte do Menu/System/Ovladaci panel (Ikony)/Ukladacie priestory/editovať ukladacie priestory/vymazať virtuálny disk, ďalej vymazať virtuálny fond. Skočí vám upozornenie a vy dáte potvrdiť. Váš SSD Disk z virtuálnym diskom sa rázom premení na obyčajný SSD Disk 223 GB, kde môžete bez problémov naklonovať celý operačný systém. Staré SSD Kingston 128 GB sa bude používať na ukladanie údajov.

Ešte nevedeli by ste mi poradiť? Nový Kingston 240 GB SSD Disk už funguje, a až na kapacitu som s ním spokojný, ale disk každé 2 minúty slabo pípne a je to dosť nepríjemné. Dá sa s tým niečo robiť?

uz to tu bylo: da se ten disk naklonovat na normalni 500gb, treba mx500, ten ti pipat nebude. (kapacity 250gb se uz nevyplati)
na kingston si kup usb3 pouzdro, az po uspesne nahrade novym ssd z nej odstran vsechny oddily, format, pouzivej ho jen jako rychlejsi prenosny disk.

jestli nemas k dispozici 2 sata porty (ve stolaku), musis udelat mezikrok: ulozit nekam image celeho kingstonu.
jde to i z boot media (ke stazeni od acronis), muzes pritom odpojit interni systemovy disk ciziho pc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru