Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Laptop zamrzne po spuštění videa

Při spuštění videa v internetovém prohlížeci Google Chrome (nezáleží na kterém odkazu - na různých) celý notebook zamrzne a absolutně nereaguje na žádné pokyny. Horní část obrazovky 2/3 z ní jsou rozmazány čarami a notebook nereaguje na žádné pokyny skrze klávesnici, ani na tlačítko turbo. Nelze spustit správce úloh, nic. Jediné co funguje je ovládání hlasitosti skrze externí klávesnici razer cynosa v2. Když se toto stane, jediné co lze s notebookem udělat je podržet asi 6-8 vteřin dlouze tlačítko napájení, které vynutí přejít notebook do vypnutí. Následně notebook spustím a vše funguje jak má, do doby než se toto stane znovu zhruba během týdne. Tento problém nastává výjimečně, avšak vždy zhruba 1-2 vteřiny poté co kliknu na spuštění videa, at už je to na seznamu, či youtube, nebo jiné stránce.

Totéž se děje při spuštění videa z úložiště notebooku - již staženo. Taktéž se začíná dít náhodně při běžné práci s PC - třeba při psaní ve wordu, ale většinou po zhlédnutí/spuštění videa.

Netuším, kde by mohla být chyba, setkal jste se někdo s něčím podobným?

posílám SS - vyfoceno mobilem

Předmět Autor Datum
Príčin tam môže byť viacero... V systéme hľadaj "Event Viewer" kde máš systémové logy a nájdeš tam v…
KMX 10.12.2022 21:16
KMX
Stalo se dnes opět... zkusil jsem hledat... a našel jsem pouze toto: chyba s tímto popisem: "Autopi…
Lucas221 10.12.2022 23:03
Lucas221
+ něco zvané kritická ohledně hyper v treading...kernel power "hyperthreading" by měl jít vypnout v…
lední brtník 10.12.2022 23:48
lední brtník
Väčšinu toho čo tam Windows loguje treba ignorovať. Ten systém je mimochodom presne taký ako vidíš.…
KMX 11.12.2022 07:58
KMX
Co myslíš softwarem, který mi něco ulehčuje? při hraní hry používám bot program - macro od razeru, a… poslední
Lucas221 11.12.2022 12:39
Lucas221
Zkus projet notebook tímto malwarebytes-anti-malware uvidiš co ti to najde za neznámou návštěvnost v…
eiskaffee45 10.12.2022 21:36
eiskaffee45
Zkus vypnout (nebo zapnout) HW akceleraci v prohlížeči.
IQ37 10.12.2022 23:49
IQ37

Príčin tam môže byť viacero... V systéme hľadaj "Event Viewer" kde máš systémové logy a nájdeš tam výpis tesne predtým než dôjde k problému respektíve presne v tom čase. Dosť blbo sa v tom orientuje ak sa nevyznáš no ak sa trocha posnažíš snáď nájdeš príčinu. Ak ti to takto zamrzne a hneď si pozrieš čas napríklad 16:32 tak reštartuješ celý systém a potom budeš hľadať log v čase minútu predtým až 32 minúta. Problém môže byť aj HW charakteru, môže to byť niečo s ovládačom alebo máš v systéme nejaký SW ktorý niečo domrvil.

Stalo se dnes opět... zkusil jsem hledat... a našel jsem pouze toto:

chyba s tímto popisem:
"Autopilot.dll WIL error was reported." = "onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp"

"Autopilot.dll WIL error was reported.
HRESULT: 0x80070491
File: onecoreuap\admin\moderndeployment\autopilot\dll\dllmain.cpp, line 128
Message: NULL"

a celkově daný den předtím tam je v hlášení příliš mnoho chyb a upozornění - většina stejného typu + něco zvané kritická ohledně hyper v treading...kernel power - ale to vychází na čas, kdy jsem notebook vynutil vypnout podržením tlačítka 6-8s, když zamrznul

vůbec se v tom nevyznám, netuším co to znamená - pc zamrzlo když jsem se díval na video, které jsem zrovna vytvořil

když jsem googlil ten eror, tak jsem našel článek, že tento problém je s win 11 22h2 běžný na vícero buildech, mnoho lidí to řešilo a prý ani vyřešit uživatelem nelze - prý ani re--instal windows nepomohl, zda jsem vše řádně přeložil... takže mi asi nezbývá než čekat na opravu od microsoftu?

nebo jsem něco četl špatně a chyba ej někde úplně jinde? četl jsem tento post
https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/all/many-persistent-errors-in-event-viewer-after/c218ee04-89a5-4ce2-805d-565b8d1b1744?page=22

+ něco zvané kritická ohledně hyper v treading...kernel power

"hyperthreading" by měl jít vypnout v biosu. je to imitace druhého jádra, předstírání zpracování 2 threadů naráz. neschopnému intelu nevěřím, že by to mělo reálný přínos a většinou to na potkání vypínám.
"hyper v" je něco jiného, je to podpora virtualizace systému od ms. tuto chybu bych neočekával.
"kernel power" je info o tom, v jakém čase systém spadl nebo byl násilně vypnut.

když to nepůjde vyléčit, nechal bych win11 ještě pár let než ms tu betaverzi spraví a zatím nainstaloval w10, buď na stejný nebo nový ssd (dnes bývají v notebucích nvme disky, chce se podívat nebo crystaldiskinfo a google).

Väčšinu toho čo tam Windows loguje treba ignorovať. Ten systém je mimochodom presne taký ako vidíš. Možno si našiel príčinu Hyper-Threading. V BIOSe si niečo menil predtým než to začalo? Máš v systéme aj nejaké optimalizátory respektíve SW ktorý ti niečo "uľahčuje"? Ovládače máš nainštalované najnovšie v správnom poradí čiže najprv Chipset potom GPU, potom audio a ostatné. Oplatí sa inštalovať priamo zo stránok výrobcu komponentu a nie od výrobcu NTB. Chyba môže byť obsiahnutá aj v BIOSe a opravuje to možno aktualizácia, dosť nepravdepodobné ale aj tak je tam šanca. Už som sa stretol s tým že najnovšia verzia ovládača pre GPU obsahovala chybu a tiež to spôsobovalo niečo takéto ako vidím na fotke. Pomohol prechod na staršiu verziu a potom keď bola vydaná oprava tak znova najnovšia. Mohol by pomôcť prechod na W10. Neskúšal som ale licencia by mala platiť aj tam ak máš normálne W11.

Co myslíš softwarem, který mi něco ulehčuje? při hraní hry používám bot program - macro od razeru, ale ty asi myslíš něco typu, optimalizace výkonu notebooku? jediné co takového v pc mám je opět od razeru - razer cortex app, ale tu nepoužívám - tedy spuštěna je nonstop, ale nepoužívám ji na "optimalizaci výkonu nebo něčeho podobného nikdy". S touto aplikací momentálně řeším že, žere cpu po spuštění pc okolo 30% asi 15 min, ale to nesouvisí s tímto problémem.

v BIOSU jsem nic neměnil, avšak notebook byl před 2 měsíci v servise (oficiálním acer servise), kde mi aktualizovali bios - s notebookem prý nic nebylo - nic neopravovaly - zaslal jsem ho tamkvůli jiným problémům. Od té doby začaly tyto problémy se zamrzáním.Tedy přesněji... to zamrznutí se stalo 1x, možná 2x ještě před odesláním notebooku do servisu, avšak poté co přišel ze servisu se toto zamrzání děje velice často.
Ovladače - aktualizace veškerého softwaru mám nainstalované - nedělal jsem však ručně - udělali to samotné automatické aktualizace skrze OS - win 11, které vše nainstalovaly sami. Kontroloval jsem později ručně, zda ovladače jsou aktualizované - klikal jsem jeden po druhém a všude mi to ukázalo, že mám již nejnovější verze - tudíž jsem nemusel nic sám ručně stahovat ze stránek výrobců (jako jsem dělal před x lety u starého notebooku)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru