Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Disky problém

Zdravím chcel by som sa spýtať čo windows spravil keď mi prehodil súbory medzi SSD a HDD, povedzme tak že na SSD boli hry a veškeré programy, na HDD zasa filmy serialy hudba fotky a pod..., (na M2 sata je windows tam sa nič nezmenilo ten neriešim), momentálne to je opačne hry a programy sú na HDD a filmy obrazky a pod. na SSD, stalo sa to potom čo som vypal počitač a odpojil som SSD tam kde boli hry, keď som ho nahodil späť nahralo mi iba SSD a HDD nie (SSD už neobsahovalo hry ale fotky) v správcovi diskov som HDD ani nenašiel skúsil som aj pomeniť písmenka, bios ukazoval tak isto že funguje len SSD, keď som to urobil opačne že som zapal HDD a SSD odpojil tak začal HDD fungovať ale neboli tam filmy ale hry teda opačne, následne som pripojil aj SSD znova a už fungujú obe jednotky, ale stále sú zamenené súbory to čo mám byť na SSD je na HDD a opačne, neviem prečo sa to stalo a buďem rád ak mi poradíte ďakujem 😉

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Technicky je zcela vyloučené, aby se soubory "prohodily". Vyžadovalo by to speciální postup (střídav…
dsa 20.12.2022 14:47
dsa
Jelikož to už tazatel sám označil za vyřešené, tak to buď vzdal nebo se mu to nějak tajně a zázračně… nový
Karel04 20.12.2022 14:55
Karel04
Ospravedlnujem sa ale chodím aj do roboty takže odpovedám až teraz. Záver znie tak že to vzdávam či… poslední
Zeleni 20.12.2022 17:20
Zeleni

Technicky je zcela vyloučené, aby se soubory "prohodily". Vyžadovalo by to speciální postup (střídavé přesuny jednotlivých souborů) a celkem dost času.

Takže buď to tak bylo od začátku a disky byly blbě pojmenované nebo je to nějaký bordel se zástupci/linky ???

Tím přestrkáváním a šíbováním s písmenky jsi to dorazil ...

Takže disky postupně samostatně připojit jako externí, zjistit skutečný stav všech souborů na disku (nejen jméno adresáře) a disk správně pojmenovat v souladu s realitou (ať už se ti líbí nebo ne).

Potom je zapojit zpátky a přidělt vhodná písmena.

Nakonec to třeba můžeš i přeorganizovat. Jinak, nějaké "přestrkávání" systémových adresářů může taky způsobit zmatek, obzvlášť v kombinaci s písmenkama či nějakými linky (třeba i nevědomými).

Ospravedlnujem sa ale chodím aj do roboty takže odpovedám až teraz. Záver znie tak že to vzdávam či už to je sci-fi alebo sa to skutočne stalo, ďakujem za rady ale nechce sa mi sedieť 3 hodiny u počitača a riešiť ten problém. Sedávam pri počitači tak raz za týžden, rozhodol som sa že to proste naformatujem a všetko znova stiahnem a nainštalujem (s gigovú optiku to bude raz dva), do budúcnosti si uložím foto súborov ktoré budú na diskoch aby som veďel určiť čo je na SSD a čo je na HDD, Aj tak ďakujem za snahu no nepovažujem to za nutnosť k prežitiu, na aute mi odišla lambda v DPFku to ma tankuje viac, ďakujem a čaute 🙂

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru