Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problem so Samsung DVD-RW SE-T084

Mam tuto mechaniku, dost dlho nepouzivanu, ale vymenil som ntb a teraz mam bez mechaniky, takze som musel pouzit tuto externu. Na starom ntb bol Win7 a interna mechanika. Na novom je win10, USB3.1 genxxx. S cd nieje problem, cita v pohode. Problem je s mediami DVD-RAM, nenacita ho ani po 5 minutach, niekedy sa ho snazi nacitat donekonecna, niekedy vyhodi ze nieje medium. Ale ked pripojim mechaniku na externe napajanie, nacita v pohode. Tak isto sa to chova aj v pripade pripojenia na stary desktop (USB2, win10). Ked bola nova / zanovna fungovala v pohode len na pripojenie USB, aj ked vtedy samozrejme napr. nenapalovala RAM rychlostou 3x, ale len tusim 1.8 . . . Zanesena cocka alebo slabnuci laser? Ina zavada? Moc sa mi to rozoberat nechce, ked to (ako tak) funguje. Nevidel som teraz nikde obdobu mechaniku bez suflika co by citala a zapisovala RAM media . .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se to chová tak, jak popisuješ, tak bude problém asi jen v tom, že ten NB na tom USB portu nep…
JoPe 01.01.2023 17:27
JoPe
Rychlost je v pohode, aj ked som to kupoval tak tam bolo napisane (presne hodnoty si uz nepamatam) z…
truhlik 01.01.2023 20:36
truhlik
... nebo USB kabel "Y".
host 01.01.2023 21:04
host
Aj to ma napadlo, ale na ntb jeden USB vlavo , druhy vpravo :-) poslední
truhlik 02.01.2023 13:25
truhlik

Pokud se to chová tak, jak popisuješ, tak bude problém asi jen v tom, že ten NB na tom USB portu neposkytuje dostatečný proud pro 100% funkci mechaniky. Čtení CD má prostě menší nároky na napájení mechaniky než čtení/zápis DVD-RAM.
Jinak ta rychlost zápisu DVD-RAM je také naprosto v pořádku, protože při zápisu na DVD-RAM mechaniky automaticky provádějí verifikaci (kontrolní čtení) právě zapsaných dat, takže z hlediska času potřebného na zápis se rychlost zápisu jeví jako nižší (závisí to na reálné rychlosti toho verifikačního čtení).

Rychlost je v pohode, aj ked som to kupoval tak tam bolo napisane (presne hodnoty si uz nepamatam) ze hlavne pri napalovani (asi vecsia spotreba) nenapaluje maximalnymi rychlostami, jak CD tak dvd pokial je napajanie len z USB . . . na prilezitostne nosenie som nikdy nebral externy zdroj
Skusim taky ten USB medziclanok s displejom :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru