Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem native 4K / upscaled 4K - ako to funguje

Hele asi takhle - videl jsem treba Aquaman nebo Alita - Battle Angel ze satelitního vysílání HBO (full HD, technicky vcelku OK SDR) a videl jsem to v "4K" HDR. A je to rozdil obrovsky, v prospech HDR. Pokud je mastering dobre udelany a mas televizi ktera to HDR i rozumne zobrazi. Jako - ty SDR verze jsou oproti tomu takove "ploche" a vyblite. Rozliseni mi neprijde az tak podstatne - slusne full HD vypada taky dobre, co se tyce detailu. Ale barvy, dynamika obrazu, to je nekde uplne jinde.

Jo bacha, nektere prehravace bez spravneho nastaveni neumi korektne prehravat HDR - pak se divis ze je to nejake cele divne, sedive a se spatnymi barvami - viz MPC HC. Z toho nic nevvozuj. ( viz https://www.youtube.com/watch?v=4LDPrJhsmwA )

Co se tyce nejakych remasteru - plati to same co u muziky, a vubec zpracovani audia-videa. Vse jde udelat dobre, i spatne. Pokud maji pri remasteru kvalitni zdroje, dost casu a trochu citu pro vec, jde z toho vymacknout vic nez kdysi. Ale taky to cele hrozne zprasit.

BTW - dnes s moznostmi AI lze i u toho rozliseni delat driv nemyslitelne. Treba s timhle jsem si pred vanoci hral - mizerny original odnekud z FB: https://opu.peklo.biz/p/22/12/12/1670860988-a505d.jpeg a pokus to trochu spravit: https://opu.peklo.biz/p/23/01/09/1673298988-414dc.jpg - a to jsem zpatlal na normalnim notebooku doma, teda - ono to udelalo vicemene vse "samo". Ted si vem ze to udela nekdo s videem, v pohybu, a daleko profesionalneji. Ne klik - klik - za chvilku hotovo, ale da si na tom zalezet. Pred par lety by se ti o takovem necem ani nezdalo.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny