Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Napichnutý telefón

Zdravím!
Dá sa volako zistiť či volakto sleduje aktivitu na mojom telefóne? Resp odpocuvanie a sledovanie lokacie mojho telefonu. Režim lietadlo je funkčný proti takýmto veciam?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
u androidu: https://pc.poradna.net/questions/3168360-android-zdielanie-polohy taky přes jakýsi rodič…
lední brtník 11.01.2023 01:35
lední brtník
Som právnik. Mám iphon. Dá sa to zistit volako? nový
Vajko 11.01.2023 17:10
Vajko
ifoun pry nedovoli trvaly beh skryte aplikace na pozadi. i kdyz - jestli maji stejne zranitelny webo… nový
brum brum 11.01.2023 19:30
brum brum
Rodiče nebo manželka po tobě jdou?:-)
Karel04 11.01.2023 08:39
Karel04
Právničinu robím. Trestné právo. Mám paranoju že horšie ako manželka🤔. nový
Vajko 11.01.2023 17:15
Vajko
Režim lietadlo by správne malo zamedziť aby sa telefón pripájal do sietí. Neviem ako to má iphone al… nový
KMX 11.01.2023 18:17
KMX
iPhone (a iPad) v režimu letadlo jen odpojí celulární síť, WiFi a BlueTooth zůstane zapnuto (pokud t… nový
Rce 11.01.2023 22:02
Rce
Tak to koukám, že se jabko pěkně zkurvilo, tohle se na starších verzích tedy neděje, režim letadlo t… nový
ApoCalypse 12.01.2023 14:18
ApoCalypse
WiFi odpojí taky, zůstane jen Bluetooth nový
newwes 13.01.2023 13:39
newwes
poori si v nastaveniach-súkromie a povypínaj všetko,čo je tam aktívne,ak deaktivuješ,veškeré aplikác… nový
audax mobile 12.01.2023 07:44
audax mobile
Nedá. Možná pokud to dělá nějaký amatérský sw v telefonu, ale jinak to nezjistíte. A buďte si jisti,… nový
ml1 12.01.2023 14:40
ml1
dej si obklad. zbytek: škoda slov. poslední
lední brtník 13.01.2023 22:41
lední brtník

ifoun pry nedovoli trvaly beh skryte aplikace na pozadi.
i kdyz - jestli maji stejne zranitelny webovy prohlizec pres javascript jako ostatni, tak se nemozne klidne muze stat moznym.

toto by chtelo spis nejake ifouni forum, mozna developerske.

Režim lietadlo by správne malo zamedziť aby sa telefón pripájal do sietí. Neviem ako to má iphone ale v rámci androidu som videl viacero úrovní. Niektoré mobily po zapnutí režimu lietadla nešlo vôbec pripojiť ani na WiFi, nešlo pripojiť vôbec nič. Teraz mám čistý android 11 a keď zapnem režim lietadlo tak sa normálne na WiFi dostanem. Jednoducho povedané ak sa odpojíš od mobilnej siete, od WiFi a BT tak ťa pochopiteľne nemôže nikto v reálnom čase sledovať. Zariadenie ale môže ukladať a odošle dáta po pripojení na sieť. Teoreticky môžeš mať v mobile službu ktorá má nastavené sledovanie polohy a iných údajov. Tieto údaje môže niekto zneužiť ak má prístup k tomu účtu/službe. Takže ak má niekto prístup alebo tvoj mobil bol fyzicky v rukách útočníka tak áno môže ťa sledovať. Takmer vždy je to otázka peňazí. Dá sa aj zistiť či ťa niekto sleduje a taktiež je to otázka peňazí.

Zbytočne to riešiš a pravdepodobne je to len paranoja. Sledovaný samozrejme si, to si nemusíš ani nič zisťovať. Prečítal si si podmienky keď si inštaloval systém na desktope, mobile, TV, všetok SW a online účty? GDPR a podobné rozprávky si môžeš čítať na dobrú noc. Ak môže beztrestne niekto získať cenne informácie tak to urobí. Možnosť že to neurobí neexistuje, sme predsa ľudia. Keď si uvedomíš že informácie a čas sú najcennejšie komodity na svete tak to pochopíš...

poori si v nastaveniach-súkromie a povypínaj všetko,čo je tam aktívne,ak deaktivuješ,veškeré aplikácie,ktoré budú chcieť niečo robiť na pozadí zobrazia upozornenie a Ty buď to povolíš,alebo nie....ak by to chcel niekto robiť nepozorovane,musel by mať software a la Pegasus,preto ani pre macOS/IOS v podstate zatial neexistujú vírusy a malware,ktoré dokážu v systéme aktívne samostatne pracovať,vždy je to len s interaktívnou spoluprácou s užívatelom,ktorý musí každý krok odsúhlasiť,takže pokial je užívatel trošku rozumný a nepovolí každú kravinu,pod týmito systémami v podstate nieje možné vyvíjať nejakú nepozorovanú aktivitu programov,na všetko treba povolenie užívatela,čo možné je,to je napr. podhodenie sfalšovanej web stránky,kde užívatel naťuká citlivé údaje,ale nepozorovane dostať do systému napr.nejaký keylogger,ktorý by nepozorovane odchytával niečo a niekam posielal,to možné bez spolupráce s užívatelom napadnutého systému nieje,všetky kroky keyloggera by musel užívatel odslúhlasiť,aby bol keylogger úspešný vo svojej činnosti......nejaké odpočúvanie/odchytávanie hovorov,mailov,wifi pripojenia atď možné je,voči tomu nieje odolný žiadny operačný systém,ale inštalovať niečo do systému a v ňom prevádzať nepozorovatelnú aktivitu zatial možné nieje,na všetko je nutná interaktivita od užívatela,takže sa dá spraviť patričný zásah už v zárodku.....

Nedá. Možná pokud to dělá nějaký amatérský sw v telefonu, ale jinak to nezjistíte. A buďte si jisti, že jsme sledováni všichni, všechny sms a hovory (a všechno další, třeba poloha) se shromažďují ve vládních úložistích v usa. Jediná obrana ve vypnout telefon a vyndat baterku, no a protože to už všichni vědi, tak baterka vyndat nejde (nepočítám-li hloupé telefony). Nezbývá vám, než se prostě s tímhle smířit. A nejd jen o telefon, to je to nejmenší. Všimněte si jaké je pokrytí kamerama. Možná ještě nedokáží, jako v Číně, dohledat pohyb každého jednotlivce, ale daleko od toho nejsme. Co třeba televize s ovládáním gesty a hlasem připojená na internet. Opravdu věříte, že sbírají jen vrorky hlasu a gest "pro vylepšení programu" a že si to nechávají pro sebe. A bude hůř, od roku 2028 nebo tak nějak jsou povinné online monitorované měřice energií (vody, plynu, elektriky, tepla), takže příslušní lidé budou vědět takříkajíc o každém prdu. Co proti tomu je nějaký napíchnutý telefon.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru