Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sekajici se HBO Max

Ahoj, pred 2 tydny jsme si kvuli last of us poridili predplatne HBO Max a jsem z toho zatim ponekud rozcarovany. Chvili mi trvalo, nez mi doslo, co maji spolecneho tituly, u kterych se v nepravidelnych intervalech totalne rozpada obraz na artefakty a seka zvuk - vse co bezi ve 4K. HBO Max nam bezi primo v TV samsung, ktera je kabelem pripojena k 35Mbps internetu. Na stejne TV roky pouzivame netflix a tam nikdy nenastal sebemensi problem. Kdyz jsem kolem toho neco googlil, Netflix uvadi, ze pro 4K doporucuje alespon 15Mbps, kdezto HBO Max 50Mbps? Jeste komictejsi mi prijde to, ze nelze manualne kvalitu zobrazeni zmenit. Ma s timhle nekdo nejaky zkusenosti? Pro nas je to v tomhle stavu nepouzitelny, ani na ten last of us se nemuzem normalne kouknout, coz byl hlavni duvod porizeni :) Diky moc

Předmět Autor Datum
35Mbps si platíš a keď si spravíš test tak koľko zvyčajne máš? https://www.speedtest.net/ Netreba sa…
KMX 27.01.2023 19:48
KMX
Mam Netflix, Disney+ i HBO Max na Samsungu, funguje to vse jak ma. Pripojeni 300Mb, takze s velkou r…
lucifer 27.01.2023 19:49
lucifer
Ahoj, diky za odpovedi. 35Mbps mam realne mereno na speedtest.net :) Zapomnel jsem dodat. Mela by to…
skrt 28.01.2023 09:24
skrt
Platíš si za to takže to má fungovať a ak nie tak sa im na to vybodni. Nešlo by ten HBO MAX prihlási…
KMX 28.01.2023 09:44
KMX
Tohle je zajimavy napad, diky moc. Vyzkousel jsem pustit na desktopu, video jede normalne a spotreba…
skrt 28.01.2023 09:58
skrt
Takže je chyba pravdepodobne na strane app HBO MAX. Netflix ti ide na tej TV úplne vpohode a predpok…
KMX 28.01.2023 11:27
KMX
Jaky presne model TV to je? poslední
lucifer 29.01.2023 22:58
lucifer

35Mbps si platíš a keď si spravíš test tak koľko zvyčajne máš? https://www.speedtest.net/ Netreba sa spoliehať na deklarovanú rýchlosť od ISP. Mimochodom ak si prečítaš všetky papiere od ISP tak zistíš že oni v skutočnosti toho veľa negarantujú :-)

Nemám skúsenosť s HBO Max ale z toho čo som teraz našiel tak pre 4K obsah:
High speed internet (25 Mbps or higher, 50+ Mbps is recommended)

Porovnávať s netflixom alebo niečím iným nemôžeš takto jednoducho. Obsah vysielajú v rôznej kvalite. Nepotvrdím ti to ale podľa mňa je možné že HBO max má pre obsah vyšší bitrate ako netflix. Ak je to pravdou tak sa netreba čudovať že sú nároky na pripojenie vyššie.

Mam Netflix, Disney+ i HBO Max na Samsungu, funguje to vse jak ma. Pripojeni 300Mb, takze s velkou rezervou. Deklarovanych 35Mb leta pane 2023 je dost bida, ale ono vic zalezi na kvalite pripojeni - jestli to skutecne da trvale tech 35, bez vyraznejsich poklesu. Stacit by to jinak melo, tech 50 (kde to uvadi?) je takovy trochu alibizmus. Zadna VOD sluzba tolik nepotrebue, vic nez 15-20Mb tam nepotece ani pri 4k. Od koho mate pripojeni, kde, merili jste si ho?

Navic by mel fungovat adaptivni streaming, a jsem si jisty ze u HBO funguje = pokud je pripojeni nedostatecne, snizuje se bitrate a rozliseni. Zrovna u HBO obcas vidim, ze pri spusteni filmu je prvnich par vterin kvalita horsi, nez prepne na vyssi - protoze to pripojeni umoznuje.

Ahoj, diky za odpovedi. 35Mbps mam realne mereno na speedtest.net :) Zapomnel jsem dodat. Mela by to byt 50ka od o2 ale realita je trochu jinde. Pri spusteni filmu taky prvnich par vterin vidim, jak se zvysuje rozliseni, to mi prijde normalni, dela to i netflix. Jenza tady dochazi pak v prubehu filmu fakt k brutalnimu artefekatovani a ghostovani, behem kteryho se seka i zvuk, kdyz je to "ve forme", dela to treba co 2 minuty, takze je to proste nekoukatelny... Ja bych se celkem i spokojil s FullHD, jenze moznost tohle napevno zvolit v aplikaci proste neexistuje :(

Platíš si za to takže to má fungovať a ak nie tak sa im na to vybodni. Nešlo by ten HBO MAX prihlásiť na desktope a vyskúšať na test? Rýchlosť pripojenia budeš mať zrejme podobnú tak si mohol skúsiť na inom zariadení či nebude problém TV.
Ono je to ako napísal lucifer. Napríklad BluRay má násobne viac Mbps bitrate ale tieto streamovacie služby. Tie ale nemajú tak ako píše lucifer malo by to stačiť. Mohol si skúsiť pustiť HBO MAX, potom na počítači vliezť do nastavení routra a nájsť traffic stats. Jednoducho zistiť na koľko máš sieť vyťaženú. Budeš to mať jednoduchšie ak pustíš HBO MAX na desktope a stačí ak otvoríš správcu úloh koľko to žerie.

Tohle je zajimavy napad, diky moc. Vyzkousel jsem pustit na desktopu, video jede normalne a spotreba dat neprekroci v peaku 17Mb/s. Takze nedostacujici rychlosti netu to nebude. Jenze to mi toho asi moc nevyresilo :( V TV mam posledni verzi SW jak pro televizi samotnou, tak i pro appku HBO max... Jeste nejaky napad? Diky moc

Takže je chyba pravdepodobne na strane app HBO MAX. Netflix ti ide na tej TV úplne vpohode a predpokladám že tam bude takmer identická záťaž 15-20Mb/s... Mohol si to skúsiť riešiť s HBO podporou.

Možno by bola aj možnosť prepojiť cez HDMI 2.1 PC/TV, pozrieť si ten last of us a zrušiť predplatné. Takto si to pozrieš v plnej kvalite, priamo na TV a keďže app nefunguje dobre a ak iný obsah nechceš tak zbytočne ďalej platiť.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru