Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mohla se zničit baterie?

Ahoj, vzal jsem 6 let starý, nikdy nerozbalený iPhone a pokusil se do něho dát sim kartu a rozjet ho. Telefon nijak nereagoval, po připojení k nabíječce se na displeji ukázala taková jakože prázdná baterie a občas tam probliklo logo jablka. Myslel jsem, že to třeba za hodinu bude nabité, ale ta prázdná baterie tam svítila i po 10 hodinách nabíjení. Myslíte, že se mohla za ty roky poškodit baterie?
Díky za tipy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ale jakto že naskočí ten displej, to v ten moment bere elektřinu přímo ze sítě? (foto v příloze) nový
Ipnoňák 12.03.2023 09:00
Ipnoňák
Nejspíš ... Nech to na nabíječce pár hodin, odpoj na pár hodin, atd. Uvidíš :-) nový
dsa 12.03.2023 09:10
dsa
Viz. dsa. Nejspíš bude v háji baterie. Zkus to zapnout při připojené nabíječce a uvidíš. nový
Lukas1982 12.03.2023 09:44
Lukas1982
Záleží od typu batérie, opotrebenia, teploty skladovania a úrovňou kapacity nabitia s ktorou bola ba… nový
KMX 12.03.2023 10:09
KMX
Jenže to není jeho případ. V tom starém mobilu rozhodně nemáš Li-Ion nebo Li-Pol baterii, která se u… nový
RedMaX 12.03.2023 10:52
RedMaX
Jo no, ale jak píšeš. Každý pokus dobrý. Osobně bych mobil ještě položil na radiátor, ať se baterie… nový
Lukas1982 12.03.2023 11:15
Lukas1982
Stojí to za to riziko? Batéria sa zahrieva pri nabíjaní + ďalšia teplota z radiátora a dodám že istá… nový
KMX 12.03.2023 12:15
KMX
Mně by to za to stálo, ale taky mám jednu špatnou zkušenost, když jsem nabíjel baterii ke dronu nest… nový
Lukas1982 12.03.2023 12:54
Lukas1982
Nesmíš to přehnat. Při zahřátí se malinko zvedne napětí, když budeš těsně pod 2,5V, tak to můžeš oži… nový
RedMaX 12.03.2023 12:55
RedMaX
pokial to bolo nepoužité,treba to nechať na nabíjačke min.13 hodín neprerušene,potom sa to obvykle p… nový
audax mobile 12.03.2023 18:51
audax mobile
Petr Mara o tvem problemu natocil i videjko https://svetapple.sk/apple/petr-mara-rozbalil-16-rokov-n… nový
TakUrcite 12.03.2023 19:24
TakUrcite
Pokud napětí baterie kleslo třeba pod těch 2.5voltu už to chytrá nabíječka neozivi protože sleduje p… poslední
MM_tank 12.03.2023 20:24
MM_tank

Záleží od typu batérie, opotrebenia, teploty skladovania a úrovňou kapacity nabitia s ktorou bola batéria ponechaná na dlhodobé skladovanie. To všetko má vplyv na životnosť. 6 rokov je dlhé obdobie, nie je ideálne nechávať ležať batérie takto dlho. Je možné že je kaput. Za ideálnych podmienok s ponechaným odporúčaným stupňom nabitia v ideálnej teplote môže batéria prežiť aj dlhé roky. Mám doma napríklad staré mobily siemens ktoré ležia v skrini odložené už 20 rokov, teraz nedávno som robil poriadok a len tak pre srandu som skúsil zapnúť. Dal som najprv nabiť, potom som mobil vpohode zapol a fungoval.

Jenže to není jeho případ. V tom starém mobilu rozhodně nemáš Li-Ion nebo Li-Pol baterii, která se už pod 2,5V neoživí. V dnešních mobilech jsou všude a když to necháš +-24 měsíců bez nabití, tak umřou a konec.

Za pokus to nechat delší dobu na nabíječce, jestli přeci jen se to nechytne, tazatel nic nedá, ale ta pravděpodobnost je opravdu malá.

Jo no, ale jak píšeš. Každý pokus dobrý. Osobně bych mobil ještě položil na radiátor, ať se baterie trochu zahřeje a připojil nabíječku. Samozřejmě s teplotou max. 50-55 stupňů, víc bych asi neriskoval. Nějaké baterie už se mně tímto stylem podařilo oživit. Jestli nezabere ani tohle, tak jedině novou baterii.

Stojí to za to riziko? Batéria sa zahrieva pri nabíjaní + ďalšia teplota z radiátora a dodám že istá slovenská politička radila počas súčasnej energetickej krízy dávať pokrievky na hrniec :-D
Bez srandy ja mám k batériám rešpekt. Viem čo dokážu, tam končí sranda s experimentovaním. Svojho času som už všeličo skúšal s batériami. Batéria do mobilu nie je až tak drahá, kúpiť novú je ideálne riešenie.

Mně by to za to stálo, ale taky mám jednu špatnou zkušenost, když jsem nabíjel baterii ke dronu nestandartním napětím a byla z toho fontána jisker, proto nenechávám baterie při nabíjení nikdy bez dozoru a vždy je dávám na nehořlavý povrch. Samozřejmě, že koupě nové baterie je nejlepší řešení, to je bez debat.
Nehledě na to, že koupí nové baterie bude mít zase plnou kapacitu, takže je to určitě lepší volba a bez rizika. Já jsem ale takový, že bych se do toho pustil, ale rozhodně pod dozorem. Buď to zabere nebo ne. Plnou kapacitu ale rozhodně mít nebude.

Nesmíš to přehnat. Při zahřátí se malinko zvedne napětí, když budeš těsně pod 2,5V, tak to můžeš oživit. Ale jistě je to na vlastní riziko. Pokud se ti do toho nechce, nedivím se a pořád tam máš tu možnost koupit novou baterii.

pokial to bolo nepoužité,treba to nechať na nabíjačke min.13 hodín neprerušene,potom sa to obvykle preberie k životu,aj keď výdrž pri plnom nabití už nebude príliš vysoká,v tomto prípade 1 hodina určite stačiť nebude......iphony nemajú až tak kvalitné baterky ako ipody,tie aj po 4-5 rokoch nepoužívania vydržia nabité 3-5 dní,u iphonu bude výdrž už slabá,tipujem tak 14-16 hodín v pohotovostnom režime,pár hodín pri intenzívnom používaní....

Pokud napětí baterie kleslo třeba pod těch 2.5voltu už to chytrá nabíječka neozivi protože sleduje připojené napětí baterie a podle toho řídí proud s pokud baterku nenajde nepouští nejspíš nic.

Pokud by jsi ji dokázal vytáhnout dala by se zkusit oživení pomocí zdroje napětí a odporu který by to možná pomalu oživil.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru