Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC sestava na hry okolo 30.000 kč

VA technologie je za mě lepší než IPS, ale názory se na to různí, což je v pořádku, protože každý máme jiné oči a vidíme to trochu jinak. Problém monitoru, který jsi vrátil, nebyl v použité technologii, ale v tom, že to byl kancelářský displej se 6 bitovým zobrazovadlem a protože by se na to nedalo koukat, tak se u těchto displejů zbylé dva bity dopočítávají skrz FRC obvod. Jinými slovy je tam navíc nějaká elektronika, která to musí zpracovat. Je tak zjevně mnohem lepší si koupit 8 bitový displej, kde taková dodatečná elektronika není a přesně takový je v tom monitoru, který jsi od nich výměnou získal. Takže jsi si rozhodně polepšil.

Jinak ale FRC své využití má. Když mám 8 bitový displej a ještě to vylepším 2 bity FRC, dostanu na fotografie parádní barvy za mnohem nižší cenu, než kdybych si pořizoval 10 bitový displej. Podobně na Word a Excel ti v pohodě stačí displej 6 bitový doplněný FRC. Prostě je to o využití, ale bohužel nesolidní firmy typu Samsung udělají i z toho největšího křápu herní monitor a svým obětem to prodají ve futuristickém balení, proto Samsungy nikdy nedoporučuju a ignoruju je.

Ano, pokud tam máš A520 desku, nemá žádný smysl pořizovat lepší procesor nebo grafiku, prostě máš teď docela použitelný PC a časem ho vyměníš za nový, upgrade by tam smysl nedával.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny