Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PC sestava na hry okolo 30.000 kč

Dobrý den. Po předchozích a dobrých zkušenostech bych vás chtěl opět poprosit o radu s PC sestavou pro dalšího kamaráda. Chtěl by něco do 30.000kč bez OS a bednu si vybral sám která se mu líbí (Hlavně aby se tam vešla GK kterou doporučíte). Nejlíp aby tam bylo M.2 SSDčko max 1TB kvůli úspoře peněz. Žádný velký upgrade bych do budoucna neviděl, max další disky a RAMky. A ještě zároveň dotaz jestli to bude schopný hrát ve 1440p nebo 1080p kvůli výběru monitoru na kterej se zajedeme podívat do prodejny. Mockrát vám děkuju za váš čas.
produkt Tady ještě ta bedna.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak nakonec to vyhrál TIGO Gamer Pro R5-5500 3060 Ti a Samsung Odyssey G32A herní monitor 24" a to v…
jege 28.04.2023 12:36
jege
Jo v pohodě, samotné komponenty nevypadají špatně a ten počítač bude nějakou dobu sloužit, ale pozor…
RedMaX 28.04.2023 17:42
RedMaX
Tak po návratu domů a shlédnutí různých recenzí a testů, kde polovina recenzentů Samsung Odyssey G32…
jege 29.04.2023 12:04
jege
VA technologie je za mě lepší než IPS, ale názory se na to různí, což je v pořádku, protože každý má… poslední
RedMaX 29.04.2023 15:28
RedMaX

Tak nakonec to vyhrál TIGO Gamer Pro R5-5500 3060 Ti a Samsung Odyssey G32A herní monitor 24" a to všechno s 20% slevou při příležitosti otevření Smarty prodejny v Palladiu Praha, takže všechno spolu i s prodlouženou zárukou 4 roky na monitor to vyšlo na cca 25.000 Kč s DPH, tj. necelých 21.000 Kč bez DPH. Myslím, že pro 12 letý dítě je to až až, stejně bude za 1/2 roku otravovat, že chce něco jiného.

Jinak, kdo by měl o něco podobného zájem, tak není to tak, že to musí být nutně skladem na prodejně, může si požadované zboží s avizovanou slevou na prodejně objednat, ale musí jej hned uhradit, aby šlo slevu uplatnit. Tudíž nemusí naklusat hned k otevření a obávat se, že se na něj nedostane, prostě si jenom zboží hned neodveze, ale slevu dostane.

Jo v pohodě, samotné komponenty nevypadají špatně a ten počítač bude nějakou dobu sloužit, ale pozor na jednu věc, není to sestava, která by v budoucnu byla rozšiřitelná, takže časem bude ditě třeba do PC chtít proniknout samo víc a třeba si vyměnit procesor za výkonější, ale u desky A520 to nedává smysl, takže až začne dítě otravovat, že chce upgrade, tak řekni ne, tady máš peníze na úplně nový. :-)

Spíš se ozvi, až odejde ten monitor od Samsungu. Já kdysi Samsung měl a bylo to ok, ale to už je dávno. Dneska mi přijde, že ty jejich TV a monitory jsou na dva tři roky a vyměnit.

Tak po návratu domů a shlédnutí různých recenzí a testů, kde polovina recenzentů Samsung Odyssey G32A 24" chválí, ale druhá polovina haní, a to hlavně za ghosting, jelikož je to VA technologie, jsem se do Smarty vrátil a domluvil se na výměně daného monitoru za Samsung Odyssey G40B 25", který je IPS a který všichni recenzenti i uživatelé spíše chváli. Navíc jsem si vydupal 20% slevu, kterou Smarty avizoval na celou značku Samsung, ale myslel tím jenom mobilní divizi, takže jsem doplácel necelých 900 Kč! Záruku jsem si prodloužil na 4 roky, takže když ty 4 roky vydrží, tak to bude úplně stačit ...

No a když jsem tam u byl, tak jsem rovnou vzal i koloběžku LAMAX S11600, jelikož avizovali 30% slevu na veškerou značku LAMAX, byť se ukázalo, že na koloběžky se přitom nemyslelo, ale jelikož to veřejně deklarovali, tak mi jí dali a koloběžka mě tak vyšla na cca 7.500 Kč bez DPH. :-D

Doma jsem pak ještě litoval, že jsem nezměnil i TIGO Gamer Pro R5-5500 3060 Ti na TIGO TUF Gaming Pro R5-5600 3060 Ti, u kterého se mi nelíbil "herní" dizajn, ale nevšiml jsem si, že má lepší procesor Ryzen 5 5600, který podporuje PCIe 4.0, na rozdíl od Ryzen 5 5500, který podporuje jenom PCIe 3.0. U jsem ale nechtěl otravovat potřetí a navíc jsem zjistil, že oba počítače používají stejnou desku ASUS MB Sc AM4 TUF GAMING A520M-PLUS II, která podporuje jenom PCIe 3.0, takže ve výsledku je to skoro jedno.

VA technologie je za mě lepší než IPS, ale názory se na to různí, což je v pořádku, protože každý máme jiné oči a vidíme to trochu jinak. Problém monitoru, který jsi vrátil, nebyl v použité technologii, ale v tom, že to byl kancelářský displej se 6 bitovým zobrazovadlem a protože by se na to nedalo koukat, tak se u těchto displejů zbylé dva bity dopočítávají skrz FRC obvod. Jinými slovy je tam navíc nějaká elektronika, která to musí zpracovat. Je tak zjevně mnohem lepší si koupit 8 bitový displej, kde taková dodatečná elektronika není a přesně takový je v tom monitoru, který jsi od nich výměnou získal. Takže jsi si rozhodně polepšil.

Jinak ale FRC své využití má. Když mám 8 bitový displej a ještě to vylepším 2 bity FRC, dostanu na fotografie parádní barvy za mnohem nižší cenu, než kdybych si pořizoval 10 bitový displej. Podobně na Word a Excel ti v pohodě stačí displej 6 bitový doplněný FRC. Prostě je to o využití, ale bohužel nesolidní firmy typu Samsung udělají i z toho největšího křápu herní monitor a svým obětem to prodají ve futuristickém balení, proto Samsungy nikdy nedoporučuju a ignoruju je.

Ano, pokud tam máš A520 desku, nemá žádný smysl pořizovat lepší procesor nebo grafiku, prostě máš teď docela použitelný PC a časem ho vyměníš za nový, upgrade by tam smysl nedával.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru