Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je k něčemu dobrá defragmentace?

Mám nějaký pomalejší HDD na data a natáhnul jsem tam pár set GB nově, ale pokud asi 5min nehýbu myší začne disk chroustat, což dělá snad už dva dny, právě jsem si chtěl pustit z toho disku nějaký film přes přes síť na TV, ale jakmile je PC idle začne znovu defragmentovat, což vytěžuje disk na 100% a není žádný výkon na přehrávání filmu pokud tedy nebudu hýbat myší (to win neví, že se z disku čte?), takže mám defrag vypnout? protože vlastně extrémně zpomaluje a bude trvat věčnost než se HDD defragmentuje.

Jinak jsem myslel, že když ukládám data "souvisle naráz" tak to hned háže vedle sebe, ale možná to zapisoval nějak od konce a fakt nevím jak ten algoritmus defragmentace funguje a možná je k ničemu, alespoň to co je tam snad od Win 95.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nakopirovanim na nove volne misto by se mela fragmentace zasadne snizit. cili je otazka, co vlastne… nový
brum brum 26.05.2023 12:24
brum brum
Ono to "volné místo" vůbec nemusí být souvislé ... a nová data se nahrají "souvisle a naráz", ale do… poslední
dsa 26.05.2023 18:58
dsa

nakopirovanim na nove volne misto by se mela fragmentace zasadne snizit. cili je otazka, co vlastne muze za ty chroustaci zvuky.
muze to byt indexace windows, indexace nejakeho multimedialniho knihovnika, tupe fungujici antivir, nakonec i ta zbytecna defragmentace.

stahnout "ms autoruns" a zkontrolovat, co se ti spousti za zbytecnosti.
(procesy windows je nutne v nastaveni rucne zatrhnout, default je to schovava)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru