Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze aktivovat Windows 10

Zdravím. Aní né 2 roky dozadu jsem si koupil product key na Win 10 Pro. Před několika dny mi však vpravo na obrazovce naskočil ten textík že si mám Win aktivovat.
V nastavení v aktivaci mi to píše že win na mém zařízení nelze aktivovat kvůli neplatné digitální licenci nebo product key. Pokud se domnívám že platný klíč mám tak mám otevřít poradce při potížích a vyhledat kód chyby: 0xC004F014
Při pokusu o zadání klíče to vypíše kód chyby: 0xc0000022

Poradce při potížích je úplně na hov**. Odkáže mě na web, na kterém však první kód chyby ani není a ve finále mě odkazuje z5 na poradce při potížích a jsem v začarovaném kruhu. Hledal jsem to na netu a zkusil pár věcí jako třeba ověřit systémové soubory, nějaký čachry v registru (tam se nakonec měnila jen jedna hodnota protože všechno ostatní bylo zdá se správně), aktivaci přes cmd.... Po marných pokusech vše bezezměny.

Kontaktoval jsem i dealera product key pro případ že by to bylo nějaký šmejdstvo. Taky mi poradil pár věcí, který nepomohli a nakonec mi poslal nový klíč, ale furt to nejde.

Už mi to pak nedalo a zkusil jsem reinstal OS. Jako bonus jsem dostal nefunkční síťovej ovladač a tak jsem tady přetahoval novej driver půl hodiny přes bluetooth. Avšak stále nelze použít ani jeden ze dvou klíčů.

Někdo nějaký rady?

Předmět Autor Datum
0xC004F014 tento error znamená,že máš product key,ktorý patrí pod volume license product key, ten ti…
audax mobile 01.06.2023 02:01
audax mobile
Tak jsi ten klíč koupil od špatného dealera. To je jak když koupíš kradené auto a vezmou ti ho. Zkus…
MM_tank 03.06.2023 07:53
MM_tank
Co je reinstal OS? Znamená to zformátování disku a nová čistá instalace Windows? Pokud ano, tak dá…
RedMaX 03.06.2023 08:16
RedMaX
To nevypadá zrovna na legální systém. Dobré je, že už Microsoftu nijak zvlášť nevadí, když používáš…
Lukas1982 03.06.2023 09:08
Lukas1982
Skript KMS_VL_ALL_AIO provádí aktivaci na myslim 180 dní, aby si to uživatel mohl ozkoušet déle. Za…
RedMaX 03.06.2023 11:30
RedMaX
Skript KMS_VL_ALL_AIO provádí aktivaci na myslim 180 dní Ano, tak nějak to je, ale poté se aktivuje…
Lukas1982 03.06.2023 11:36
Lukas1982
Skript samozřejmě po aktivaci na 180 dní z počítače odstraníš nebo tam chceš mít trvale pirátský sof…
RedMaX 03.06.2023 11:41
RedMaX
Nepřeháněj :-) Děláš, jako bys neměl v PC žádný nelegálně získaný software... Myslím, že ho tu má v…
Lukas1982 03.06.2023 12:36
Lukas1982
Děláš, jako bys neměl v PC žádný nelegálně získaný software O&O Defrag byl před několika měsíci v r…
RedMaX 03.06.2023 13:41
RedMaX
"na z netu stažený serial"... To ale legální nebylo a není ani dnes...
Lukas1982 03.06.2023 18:29
Lukas1982
Jistě, ale z hlediska vlastní bezpečnosti to je v pohodě. Platit za defregmentační utilitu nemálo pe…
RedMaX 03.06.2023 18:43
RedMaX
Jj, s tím souhlasím. Občas se podobné šikovné nástroje objeví i na Chip DVD, které jsou zdarma. Mě s…
Lukas1982 03.06.2023 19:13
Lukas1982
protože jsi platil za něco, co nefunguje to ovšem není případ jeho "volume license product key". fi…
lední brtník 03.06.2023 12:55
lední brtník
Nejrychlejší je koupit nový klíč a provést novou aktivaci, zkus třeba klíč z Aukra, ale tato situace… poslední
HonzaIT 04.06.2023 00:27
HonzaIT

0xC004F014 tento error znamená,že máš product key,ktorý patrí pod volume license product key, ten ti nepôjde aktivovať bežným spôsobom,obvykle patrí do podnikových enterprise a podobných verzií win10....podla toho,čo píšeš ,nehladal si nikde,tvojmu dodavatelovi odkáž,nech Ti dodá product key pre normálnu licenciu pre bežného užívatela,nie product key pre verzie,ktoré sa oficiálne nedodávajú bežným užívatelom,ale len ako licencie obvykle pre business sféru a ktoré vyžadujú špeciálne nástroje na aktiváciu....

Co je reinstal OS?

Znamená to zformátování disku a nová čistá instalace Windows?

Pokud ano, tak dál nevim. Pokud ne, tak zazálohuj image tvého disku a proveď formát disku a čistou instalaci. Příště pravidelně zálohuj image systémového disku, ať se máš k čemu vrátit, když se to rozbije a nemusíš to furt reinstalovat.

To nevypadá zrovna na legální systém. Dobré je, že už Microsoftu nijak zvlášť nevadí, když používáš jejich systém ne zrovna legálně a jsou rádi za to, že je to jejich systém. Teda pokud to nepoužíváš ke komerčním účelům, ale pouze pro osobní potřebu. Asi bych to tu psát neměl, ale mrkni se po programech Microsoft Toolkit, KMSpico a KMS_VL_ALL_AIO. Jeden z nich určitě zabere, jen z hlavy neřeknu který. Odkaz ke stažení Ti ale dávat nebudu, musíš hledat sám. Když nenajdeš, tak ti ho můžu poslat maximálně přes PM.
Už tak si koleduju o BAN nebo varování, ale nepřijde mně správné to udělat, protože jsi platil za něco, co nefunguje. Osobně bych se to snažil obejít jakýmkoliv způsobem, který zabere. Možná ještě kontaktovat přímo Microsoft s tím, že se ale nějakého výsledku stejně asi nedočkáš... To je legální způsob.

Skript KMS_VL_ALL_AIO provádí aktivaci na myslim 180 dní, aby si to uživatel mohl ozkoušet déle.

Za mě jediný způsob, který je dle mého názoru ok. Ostatní dva programy bych si do osobního PC, ze kterého lezu na internetové bankovnictví, nedal.

Ale nechápu, kde jste přišli na to, že má nelegální systém. Ať nejprve udělá čistou instalaci, až když to nepůjde, tak prostě koupit nový klíč od lepšího dealera.

Skript samozřejmě po aktivaci na 180 dní z počítače odstraníš nebo tam chceš mít trvale pirátský soft? ;-)

Ano, je možné to používat tak, jak píšeš.

Stejně mi ale přijde nejednodušší nákup nové licence. (Předbíháme, protože mu zabere čistá instalace, pokud ji teda je ochoten udělat.)

Děláš, jako bys neměl v PC žádný nelegálně získaný software

O&O Defrag byl před několika měsíci v rámci nějakého výročí zdarma, takže jsem aktualizoval na poslední verzi a zároveň se zbavil poslední aplikace, která běhala bez cracku na z netu stažený serial. Zároveň tak teď už mohu říct, že mám aplikace v PC komplet zcela legální. :-)

Za posledních pár let * jsem mimo výše zmíněné použil jedinou ne úplně legální záležitost a to právě ten skript KMS_VL_ALL_AIO na těch 180 dní. Aktivoval jsem přes to MS Office a to bylo z podobného důvodu jako tazatel. Za covidu jsem měl možnost občasně pracovat z domova, ale potřeboval jsem k tomu Office. Chtěl jsem použít LibreOffice, ale nepodporuje komentáře k textu (verzování), takže jsem si koupil "pochybnou" licenci na MS Office. Tehdy jsem myslel, že bude tahle levnější licence ok. Navíc fungovala a aktivace prošla. Pak jsem změnil hardware a licence už nešla znovu aktivovat. Takže za mě je tohle hlavně na Microsoftu. Buď taková licence nemá jít aktivovat vůbec nebo nechápu, proč má změna HW zablokovat licenci MS Office. Kvůli občasnému použití si opravdu nekoupím drahou licenci za několik tisíc. Hledal jsem, jak na to a tenhle skript jsem prozkoumal, vypadá naprosto čistě, ale i tak ho stejně po použití ze systému smažu. Nicméně teď už ta možnost práce z domova není, takže ty Office už ani neaktivuju, nepoužívám je. Na moje vlastní dokumenty stačí LibreOffice. :-)

* vlastně pirátský soft jsem opustil spolu s Windows XP, letí to ten čas. Doba se změnila a dneska už jsme tak moc online, že cracky jsou příliš riskantní.

Jistě, ale z hlediska vlastní bezpečnosti to je v pohodě. Platit za defregmentační utilitu nemálo peněz se mi nechtělo. Mám sice pár jiných programů koupených, ale u všech jsem čekal na nějakou akci a koupil si je ve slevě. O&O Defrag měl za ty léta asi jedinou akci - tu kdy jeden den dával svou aplikaci úplně zdarma a té jsem využil. :-)

Nejrychlejší je koupit nový klíč a provést novou aktivaci, zkus třeba klíč z Aukra, ale tato situace se může po nějaké době opakovat, obvykle je nejlepší koupit štítek nebo druhotnou licenci, se kterým to funguje neomezeně, ale není do 100 Kč jako tyto klíče.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru