Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvuk se trhá

Dobrý den,

Mám problém v PC se zvukem. Vždy po zapnutí PC se po nějaké době zvuk začne trhat ve sluchátkách a k tomu se trhá i obraz. Opakuje se pořád dokud PC nerestartuji pak je to ok a už to neudělá... už nevím čím to může být. PC byl na reklamaci. Technikům to prý neudělalo, mě se to děje stále.. Ovladače desky mám nainstalovany. Zkoušeli jsme různé druhy sluchátek/reproduktoru a dělá to stále. Už mě nic nenapadá v čem to může být. Kdo by věděl co s tím tak prosím pomoc. Děkuji

Změna hloupého předmětu, původně: Zvuk (host)
Změna kategorie, původně: PC sestavy (host)

Předmět Autor Datum
odkud se stáhly a samy nainstalovaly ovladače k chipsetu a ke zvukovce, když je typ desky neznámý? nový
lední brtník 10.06.2023 02:36
lední brtník
-_- deska: ASUS PRIME Z690-P - Intel Z690 a vše staženo odtud - https://www.asus.com/cz/motherboards… nový
Ryba452 10.06.2023 09:59
Ryba452
process explorer: sledovat, jestli u neceho nevyroste vytizeni cpu na desitky %. v nouzi pouzit aspo… nový
brum brum 10.06.2023 10:06
brum brum
Môže to byť SW aj HW problém. Mám skúsenosť s oboma variantami tak skúsim poradiť. Keď si skúšal rôz… nový
KMX 10.06.2023 16:24
KMX
Tohle se mi zobrazilo když jsem dal odstranit potíže, co to? a jinak už jsem zkoušel snad vše i čist… nový
Ryba452 11.06.2023 16:38
Ryba452
zakaz integrovanou zvukovku v biosu, v nejhorsim az ve spravci zarizeni. vyptej od znamych nebo kup… nový
brum brum 11.06.2023 17:08
brum brum
A ještě jedna věc. PC byl na reklamaci právě s tímhle problémem,protože mi bylo od více lidí řečeno,… nový
Ryba452 12.06.2023 10:27
Ryba452
Jestli to vůbec milí technici zkusili. nový
Wikan 12.06.2023 10:52
Wikan
no právě. Mám dojem, že technici neudělali vůbec nic a do týdne mi PC vrátili se stejným problémem.… nový
Ryba452 12.06.2023 18:46
Ryba452
Nemyslím že má zmysel reklamovať druhýkrát ak to na prvýkrát bolo bez úspechu. Rozhodnutie ale na te… nový
KMX 12.06.2023 20:20
KMX
s linuxem nemám vůbec zkušenost nový
Ryba452 14.06.2023 16:03
Ryba452
Je to jednoduchšie ako si myslíš a aspoň sa niečo nové naučíš, ver tomu že sa ti to v budúcnosti zíd… poslední
KMX 14.06.2023 16:55
KMX

Môže to byť SW aj HW problém. Mám skúsenosť s oboma variantami tak skúsim poradiť. Keď si skúšal rôzne audio periférie tak vždy do jedného audio jacku alebo si skúsil čo bolo dostupné? Myslím to že či si zapájal do predného panelu alebo priamo do dosky. Môže byť zlý kontakt v jack konektore alebo káblik predného panelu. Skôr to ale bude SW problém. Mal som kedysi externú creative zvukovku a tiež sekalo zvuk. Príčina problému bola čisto v ovládači. Ovládač od MS pre audio nejakým spôsobom kolidoval s ovládačom creative. V mojom prípade som vtedy musel v núdzovom režime odinštalovať ovládače a nainštalovať ten od creative a potom už sa tam ovládač od MS nevnútil. Čiže skús sa pohrať s ovládačmi, musí to byť správne a daj pozor na verziu/revíziu daného kusu HW. Môžeš skúšať aj staršie verzie, novšie teoreticky mohli pridať niečo čo robí tento problém. Ak by si na nič neprišiel a chceš istotu že je problém SW/OS charakteru tak jednoducho nabootuj z flešky nejaký linux distro a ak sa problém neprejaví tak je príčina problému jasná. Ešte mi napadlo, keď spravíš čistú inštaláciu windows a necháš prebehnúť windows update a všetky reštarty tak sa problém prejavuje? Už sa mi stalo že MS dokázal získať automaticky ovládače ktoré boli správne a práve naopak paradoxne výrobca dosky mal tie zlé.

A ještě jedna věc. PC byl na reklamaci právě s tímhle problémem,protože mi bylo od více lidí řečeno,že by to mohla být špatná zvukovka v desce . Technikům se ten problém vůbec neprojevil. Mě poté ihned co se vrátil z reklamace...

Nemyslím že má zmysel reklamovať druhýkrát ak to na prvýkrát bolo bez úspechu. Rozhodnutie ale na tebe... Skúšal si niečo z toho čo som radil? Ak nie tak nechápem ako sa chceš posunúť s riešením ďalej. Pri riešení problémov s PC/HW je úplne najkľúčovejšie hneď ako prvé identifikovať problém či je HW alebo SW charakteru. Musíš mať istotu kde je problém ak chceš nejaké riešenie. Na tvojom mieste skúsim na test ten linux, len nainštalovať a otestovať zvuk ako si poradí s prehrávaním alternatíva OS. Ak to tam bude fungovať tak máš hneď indikátor že problém je windows respektíve ovládače v tom systéme. Ak nebude fungovať ani tam tak je pravdepodobné nejaké poškodenie v integrovanej zvukovke čiže dosť blbá situácia pretože tá reklamácia zrejme nebude ani uznaná. Je to taká vec že ich to väčšinou nezaujíma. Mám skúsenosť že tieto veci sa neriešia, kašľú na to a chyba sa neprejavila. Môžeš to riešiť jednoducho a lacno kúpením ZK pcie. Nové začínajú niekde za pár desiatok eur alebo kúpiš akúkoľvek lacnú cez bazár. Ak nie si náročný a ide ti čisto o funkčnosť zvuku v elementárnej kvalite tak to bude cez bazár naozaj lacné. Navyše takmer akákoľvek aj lacná bude pravdepodobne lepšia ako integrované riešenie z dosky.

Je to jednoduchšie ako si myslíš a aspoň sa niečo nové naučíš, ver tomu že sa ti to v budúcnosti zíde ak budeš potrebovať alternatívu k windows. Inštalovať to nie je o nič náročnejšie ako inštalovať windows a tieto veci sú dnes fakt jednoduché. Na internete máš kvantum návodov alebo videí aj v CZ/SK jazyku a stačí zhruba hodina naštudovať a budeš vedieť ako to spraviť. Napríklad dosť populárny mint https://www.linuxmint.com/edition.php?id=302 a na vytvorenie flešky odporúčam https://etcher.balena.io/ ten odporúčajú aj vývojári mintu. Čiže prejdi nejaký návod a vyskúšaj. Pri inštalácii budeš mať možnosť voľby ovládačov tak zvoľ proprietárne a ak bude problém môžeš skúsiť open-source.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru