Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prohnuty Monitor/TV

Ahoj, jaké jsou vaše zkušenosti s prohnutým monitorem k pc a nebo s prohnutou TV?

Určitě to je individuální,ale rád bych si přečetl názory,zda jste si rychle zvykli,nebo ne. Zda je to pro většinu lepší,nebo horší.
Především při sledování a nebo hraní sportovních udalostí/her.

Pokud někdo má zkušenosti s hraním fotbalu na takovém monitoru, tak by mě zajímalo, zda to není nepřirozené co se týče pohybu mice :-)

Předmět Autor Datum
Jsem konzerva(-tivní), takže dávám přednost plochému monitoru/TV. Např. v grafickém editoru nebo Exc…
host 17.06.2023 17:10
host
Já mám v plánu koupit první monitor na hraní, pak možná TV. Mám obavy, že hrát fotbal, a koukat na d…
niasis 17.06.2023 17:13
niasis
Nedá se říct, že je to nepřirozené, je to jiné a zvykli jsme si na něco a najednou to budeš vnímat j…
RedMaX 17.06.2023 20:13
RedMaX
Musíš si to niekde ísť pozrieť. Ako sa hovorí lepšie 1x vidieť ako 1000x počuť tak v tomto prípade t…
KMX 17.06.2023 17:45
KMX
ja mám prehnuty 38" monitor a zvykol som si naň veľmi rýchlo. Je skvely ako na homeoffice tak aj na…
Lorenzo 17.06.2023 18:20
Lorenzo
Nemám s prehnutým monitorom skúsenosť a dokonca nemá nikto z rodiny/kamarátov, proste nikto z okolia…
KMX 17.06.2023 19:09
KMX
Dnes som hral dying light 2 od 09:00 do 16:00 a oči ma z toho vôbec neboleli...Samozrejme záleží aj…
Lorenzo 17.06.2023 19:22
Lorenzo
Ak ťa za 7 hodín nebolia oči od monitora tak to je úspech. Hral som dávnejšie Dying Light 1, tam sa…
KMX 17.06.2023 20:07
KMX
ked som ho kupoval tak Dell Alienware AW3423DW ešte ani nebol...ale po prečítaní recenzíí neni taky…
Lorenzo 17.06.2023 20:19
Lorenzo
ja mám prehnuty 38" monitor o to jde. cca do úhlopříčky 27" je to věc zvyku a "nejde o život". až u…
lední brtník 17.06.2023 23:10
lední brtník
Já jsem přešel z 22" na 32" prohnutý, samozřejmě, že ze začítku to bylo jiné, ale zvykl jsem si hodn… poslední
Hanyse.k 17.06.2023 23:55
Hanyse.k

Jsem konzerva(-tivní), takže dávám přednost plochému monitoru/TV. Např. v grafickém editoru nebo Excelu by mě prohnuté čáry vadily. Ale u her nebo filmů to není problém, naopak tě vtáhne do děje. Ještě taky pozor na pozorovací úhly, jestli budeš před televizí sedět sám nebo více lidí.

Nedá se říct, že je to nepřirozené, je to jiné a zvykli jsme si na něco a najednou to budeš vnímat jinak. Především mladí lidé lépe přijímají změny a tak to pro ně zase takový problém není a zvyknou si rychle i na zahnutý monitor. Já bych ho asi brzo rozkopnul, takže zůstanu u rovné obrazovky, dokud je výrobci budou dělat. :-)

Musíš si to niekde ísť pozrieť. Ako sa hovorí lepšie 1x vidieť ako 1000x počuť tak v tomto prípade to platí presne. Môj osobný názor je že ak si chceš zvykať tak to nekupuj. Musí to vyhovovať alebo kašli nato. Ak by šlo čisto o filmy/hry tak by som to sám zvažoval v prípade širokouhlého 34" lenže kto normálne používa PC len na filmy/hry? Neviem si predstaviť používať to na iné bežné účely domáceho PC ako je office alebo práca v programoch.

ja mám prehnuty 38" monitor a zvykol som si naň veľmi rýchlo. Je skvely ako na homeoffice tak aj na filmy a hry. Televíziu už doma ani nezapínam, preto že je to len samá reklama.
Vždy vo voľno čase si naň zahram forzu horizon 5 alebo Dying Light 2 pre uvolnenie a večer si pustím na ňom film. Ked sa naň pozerám z 1,2metra tak mi už ani nepripadá že je ohnutý.

Nemám s prehnutým monitorom skúsenosť a dokonca nemá nikto z rodiny/kamarátov, proste nikto z okolia čiže som ich videl iba na webe. Dokonca si nespomínam žeby som niekde videl v elektre. Vieš toto je tvoja skúsenosť ale zase som už čítal aj reakcie že sa na to nedá zvyknúť. Viem že to ľudia extrémne chvália pre racing setup a tiež gaming obecne. Čiže nemáš problém v office ani programoch alebo počas prehliadania webu žeby to bolo neprirodzené čo sa týka obsahu ktorý je symetrický? Nebolia z toho viac oči keď je to takto široko do strán?

Ja mám monitor prevažne na prácu, hry nehrám a filmy sledujem na TV. Monitor nový zatiaľ ale neplánujem no pre info dik za tvoju skúsenosť. Reklamy sledovať nemusíš, neviem o jedinej službe kde by to nešlo v dnešnej dobe obísť. Prakticky celý online svet od mobilného os, desktopového os a taktiež TV sú reklamy neznáma záležitosť a zaberie to trocha snahy sa toho balastu zbaviť. Ak máš záujem pošlem ti návod ak napíšeš čo chceš blokovať.

Dnes som hral dying light 2 od 09:00 do 16:00 a oči ma z toho vôbec neboleli...Samozrejme záleží aj na tom aký typ prehnutého monitoru si kúpíš. Ja som dlho hľadal na internete a nakoniec som sa rozhodol pre Alienware 3821 DW.
Kludne môžem mať aj v miestnosti tmu a pri sledovaní filmu alebo pri gamingu mi to vôbec neprekáža a ani neťahá oči. A čo je pre mňa najväčšie plus nemusím ani otáčať hlavu aj ked je monitor veľký.

Blokovať chcem všetky reklamy na TV. Doteraz som to robieval tak, že ak som chcel pozerať tv, tak som musel ten program pozerať o deň neskôr, lebo vtedy bolo možné si ho pretočiť naspäť, a reklamy obísť.
Dá sa to aj inak?

Ak ťa za 7 hodín nebolia oči od monitora tak to je úspech. Hral som dávnejšie Dying Light 1, tam sa strieda čas dosť rýchlo predpokladám aj v dvojke čiže možno to oči až tak neunaví. 7 hodín je už dosť alebo je možno ten monitor fakt tak dobrý. Vyššia freq a flicker free. Nezvažoval si vtedy niečo takéto Dell Alienware AW3423DW za tú istú cenu si mohol mať OLED. Netuším ako s životnosťou tejto verzie QD-OLED ale tak za tú cenu to snáď majú pokryté. Ja by som ho zvažoval ak by bol lacnejší. Toto je na mňa príliš.

Živý prenos s reklamou neide obísť. Je to priamo súčasť časovej línie čiže aj kebyže to nejako blokneš tak musíš mať po daný čas čiernu plochu alebo nahradiť nejakým obsahom. Tieto veci nemá zmysel riešiť, ja TV stanice nesledujem 10-15 rokov. Filmy a seriály si vieš pozerať bez reklám(stream platformy) tam nevidím problém. Horšie čo sa týka športových. Neviem či existujú nejaké platené kde je menej alebo žiadne reklamy.

Ja som mal namysli reklamy v aplikáciách, programoch a webe. Viem blokovať všetko v systéme android mobilný aj tv, windows, lg webos tv.

ked som ho kupoval tak Dell Alienware AW3423DW ešte ani nebol...ale po prečítaní recenzíí neni taky dobry ako si každy myslí. Ludia sa naň viac sťažuju. Hlavne je problém s hlučnosťou chladenia a vypaluje sa obraz. Na tomto čo mám teraz vypalovanie nehrozí a je tichy a vykonny.

Reklamy v aplikáciach a webe mam vyriešene, používam adguard a ublock origin . Dokonale mi bloknú všetko tak že reklamy nemám žiadne

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru