Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC freezing . prosím pomoc, nevím si rady

Zdravím,
řešíme problém s novým PC od CZC. Specifikace: AMD Ryzen 9 7900; GIGABYTE B650M DS3H; PALiT GeForce RTX 3070 GamingPro, LHR, 8GB GDDR6; Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 1TB; Genesis IRID 503 (case); Kingston Fury Beast Black 32GB DDR5 5200 CL40; GIGABYTE P1000GM - 1000W; Cooler Endorfy Fortis 5 140mm, 6 heatpipes, PWM. Počítač byl původně vybavený chladičem Cooler Master Hyper TX3 EVO, se kterým dosahoval při střední zátěži běžně 96 stupňů, takže byl poslán do opravy CZC kde byl vyměněn za výše zmíněný. Po vrácení z opravny PC byl naprosto nefunkční, při většině pokusech se nezapnul ani BIOS, a i když ano, okamžitě se poté restartoval při black screenu. FPS u toho byly extrémně nízké (pod 30FPS) na 144HZ monitoru. Počítač byl znovu poslán do opravny, kde ho vyhodnotili jako bezchybový a tvrdili, že na něm spustili Horizon a hráli bez sekání jednu hodinu. Když byl opět vrácen, problémy se lehce zmírnily, ale pořád jsou velmi nepřijemné. Počítač se sice zapne (až do Windows 11), kde ale neustále freezuje při jakékoli lehce zátěžové aktivitě (hýbání kurzorem, zapínání prohlížeče a podobně). Zkusili jsme vyměnit a odstranit postupně všechny periferie, znovu připojit s jinými kabely zdroj a monitor, vyměnit zásuvku a prodlužku. Všechny periferie jsou funkční v jiných PC. Máme v plánu updatovat všechny drivery a BIOS + firmware, ale pokud počítač v opravně CZC opravdu fungoval, nic z toho by nemělo mít vliv. K novému chladiči jsem nenašel žádné články, které by hovořily o chybách tohoto typu, u ostatních komponentů také nic. Ocením jakoukoliv radu nebo kontakt na spolehlivého odborníka, ideálně v lokalitě Brno. Předem všem moc díky :)

Předmět Autor Datum
že na něm spustili Horizon a hráli bez sekání jednu hodinu. Tak tomu moc nevěřím, že je to pravda.…
Lukas1982 20.07.2023 00:22
Lukas1982
Reklamace ... ale musíš si být jistý, že píšeš pravdu :-) a můžeš si to nechat při převzetí předvést…
dsa 20.07.2023 07:30
dsa
Není něco zvláštního píchnutýho do grafický karty? Kdybych to před týdnem neviděl na vlastní oči, as…
ApoCalypse 20.07.2023 08:35
ApoCalypse
ale neustále freezuje Piš česky, vypadá to hnusně.… poslední
Rce 23.07.2023 21:07
Rce

že na něm spustili Horizon a hráli bez sekání jednu hodinu.

Tak tomu moc nevěřím, že je to pravda. Obvykle se spouští nějaký benchmark a hlavně zátěžový test, určitě se v pracovní době nehraje. Jaké teploty máš teď? Jestli nad 72 stupňů, tak to znovu reklamuj. Pokud se to bude chovat stejně tak to reklamuj potřetí a musí Ti vrátit peníze. Kdoví kdo tam zase dělá, tipuju že nějací mladí brigádníci... Ty vysoké teploty jsou prostě špatně, protože se podtaktuje CPU aby snížil teplotu, ale už nemá výkon.
Už jsem od CZC kdysi zažil smontovaný PC, který se taky přehříval, tak jsem řekl známému, že na to mrknu. Budeš se divit, ale nechali pod chladičem tu krycí fólii, proto to nechladilo jak má... Pošli jim to nazpět a nechoď do toho, oni jsou schopní se potom dohadovat, že to PC neměl nikdo rozdělávat atd... Ikdyž pokud tam nedali plombu, tak na to mrknout můžeš, jestli není chladič uvolněný nebo jestli tam není ta fólie.

Reklamace ... ale musíš si být jistý, že píšeš pravdu :-) a můžeš si to nechat při převzetí předvést. Hlavně se v tom nehrabej. Pro Intel je program IPDT, AMD má určitě něco podobného, z toho bych vycházel.

Není něco zvláštního píchnutýho do grafický karty? Kdybych to před týdnem neviděl na vlastní oči, asi bych tomu nevěřil, ale totální pády počítače a mnohokrát i jeho nezapnutí způsoboval divný noname převodník DP=>VGA, na který byl připojený prehistorický monitor jako sekundární. Po odpojední převodníku to jede bez jediný chybičky. Jo a ještě taková perlička - s předchozí grafickou kartou (GTX1650) to chodilo bez pádů a problémů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru