Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rusicka mobilneho signalu

Vcera som dostal zakernu ulohu od zakaznika.
Chce rusit GSM/LTE signal v hale, pretoze podla neho pracovncii pocas pracovnej doby stale cumia do mobilu.
Potreboval by som teda zohnat rusicku 4G a 5G sieti (na gsm internet uz dnes snad ani nejde), ale s regulaciou vykonu, lebo hned vedla haly je kancelarska unimobunka a tam samozrejme signal mat potrebuju.
Riesil niekto nieco taketo?
Viem, ze kedysi pred 20 rokmi to bolo nelegalne, ale podla oho, ze rusicky sa dnes bezne predavaju v eshopoch tipujem, ze to uz legalne je.

Předmět Autor Datum
Řekl bych, že až na výjimky je to nelegální stále.
Wikan 25.10.2023 12:43
Wikan
To by potom Mall nemohol takto volne predavat. https://www.mall.sk/digitalne-kamery/spytech-14-anten…
fleg 25.10.2023 12:46
fleg
Dovoľujeme si upozorniť Vás, že legislatíva Slovenskej republiky nedovoľuje používanie a ďalšiu dist…
Wikan 25.10.2023 12:47
Wikan
A nevím jak na Slovensku, ale u nás za použití takového zařízení hrozí pokuta až ve výši desítek mil…
Wikan 25.10.2023 12:49
Wikan
Mne sa to hned nezdalo, len ma zmiatlo, ze to ponuka kopec eshopov (aj serioznych).
fleg 25.10.2023 13:04
fleg
len ma zmiatlo, ze to ponuka kopec eshopov Ber nůž jako analogii k té rušičce. Koupit ho klidně můž…
IQ37 25.10.2023 14:59
IQ37
Určitě bych se babral s nějakou rušičkou... Jednoduše bych vydal vnitřní předpis včetně upozornění n…
host 25.10.2023 13:43
host
Hala je plechová? Co ji tak pořádně uzemnit a vyrobit faradayovu klec? :-)
touchwood 25.10.2023 17:43
touchwood
A do oken drátěné sítě ... poslední
dsa 25.10.2023 18:14
dsa

To by potom Mall nemohol takto volne predavat.
https://www.mall.sk/digitalne-kamery/spytech-14-antenova-profi-rusicka-cdma-100110268324?utm_source=heureka.sk&utm_medium=cse&utm_campaign=MP&utm_content=digitalne-kamery&utm_term=26891795
Edit, takze si mal pravdu.

Chceli by sme vám pripomenúť, že právne predpisy Slovenskej republiky nepovoľujú používanie a ďalšie šírenie rušivých zariadení na území Slovenskej republiky a Európskej únie, s výnimkou tých, ktorí majú osobitné osvedčenie na používanie týchto zariadení. Ak používate rušiace zariadenia bez požadovanej autorizácie, môžete byť pokutovaní alebo dokonca stíhaní. Pred nákupom a používaním týchto zariadení vám odporúčame, aby ste si dôkladne preštudovali právne predpisy krajiny. Ponúkané rušičky nie sú predávané súkromnému sektoru v Slovenskej republike. Môžu byť doručené iba vládnym inštitúciám, ktoré ich môžu použiť. Objednaním tohto tovaru si zákazník uvedomuje jeho povahu a objednáva zariadenie na iný účel, ako bol pôvodne určený, a nebude ho distribuovať do iných krajín Európskej únie.

Dovoľujeme si upozorniť Vás, že legislatíva Slovenskej republiky nedovoľuje používanie a ďalšiu distribúciou rušičiek na území Slovenskej republiky ako aj na území Európskej únie, s výnimkou osôb, ktoré disponujú špeciálnym certifikátom na používanie zariadení tohto charakteru. V prípade, že požívate rušičky bez potrebného oprávnenie, môžete byť pokutovaný, prípadne aj trestne stíhaný za takéto konanie. Pred kúpou a použitím týchto zariadení Vám odporúčame dôsledne si preštudovať legislatívu daného štátu. Tým, že si zákazník objednáva tento tovar si plne uvedomuje jeho charakter a objednáva zariadenie na iný účel ako je pôvodne určené a ani ho nebude ďalej distribuovať do iných krajín Európskej únie.Nami ponúkané rušičky sú nepredajné do súkromného sektora v Slovenskej republike.

A nevím jak na Slovensku, ale u nás za použití takového zařízení hrozí pokuta až ve výši desítek milionů Kč. V případě, že by rušení signálu způsobilo to, že pak nejde třeba přivolat hasiči nebo záchranka, tak i kriminál.

Určitě bych se babral s nějakou rušičkou... Jednoduše bych vydal vnitřní předpis včetně upozornění na následné sankce a nazdar!

Zaměstnavatel může požadovat, aby pracovník nenosil na pracoviště telefon, pokud mobil nebo jeho signál mohou poškodit výrobní zařízení či mít dopad na bezpečnost práce. A může dokonce výslovně chtít, aby zaměstnanec v pracovní době nepoužíval soukromý mobil.

Zdroj: https://www.idnes.cz/finance/prace-a-podnikani/pravni-poradna-osobni-veci-na-pracovisti.A140306_2041923_podnikani_zuk

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru