Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vádí hernímu notebooku že je neustále nabitý ?

Ahoj, mám už asi přes rok herní notebook msi gf66 a v podstatě ho mám jen doma na stole. notebook mám celý den napojený do zásuvky, jen na noc to vypojuji. Notebook mám vlastně skoro celý den zaplý když nemam školu a chtěl bych se zeptat jestli mu to vážně tak škodí a pokud jo tak jestli nemáte nějaké rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z môjho notebooku, ktorý mám stále na stole som asi pred piatimi rokmi vybral batériu a nabíjanie už…
Sodrak 01.11.2023 13:47
Sodrak
Pak se nabízí otázka, k čemu pořízovat notebook, když ho lidi používají jako stolní PC?
host 01.11.2023 13:51
host
Já NB pořizoval kvůli přenosnosti, přece jen stolní PC s monitorem se tahá podstatně hůř. Pak jsem…
gilhad 01.11.2023 19:46
gilhad
Ja som mal tiež laptop, ktorý prevýšil výkon stolného PC, vtedy som veľa cestoval, následne ale poča… nový
Ale 07.11.2023 15:44
Ale
https://www.chip.cz/notebook-neustale-v-zasuvce-proc-neni-dobry-pristup nový
host 07.11.2023 14:04
host
V nadpise "proč to není dobrý prístup" a v článku ani slovo o tom prečo to dobrý prístup nie je. Len… poslední
Ale 07.11.2023 16:01
Ale

Já NB pořizoval kvůli přenosnosti, přece jen stolní PC s monitorem se tahá podstatně hůř.

Pak jsem místy potřeboval větší výkon, tak jsem pořídil lepší NB a ten předchozí nahradil přesluhující PC. (Ono to PC bylo výrazně starší a v době svého vzniku dobrý kancelářský průměr, takže po deseti, nebo kolika, letech ho i slabší NB hravě převýšil. Ale dokud to fungovalo a stačilo na to, co to mělo dělat, tak jsem ho nechával.) Čili ty motivace můžou být i rozumné.

Ja som mal tiež laptop, ktorý prevýšil výkon stolného PC, vtedy som veľa cestoval, následne ale počas Covidu som zostal doma, samozrejme keďže laptop bol výkonnejší, používal som ten ako stolný PC (navyše pôvodnému stolnému PC vyhorel zdroj), takže vážne používať laptop ako stolný stroj môže mať zmysel, ak už laptop máš, a nebudeš si kupovať extra stolný PC keď ten laptop stačí. Ale i keby, v pohode by som kúpil laptop aj keby som vedel že najbližšie roky budem pracovať "len doma". Nemusím potom riešiť UPS, nemusím riešiť situáciu že náhodou predsa len potrebujem cestovať, nepotrebujem riešiť periférie, a ešte navyše keď chcem laptop odložiť, stačí mi malý priestor. Často krát dokonca pracovný laptop keď mám zaklapnutý, tak naň položím grafický tablet, to určite je lepšie než to pokladať na klávesnicu (kde tlačítka sú pohyblivé) alebo hľadať extra priestor na stole. Ďalej dobrou výhodou môže byť WIFI, čo síce vieš dokúpiť aj do stolného PC, ale predsa len, môžeš mať situácie že si v budove kde nemôžeš vŕtať a ťahať káble. Výhod je u laptopu mnoho, a rozdiel vo výkonoch už nie je až tak razantný... samozrejme ak to mám na AAA hry, tak laptop vhodný nie je (uvaríš ho), na prácu, bežné používanie, atď laptop pre mňa lepšia voľba. A cenovo zas počítač vs laptop nie je taký rozdiel. Ono totiž síce počítač samotný stojí menej, ale počítač + monitor + ostatné periférie, tam už niekedy stolný stojí aj viac než laptop.

V nadpise "proč to není dobrý prístup" a v článku ani slovo o tom prečo to dobrý prístup nie je. Len bullshit o tom ako nastaviť niečo vo Windows, alebo ako sa batéria kalibruje. To už svedčí o tom že ten článok sú len domnenky od BFU.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru