Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Montáž ventilátoru pc

Je to blbost. Dolů dopředu jestli chceš dej jeden nebo dva, alespoň budou trochu chladit disky a dozadu dej taky jeden nebo dva ventilátory, které naopak vyhání vzduch ven. Horní nepotřebuješ vůbec.
Já mám v PC kromě větráku na chladiči CPU a GPU jen jeden vzadu na bedně a jeden co je ve zdroji. A to mám celkem žravý procesor s TDP 120W a mám ho ještě přetaktovaný.
Teploty v maximální zátěži mám cca 58-63 stupňů a větráky na 1600 rpm. Když přehrávám jen nějaké video nebo jsem na internetu tak jsou otáčky cca 800 rpm. a je to bez nějakého otravného hluku. Kromě správné volby umístění venilátorů je důležité, aby chladič dosedal rovnoměrně na IHS procesoru a před montáží pořádně očistit styčnou plochu procesoru i chladiče a nanést kvalitní teplovodivou pastu. Roky používám osvědčenou MX-2. Jsou i lepší pasty, třeba https://www.alza.cz/thermal-grizzly-kryonaut-1g-d4798714.htm

Ale jak píšu, hlavní je mít očištěné styčné plochy a v bedně mít správný airflow a dobré a pevné uchycení chladiče. Není to žádná věda. Občas stačí profouknout žebrování chladičů, aby tam nebyl prach a nebránil průtoku vzduchu, nic víc není potřeba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny