Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Montáž ventilátoru pc

Zdravím, montuji si sestavuji si nové pc. Delší dobu jsem nedělal sestavu. Je možnost montáž větráků tak, že ve předu budu mít tři, co vhání vzduch dovnitř, vzadu jeden co také vhání vzduch dovnitř a nahoře tři co ho budou vyfukovat ven? Nebude uvnitř bedny vznikat vír který by koloval furt dokola? Chci vytvořit totiž co nejlepší proud, aby se v bedně zdržovalo co nejméně tepla. Bedna je od cooler master. Díky předem za odpovědi

Změna kategorie, původně: PC sestavy (host)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to blbost. Dolů dopředu jestli chceš dej jeden nebo dva, alespoň budou trochu chladit disky a doz… poslední
Lukas1982 28.11.2023 12:11
Lukas1982

Je to blbost. Dolů dopředu jestli chceš dej jeden nebo dva, alespoň budou trochu chladit disky a dozadu dej taky jeden nebo dva ventilátory, které naopak vyhání vzduch ven. Horní nepotřebuješ vůbec.
Já mám v PC kromě větráku na chladiči CPU a GPU jen jeden vzadu na bedně a jeden co je ve zdroji. A to mám celkem žravý procesor s TDP 120W a mám ho ještě přetaktovaný.
Teploty v maximální zátěži mám cca 58-63 stupňů a větráky na 1600 rpm. Když přehrávám jen nějaké video nebo jsem na internetu tak jsou otáčky cca 800 rpm. a je to bez nějakého otravného hluku. Kromě správné volby umístění venilátorů je důležité, aby chladič dosedal rovnoměrně na IHS procesoru a před montáží pořádně očistit styčnou plochu procesoru i chladiče a nanést kvalitní teplovodivou pastu. Roky používám osvědčenou MX-2. Jsou i lepší pasty, třeba https://www.alza.cz/thermal-grizzly-kryonaut-1g-d4798714.htm

Ale jak píšu, hlavní je mít očištěné styčné plochy a v bedně mít správný airflow a dobré a pevné uchycení chladiče. Není to žádná věda. Občas stačí profouknout žebrování chladičů, aby tam nebyl prach a nebránil průtoku vzduchu, nic víc není potřeba.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru