Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC - vypadá, že běží, ale nekomunikuje s monitory

Minulý týden jsem přinstaloval OS, a po nainstalování všech potřebných ovladačů a programů (většinu, ikterou jsem měl nainstalovánu před tím, jsem nainstalovat nestačil), mi výkon procesoru neustále skákal mezi 10 a 99 %,s tím, že většinou byl v horních pásmech výkonu. Během týdne se mi několikrát stalo, že se počítač po zapnutí rozběhl, ale na monitoru nic (zkoušeno i na jiných), takto zapnut byl cca 3krát, a v současné době, již nenaběhne na monitoru nic, ale počítač jako kdyby běžel. 6ádně varovné zvuky se z něj neozývají anio nic podobného. Zajímalo, by mne čímby to mohlo být, napadá mě procesor, ale jsem laik.
Dík Petr

Předmět Autor Datum
kdyz ti nenabehne monitor, tak to zkus restartovat a nebo pokud si neco delal v biosu tak vytahni ba…
Michall172 29.10.2008 18:50
Michall172
do biosu se nehrabu, na to fakt nemám ;-)
PetrAd. 30.10.2008 09:54
PetrAd.
Něco podobného dělal "známý" pc, když mu odešly kondenzátory na desce. Z válečků se staly nafouklé s…
ancer 29.10.2008 18:53
ancer
1) všichni samoinstalátoři tvrdí, že nainstalovali všechny ovladače. i ovladač chipsetu boardu? 2) v…
lední brtník 29.10.2008 22:36
lední brtník
ad 1) No je možné že né uplně všechno, ale ovladače k desce co k PC mám jsem nainstaloval, stejně ta…
PetrAd. 30.10.2008 09:53
PetrAd.
Měl by jsi poněkud rozvést to "nezobrazuje vůbec nic" jestli hned po zapnutí nezobrazuje nic (v tom…
Pytlík 30.10.2008 10:04
Pytlík
Nezobrazuje nic, znamená nezobrazuje nic. Pokud si dobře přečteš můj dotaz, tak windowsi z toho nevi…
PetrAd. 30.10.2008 10:17
PetrAd.
Samozřejmě, že se tu ptají i laici - a je to v pořádku. Jenomže laik se má ptát jako laik a nehrát s…
Pytlík 30.10.2008 13:46
Pytlík
Neuvádíš zásadní věc. Jestli jsi jen přeinstaloval, nebo se mezi tím i hrabal v bedně. To co popisuj… poslední
jirka44 30.10.2008 14:07
jirka44

Něco podobného dělal "známý" pc, když mu odešly kondenzátory na desce. Z válečků se staly nafouklé soudečky. Jsou to takové větší válečky, většinou bývají u procesoru. Nafouknutí je vidět prostým okem. Známý to opakovaně pouštěl, jestli se to samo nespraví, až mu odešla i grafická karta a paměti :-/

ad 1) No je možné že né uplně všechno, ale ovladače k desce co k PC mám jsem nainstaloval, stejně tak ke grafice atd. vzhledem k tomu, že to tak dělám standartně tak si myslím, že můj postup byl správnej (vždycky to běhalo)
ad 2) fakt netuším, a vzhledem k tomu, že se nezobrazí po zapnutí počítače vůbec nic, tak to bohužel ani nezjistím
ad 3) k síti jsem připojenej byl, firewal používám; a windows jsou xp s SP2

Měl by jsi poněkud rozvést to "nezobrazuje vůbec nic" jestli hned po zapnutí nezobrazuje nic (v tom případě je nesmysl z toho vinit Windows), jestli je vidět začátek nabíhání Windows, kdy přestane zobrazovat a z čeho soudíš, že počítač běží (pokud jenom z toho, že se točí ventilátory, tak si běž dát za dveře pár facek a svěř počítač někomu, kdo tomu alespoň trochu rozumí).

Nezobrazuje nic, znamená nezobrazuje nic. Pokud si dobře přečteš můj dotaz, tak windowsi z toho neviním a nepíšu, že počítač běží, ale jako když běží. A pokud ti vadí, že se tady ptají i "počítačový laici", tak na to přece nemusíš reagovat8-). Poradna je od slova poradit a ne prudit.:puff:

Samozřejmě, že se tu ptají i laici - a je to v pořádku. Jenomže laik se má ptát jako laik a nehrát si na odborníka, který náhodou něco neví. Pokud z točících se ventilátorů usuzuješ, že počítač běží, tak tvoje vědomosti jsou na takové úrovni, že by jsi do toho neměl raději vrtat (a těch pár facek - kdo ti dokáže, že jsi si je nedal? :-p ). A že neviníš Windows - jak tedy vysvětlit to, že napřed tady popisuješ ságu o instalaci ovladačů a potom že ti počítač nic nezobrazoval?
Tvůj počítač je zřejmě hardwarově v nepořádku. Já bych zkontroloval baterku CMOS, kondenzátory na desce, jestli nejsou nafouknuté (asi tak, jak jsi se nafoukl ty po mých slovech) a zkusil jiný zdroj (protože i v něm se mohly nafouknout kondenzátory a do zdroje asi nepolezeš).

Neuvádíš zásadní věc. Jestli jsi jen přeinstaloval, nebo se mezi tím i hrabal v bedně. To co popisuješ se většinou stává po "úklidu" v bedně. Pokud chceš postupovat systematicky, vyndej základovou desku, polož ji na stůl a připoj jiný, třeba půjčený zdroj, zasuň paměti, grafiku a připoj monitor, nic víc. Po zapnutí zkratováním příslušných pinů na desce se musí rozběhnout větráky a na monitoru naběhnout hlášky BIOSu. To je základ.PAk připoj mechaniku (připojuj při vypnutém počítači, už radši píšu i takovéto samozřejmosti) a nabootuj z diskety DOS nebo z CD Linux. Za určitých podmínek totiž může bootování překazit třeba vadná klávesnice nebo ventilátor s jehož údaji o počtu otáček si BIOS neví rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru