Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Migracia z Androidu na IOS

Ano je to tak, uz skoro na sklonku zivota idem po XY rokoch menit zasadne OS a to prechodom z Androidu na IOS.
Nie je za tym nic senzacne, ani od toho nic neocakavam, skor chcem mat kazdodenne to jablko pri sebe, pretoze obcas dostavam zakerne otazky od zakaznikov, co maju tieto americke blbosti a system poznam naozaj len zbezne. Chcel b som ho poznat proste trosku lepsie a to sa inak ako pouzivanim neda.
Budem urcite so sebou nosit aj Androida, pretoze mam ho vysoko personalizovaneho...len programov na ovladanie kamier tam mam nastavenych asi 6 kvoli roznym znackam a pod.

Otazka vsak znie...ako co najviac bezbolestne prezit migraciu z (napr telefonny zoznam) z Androida na IOS?
Verim, ze to uz niekto absolvoval, ide mi hlavne o to volanie, ci taky Viber, Whatsapp (snad to bezi aj pod IOS;o)), proste veci, co kazdodenne pouzivam.

Inak kupil som si Iphone15 a to som kedysi povedal, ze tolko penazi za mobil nedam a uz je to tu. Som zvedavy ako budem nadavat, jablckari su obcas dost presvedcivi a spievaju na svoje mobily az ody.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takze zatial sa naplnaju cierne scenare. Iphone 15 je fajn, je dokonca trosku mensi ako moj stary 5…
fleg 12.12.2023 18:34
fleg
Tak samozrejme prostredie iOS je iné ako Android, na to si budeš musieť chvíľku zvykať ... :-) Zrej…
pme 12.12.2023 21:58
pme
Vyzera to, ze si uz ma zacina spoznavat, asi bola chyba vo FID a ja som si to len nevsimol, takze in…
fleg 12.12.2023 23:43
fleg
Tvé auto umí ACP bezdrátově a AA nikoli? Co to je? Rendlík? :-)
touchwood 13.12.2023 07:57
touchwood
Renault Arkana, preco to tak je neviedia vysvetlit.
fleg 13.12.2023 17:02
fleg
podle tohoto videa je venku nějaký update, který to zprovozňuje: https://www.youtube.com/watch?v=K5…
touchwood 13.12.2023 19:30
touchwood
Ale oficialne to v Renaulte neponukaju.
fleg 13.12.2023 20:40
fleg
to tě přece nemůže zastavit! :-) Nějaké oficiality! poslední
touchwood 14.12.2023 16:56
touchwood

Takze zatial sa naplnaju cierne scenare.
Iphone 15 je fajn, je dokonca trosku mensi ako moj stary 5 rocny mobil, co mne, ale celkom vyhovuje.
Ale...registracia konta cista katastrofa.
Najprv som nevedel 2x prejst cez uvodnu obrazovku, kde sa len tocila stranka, ale nic sa nedialo.
Potom sa mi na 3x podarilo prejst na overovaci kod na email, ktory ked som zadal nic sa nestalo. Zadal som znovu a zase nic.
Cely proces registracie som skusil znovu v inom prehliadaci s rovnakym vysledkom.
Pri dalsom pokuse som sa uz dostal k zadaniu sms kodu...ten som zadal a opat nic. Stranka bud nereagovala, alebo sa len tocilo koliecko.
Proste registracia prebehla na 10x cca a trvala mi asi 30min.
Potom som chcel stiahnut YT, ale pytalo heslo k AID hoci som mal nastaveny Face ID....s tym som stravil dalsich 15min a nakoniec kapituloval a ten YT stiahol cez AID.
Kamera foti pekne, este krajsie toci, ale zatial ma ten telefon/system dost nasral...nehovoriac o tom, ze som ako androidista samozrejme v system dost strateny (ale to je o zvyku).
Edit: A to ma nastvala ta appka na prenos udajov, co chcela v zlave 50% od mna za prenos 7 eur ci kolko a keby som chcel aj Whatsapp tak cez 30 eur....to my androidaci sme zvyknuti na iny komunizmus.

Tak samozrejme prostredie iOS je iné ako Android, na to si budeš musieť chvíľku zvykať ... :-)

Zrejme si bol veľmi nedočkavý a hneď si sa pustil do vecí o ktorých si nevedel ako fungujú. Ja som pred kúpou mobilu najprv prešiel všetky videá o prvotnom nastavení, zoznámil som sa s prostredím a bol som vcelku na
všetko relatívne pripravený. Tebe tiež odporúčam si pozrieť nejaké videá, intuitívne by som to asi nedal...

Hlavne prvé 2 dni som len prechádzal všetky nastavenia a neinštaloval som žiadnu apku. Keď som mal vytvorený účet, nastavené všetko čo som potreboval začal som postupne inštalovať apky.
Vleziem do Appstore - dám inštalovať apku - oskenuje mi to ksicht, 2x ťuknem na bočné tlačítko a hotovo. Takto hladko to prebiehalo a prebieha dodnes.

Trošku som sa obával spolupráce s Garmin hodinkami, predsa len Apple všade tlačí tie ich Apple watch - beriem, že to spolu funguje skvele, ale tá úbohá výdrž... Nakoniec moje Garmin a iPhone fungujú spolu úplne perfektne...

Poznámka: vstavaný emailový klient stojí za hovno, nepoužívam ho... mám na súkromné veci Gmail appku a na pracovné maily som vyskúšal už asi 3 "vraj najlepšie", ale ani jedna mi nevyhovovala...teraz mám a používam Spark...

Vyzera to, ze si uz ma zacina spoznavat, asi bola chyba vo FID a ja som si to len nevsimol, takze instalacie uz prebiehaju ok, aj ked tel musi byt vzdy kolmo na tvar inak ma dost velky problem ma identifikovat.

Paci sa mi zvuk, fotky su dobre a video ma konecne stabilizaciu, po ktorej som tak tuzil;o).
Siri mi tiez rozumie, aj ked vyslovnost ulozenych mien v zozname je obcas hrozna...napr slovo macka, sa v EN cita uplne inak akoby clovek cakal, takze som parkrat volal inemu cloveku ako som chcel;o).
Velmi ma potesil hlasom nastavitelny timer, vec co casto pouzivam, na hodinkach mam na to dokonca nabindovane tlacitko a co Android dobre nevedel...Siri spolahlivo nastavi co potrebujem.
Sklamal ma ChatGPT, oproti Bingu je velmi hlupy a vie len rozpravat, Bing vie zase vsetko, ale obcas trepe hovadiny...ale to uz nie je zalezitost IOS.
Bt nevideli moj Amazfit hodinky, ale cez Zepp aplikaciu uz hej co bolo divne....ako keby nebolo zapnute bt, aj ked sa tvarilo, ze je a neustale sa tocilo kolecko, ze hlada dostupne bt zariadenia.
Uvidim, co vydrz baterky a telefonovanie z neho, ci handsfree v aute, kde androidi dost blbli casto a ja som vraj ludom vypadaval.

Navyse auto vie s IOS komunikovat bezdrotovo, pri Androide len kablom, co ma dost stvalo, takze dalsi +.
No uneseny z toho nie som

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru